Ontdek hier de koppels en panden van 'Mijn Restaurant!'

woensdag 3 februari 2010

Er is de afgelopen weken en dagen heel wat geschreven en gespeculeerd over de locaties waar 'Mijn Restaurant!' in het derde seizoen zal neerstrijken en wie de kandidatenduo's zijn die via het programma hun culinaire droom willen realiseren.

Vandaag hebben de deelnemers de sleutel van hun pand gekregen. Dit bekent dat alle stukken van de puzzel rond zijn. Hierbij stelt vtm graag de kandidatenduo’s voor die het culinair avontuur aangaan en geven we een woordje uitleg bij de panden waarin de restaurants zullen worden ondergebracht.

EEN WOORDJE UITLEG BIJ DE DUO’S DIE IN HET 3DE SEIZOEN VAN ‘MIJN RESTAURANT!’ VOOR HUN CULINAIRE DROOM GAAN
 
LUDOVIC & JURGEN TREKKEN NAAR HALLE (VLAAMS BRABANT)

 
'Mijn Restaurant!' in Halle Ludovic (26) en Jurgen (27) zijn afkomstig uit resp. Dilbeek en Grimbergen. Deze boezemvrienden kennen mekaar door en door en hebben al samengewerkt in de dancing van Jurgen. Hij heeft de zaak verkocht om samen met Ludovic het grote ‘Mijn Restaurant!’-avontuur aan te gaan. De taken hebben ze al netjes verdeeld. Jurgen zal als gepassioneerde hobbykok in de keuken staan, maar met een sterke chef naast zich. Hij beseft immers dat hij nog een lange weg af te leggen heeft vooraleer hij het zelf als chef kan maken. Ludovic heeft een pak zaalervaring en wordt het gezicht van de zaak. Hun restaurant bevindt zich in Halle. De vrienden hebben de ambitie om met hun gastronomische fusionkeuken de Vlaams-Brabantse culinaire scene te versterken.
 
ISAURA & JEROEN TREKKEN NAAR MECHELEN (ANTWERPEN)
 
'Mijn Restaurant!' in MechelenIsaura (21) en Jeroen (23) zijn afkomstig uit Ravels en vormen een dolverliefd koppel. Hij is een supergemotiveerde thuiskok met een rijke fornuiservaring. Hij studeerde aan de hotelschool van Hoogstraten en die van Koksijde, hij liep stage in Italië en werkte o.a. een half jaar bij Ducasse in Monaco. Jeroen heeft ook al een kookboek met zijn culinaire creaties uitgegeven. Een eigen restaurant runnen is de volgende logische stap. Jeroen is er helemaal klaar voor en zal als chef de keuken inpalmen van het pand in Mechelen. De smaakpapillen zullen verwend worden met Frans-Italiaanse gerechten. Isaura zal de klanten verwelkomen in de zaak. Ze heeft al wat zaalervaring, maar in beperkte mate. Haar grote hobby, paardrijden, schuift ze voor dit avontuur graag opzij.
 
SILKE & KRISTOF TREKKEN NAAR NIEUWPOORT (WEST-VLAANDEREN)

'Mijn Restaurant!' in NieuwpoortSilke (20) en Kristof (28) vormen sinds anderhalf jaar een koppel en wonen in Knokke. Koken is zijn lang leven en die passie bracht hem al tot in Londen. Hij deed in de metropool ervaring op als freelance-chef en mocht er voor 'the stars' koken. Momenteel werkt hij als chef in restaurant La Sapinière in Knokke. Zijn eigen zaak runnen, is zijn grote doel want hij wil zijn culinair ei helemaal kwijt kunnen. Silke heeft ervaring in de zaal én heeft een diploma KMO-management op zak. Hun hart ligt bij het zeetje en dus wordt Nieuwpoort voor hen hopelijk een droomlocatie. Ze gaan voor de fusionkeuken met moleculaire toetsen.

CATHERINE & INGE TREKKEN NAAR AALST (OOST-VLAANDEREN)
 
'Mijn Restaurant! in AalstCatherine (39) uit Deurle en Inge (44) uit Hansbeke zijn vrolijke hartsvriendinnen. Ze hebben mekaar destijds leren kennen in de horeca en beschouwen ‘Mijn Restaurant!’ als een tweede kans. Een nieuw begin voor twee gescheiden vriendinnen die zot zijn van de horeca en willen tonen wat ze allemaal in hun mars hebben. Catherine geeft voor ‘Mijn Restaurant!’ zelfs haar job als advocaat op. De dames zullen in Aalst aan de slag gaan en willen de klassieke Franse keuken serveren. Hun restaurant moet een landelijke sfeer uitstralen. Catherine zal er zich bezighouden met de bar, de bedrijfsleiding en de keuken. Ze kan zelf niet koken, maar weet heel goed wat lekker is. Inge zal de zaal voor haar rekening nemen.
 
LUCIE & JIMMY TREKKEN NAAR GENK (LIMBURG)

'Mijn Restaurant!' in Genk Lucie (22) en Jimmy (24) zijn afkomstig uit Tongeren en vormen sinds tweeënhalf jaar een koppel. Zij ademt een en al horeca uit en heeft al flink wat ervaring in restaurantkeukens opgedaan, waaronder het Tongerse restaurant Magis dat bekroond is met een Michelinster. Het is haar grote droom om een eigen restaurant te starten. Haar droom is die van Jimmy geworden, hoewel hij geen ervaring heeft in de horeca. Maar zij heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn achterstand snel zal wegwerken. Lucie en Jimmy zijn er van overtuigd dat ze samen sterk staan en ze willen keihard werken om van hun zaak de culinaire hotspot van Genk te maken. Lucie en Jimmy gaan voor de Franse keuken met Zuiderse invloeden.

EEN WOORDJE UITLEG BIJ DE PANDEN
 
HALLE (PROVINCIE VLAAMS-BRABANT)

 
Met zijn 35.000 inwoners maakt Halle deel uit van de regio Zennevallei en ligt aan de rand van het Pajottenland. Het Hallerbos dat zich uitstrekt rond de stad is één van de laatste overblijfselen van het Kolenwoud. Maar Halle is vooral gekend als de thuisstad van warenhuisketen Colruyt, als eeuwenoud bedevaartsoord en als de ‘H’ van BHV, het alom gekende kiesarrondissement dat om splitsing schreeuwt. Halle is een kleine stad met een rijke geschiedenis, een stad van Geuze en Kriek, van kleine cafeetjes en gezelligheid. En sinds 1905 een stad van carnaval.
 
Het restaurant dat Ludovic en Jurgen gaan runnen is een prachtig herenhuis dat op de Markt van Halle ligt, vlak aan het renaissance stadhuis uit 1616.
 
MECHELEN (PROVINCIE ANTWERPEN)

Mechelen telt ruim 80.000 inwoners en ligt centraal tussen Antwerpen en Brussel. Mechelen is de thuisstad van de voetbalploeg KV, van voormalig aartsbisschop Danneels, van het kippenras de Mechelse koekoek, van tal van meubelwinkels, van 14 scholen waaronder enkele hogescholen, van de Gouden Carolus en het Mechels Maantje, van de Nekkerhal, Planckendael, Technopolis en het Speelgoedmuseum. Mechelen is evenzeer een historische stad, die op één na het hoogst aantal beschermde gebouwen van Vlaanderen telt. Vier van deze gebouwen zijn UNESCO-werelderfgoed.
 
Het pand waar Isaura en Jeroen hun restaurant beginnen, is super gelegen, met de twee Mechelse symbolen aan beiden kanten: de Sint-Romboutstoren en het standbeeld van Margaretha Van Oostenrijck. Achterin het pand ligt de mooie veranda, als het ware 'onder' de Sint-Romboutstoren.

NIEUWPOORT (PROVINCIE WEST-VLAANDEREN)

Badstad Nieuwpoort is vooral gekend voor de Visserskaai en de jachthaven, maar ook de binnenstad is mooi en historisch waardevol. Hoewel Nieuwpoort heel wat te verduren kreeg tijdens WO I, werd ze bijna volledig heropgebouwd zoals ze oorspronkelijk was. Vandaag telt Nieuwpoort bijna 11.000 inwoners en de oude stadskern bevindt zich op een drietal kilometer van de kustlijn. Aan de kust is er een 2de toeristische kern ontstaan. De bebouwing langs de vissershaven en de Albert I-laan verbindt deze delen.
 
Silke en Kristof krijgen een pand dat goed gelegen is in de Oostendestraat, die de oude stadskern verbindt met de Visserskaai en op twee minuten wandelen van het Albert I-monument en de markt. Het is een huis met een rijke geschiedenis, want in 1600 verbleven Aalbrecht en Isabella hier.
 
AALST (PROVINCIE OOST-VLAANDEREN)

Aalst is de tweede stad van Oost-Vlaanderen. Door zijn omvangrijke industriegebieden langs de Dender en zijn meer recent ontwikkelde bedrijventerreinen aan de E40 heeft Aalst een belangrijke taak in de regionale tewerkstelling. De bewaarde merkwaardige gebouwen in het centrum van de stad en enkele deelgemeenten, de typische eigenheid van de verschillende dorpskernen, de landelijkheid van de Faluintjes, de recreatieve mogelijkheden en de oude stadskern maken Aalst tot een belangrijk centrum voor dagtoerisme in de Denderstreek. De spotnaam van de Aalstenaars – Ajuinen- is over heel Vlaanderen bekend. De oorsprong hiervan ligt in de 19de eeuw toen in Aalst en omstreken de uienteelt enorm floreerde. Even bekend als de spotnaam is het jaarlijks carnaval. Geen stad in Vlaanderen waar deze traditie zo hard leeft als in Aalst.

Het pand dat Catherine en Inge ter beschikking krijgen ligt in de Molenstraat, één van de vier winkelstraten en ligt op nauwelijks 200 meter van de Grote Markt en rechtover het Cultureel Centrum/bibliotheek. Het gelijkvloers bestaat uit één grote ruimte die gedomineerd wordt door een monumentale trap.

GENK (PROVINCIE LIMBURG)


Genk is met zijn 65.000 inwoners de tweede grootste stad van Limburg, maar verwierf de titel van stad pas in 2000. Door het mijnverleden kende Genk verschillende immigratiegolven en vandaag woont hier een smeltkroes van culturen en nationaliteiten. De mijnsite van Winterslag was ooit een ankerpunt in de Genkse samenleving. Het was een plek van hard werken, maar ook van kameraadschap, ontmoeting en vertier. Een groot deel van de C-mijnsite werd ondertussen aangekocht door de stad, met als doel de site opnieuw een centrale functie te geven. Niet alleen voor de buurt maar voor heel Genk.
 
Lucie en Jimmy komen op een leuke industriële locatie terecht. Het is een ruwe open ruimte met hier en daar een betonnen zuil, waar het Limburgs koppel zich zal kunnen uitleven bij de inrichting ervan.

'Mijn Restaurant!' is opnieuw begonnen. Welk duo vind jij sympathiek?
Breng nu je stem uit in de gloednieuwe TV-Visie Poll.



DOSSIER: Mijn Restaurant! 2010

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    07:50
    Journaallus
  • 23:45
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 06:15
    Sarah zingt
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:15
    Plop & de Peppers
    05:25
    Geen uitzending
  • 03:05
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 01:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 06:05
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:10
    Criminal Minds
  • 05:45
    Geen uitzending
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 06:15
    Extreme Makeover: Home Edition
    02:10
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 06:15
    Vuurput
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 05:35
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 05:50
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 06:00
    Ghosts
    02:05
    Dickensian
  • 06:11
    MAX Geheugentrainer
    02:00
    EenVandaag
  • 02:01
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 06:12
    Liselotte
    02:31
    Sophie & Jeroen