Ontdek het verhaal en de personages van telenovelle 'Ella'

dinsdag 14 september 2010

Drie jaar geleden introduceerde vtm met de telenovelle een nieuw fictiegenre in Vlaanderen. Een schot in de roos, want 'Sara', 'Louislouise' en 'David' hielden de kijkers telkens tweehonderd afleveringen in de ban. De telenovelle is inmiddels niet meer weg te denken uit vtm's fictie- aanbod en we zijn dan ook verheugd de nieuwkomer 'Ella' te kunnen voorstellen.

De telenovelle is uitgegroeid tot het aperitiefmoment van het gezin, een aangename verpozing om de avond in te zetten. Een half uurtje relaxen en wegdromen. Romantiek en humor zijn hiervoor de basisingrediënten. Maar af en toe mag het ook een ‘over the top’ randje hebben, een tikkeltje stout en gedurfd zijn. Aan dit alles geen tekort in ‘Ella’ dat een hedendaags Assepoester- sprookje is geworden.

We leren Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Haar mama sterft, ze wordt door haar listige stiefzus Clio het huis uit gepest en ze belandt bij haar pleegtante Ursula, die haar uitbuit als slaafje in de frituur en haar een enorme schoolachterstand laat oplopen. Maar Ella vecht terug en op haar achttiende besluit ze af te rekenen met haar duistere verleden. Gaandeweg leert ze terug mensen te vertrouwen en stelt ze haar hart open voor een prins, meerdere prinsen zelfs. Maar ook in de liefde en haar persoonlijke ontplooiing steekt haar jaloerse stiefzus Clio opnieuw stokken in de wielen...

De productie van ‘Ella’ is in handen van Studio A in Boortmeerbeek. Bij Studio A zijn ze niet aan hun proefstuk toe voor het maken van een telenovelle, want eerder produceer- den ze al de succesvolle telenovelle ‘Louislouise’. De storytelling is in handen van Gert Goovaerts.

De extra lange startaflevering van ‘Ella’ wordt uitgezonden op vrijdag 24 september 2010 om 20u40, met een herhaling op zondag 26 september om 21u20. Het vervolg wordt geprogrammeerd vanaf 27 september, elke werkdag om 18.20 uur, met een herhaling de volgende dag om 12u10. Op zondag worden de afleveringen samengebundeld uitgezonden in ‘De Week van Ella’.

De kijkers die een voorsprong willen opbouwen of een aflevering van ‘Ella’ willen terug- zien, worden op hun wenken bediend bij iWatch en iWatch.be.

HET VERHAAL

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts doch- ter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel moge- lijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella’s slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld.

Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt
aan Norbert dat ze een echte kindervriend is maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile
werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder: 'Geluk maak je zelf'. Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. ’s Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto.

Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden. ’s Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichten op. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio.

Darya Gantura is Ella

Ella heeft een hart van goud. Ze is sociaal, leuk in omgang en heeft gevoel voor humor. Ze is sterk, dapper en kan rekenen op een uitzonderlijke intuïtie. Maar ze heeft ook een onzekere kant, want ze schaamt zich voor haar dyslexie en haar onhandigheid. Haar moeilijke jeugd zorgt ervoor dat ze altijd op haar hoede is, maar gaandeweg leert ze mensen meer vertrouwen en stelt ze haar hart open.

Darya Gantura werd in 1986 in Oezbe- kistan geboren. Op 14-jarige leeftijd kwam ze in België wonen. Ze studeert drama aan de Hogeschool Gent KASK. Darya speelde gastrollen in ‘Code 37’ en ‘Matroesjka’s’. Ze was eveneens te zien in ‘Vermist’, ‘Witse’, ’Goesting’ en de film ‘Linkeroever’.

Ini Massez is Cindy

Cindy is een vrolijk feestvarken en is dol op seks. Ze baat haar eigen kapsalon uit en is altijd verliefd, maar nooit lang en nooit echt. Cindy is een jager en ze probeert zoveel mogelijk mooie mannen op haar palmares te zetten. Ze houdt zelfs een boekje bij met de namen van haar slachtoffers. Maar in deze vrolijke durfal schuilt ook een bekwame zaken- vrouw. Op dat vlak is ze erg nuchter en fier op wat ze heeft bereikt.

In 2000 studeerde Ini Massez af aan de Studio Herman Teirlinck. Intussen heeft ze al heel wat theaterervaring opgedaan en speelde ze rollen in ‘Team Spirit’, ‘Code 37’ en ‘Flikken’.

Amaryllis Uitterlinden is Clio

Clio is manipulatief, ijdel en dominant. De 24-jarige stiefzus van Ella wordt wild, wreed en wraakzuchtig wanneer ze haar zin niet krijgt. Enkel degenen die ze nodig heeft om haar snode plannen te verwezenlijken, spant ze voor haar kar. Omdat Clio altijd de touwtjes in handen wil hebben, gaat ze vaak leugenachtig en listig te werk.

Amaryllis Uitterlinden studeerde aan het Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen en speelde een gastrol in ‘Matroesjka’s’. Naast acteren is ze ook gepassioneerd door zingen. In Amerika studeerde ze zang en songwriting. Ze werkte samen met onder meer producer Jean Blaute en zanger Piet Goddaer (Ozark Henry). Ze zong ook een duet met Jan Leyers.

Christophe Haddad is Frederico

De 22-jarige Frederico is een echte vrouwenmagneet. Deze macho met Latijns-Amerikaanse roots is een viriele kerel die gretig toegeeft aan de begerige meisjesblikken. Hij is een energieke hartenbreker en deinst voor niets terug. Frederico heeft charmes in overvloed, maar aan ambitie heeft hij een tekort. Hij werkt als poetsman in De Wingerd en laat er zijn collega Carmen in de waan dat ze zijn baas is, maar intussen doet hij zijn zin.

Christophe Haddad werd in 1978 in Wilrijk geboren. Hij acteert al van zijn zesde, maar zijn carrière begon pas echt na de middelbare school toen hij een rol kreeg in de musical ‘Sneeuwwitje’. Hij speelde in Nederland zes jaar in de serie ‘Goede Tijden, slechte tijden’ en behaal- de in 2007 de finale in de Nederlandse versie van ‘Sterren op de Dansvloer’.

Roel Vanderstukken is Lukas

Lukas is een ernstige en gedreven arts. Het is een harde werker en een echte perfectionist. Van nature is hij een twijfelaar en ontwijkt hij confrontaties. Lukas wil altijd de perfecte indruk nalaten en loopt netjes in het pak. Maar deze dokter worstelt met een innerlijk conflict. Hij is erg ambitieus en hoopt Norbert te kunnen opvolgen als directeur van De Wingerd.

Roel Vanderstukken werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in ‘Wittekerke’. Hij draaide drie seizoenen mee bij ‘Flikken’, waarna hij schitterde in ‘Louislouise’. Ook als zanger staat Roel graag op een podium en dat bewees hij in ‘Steracteur Sterartiest’ en ‘Zo is er maar één’. Hij bracht intussen ook twee albums uit.

Rik Verheye is Anthony

Kapper Anthony werkt in het salon van Cindy. Hij valt op mannen en dat zal niemand ontgaan. In tegenstelling tot Cindy is Anthony altijd oprecht verliefd. Net zoals Ella is hij ervan overtuigd dat hij ooit de man van zijn leven zal tegenkomen. Hij heeft een talent voor zingen en dat doet hij geregeld in Bar Taxi. Ooit wil hij ontdekt worden als zanger.

Rik Verheye heeft inmiddels zijn masterjaar Toneelklas bij Dora van der Groen in het Herman Teirlinck Instituut afgewerkt. Hij vertolkte eerder gastrollen in ‘De Rodenburgs’, ‘Zone Stad’ en ‘Vermist’. Hij is ook te zien in de film ‘Adem’.

Gert Winckelmans is Nicolas

Nicolas is eigenaar van de privékliniek ‘De Wingerd’. Deze knapperd is rijk, maar eenzaam en mensenschuw. Hij durft nauwelijks uit zijn luxueuze loft te komen en kweekt er orchideeën. Deze romanticus is artistiek onderlegd, maar zijn agorafobie maakt het leven voor hem heel moeilijk. Gelukkig is er Norbert die zijn zakelijke belangen behartigt en Linda die als een moeder voor hem is.

Gert Winckelmans kennen we allemaal van zijn rol als Simon in ‘Sara’, maar hij was ook te zien in ‘Zone Stad’, ‘Witse’, Vermist’, ‘Kaat & Co’, ‘Aspe’ en ‘David’.

Monika Dumon is Linda

Juffrouw Linda is zorgzaam, warm en moederlijk. Ze zou voor Nicolas door het vuur gaan en zorgt voor hem. Linda is diplomatisch en geduldig, maar ze kan ook heel koppig zijn. Gevoelens uiten staat niet in haar woordenboek en ze kan erg gereserveerd zijn. Enkel haar ogen verraden soms geluk, maar vaak ook ergernis of achterdocht.

Monika Dumon speelde gastrollen in tal van Vlaamse producties: ‘Wittekerke’, ‘Heterdaad’, ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Witse’, ‘Kinderen van Dewindt’, ‘De Kotmadam’, ‘Vermist’, ‘Flikken’, ‘Louislouise’ en ‘Aspe’. Ze speelde vier jaar mee in ‘Thuis’ en twee jaar in ‘Spoed’.

Jits Van Belle is Carmen

Carmen is poetsvrouw in De Wingerd. Ze staat even laag in rang als Frederico, maar ze gedraagt zich als zijn directe chef. Carmen maakt haar eigen regels en wil dat Frederico die blindelings opvolgt. Dat doet hij natuurlijk niet, al is het maar om Carmen op stang te jagen. De aanwezigheid van de volkse Carmen zal niemand ontgaan. Ze kan heel grappig uit de hoek komen en durft stevig doordrinken.

Jits Van Belle speelde gastrollen in ‘De Kotmadam’, ‘Recht op Recht’, ‘Rupel’, ‘Team Spirit’, ‘Verschoten & Zoon’, ‘Aanrijding in Moscou’ en had een grote rol in ‘Emma’.

Karel Deruwe is Wolfs

Wolfs is een top-oogchirurg. Het is een man van uitersten, een man van zwart of wit. Wolfs is energiek en goedlachs, maar soms kan hij zeer humeurig zijn. Wanneer hij uitvliegt, moet iedereen uit de weg gaan. Zijn gedrevenheid maakt van hem een onvoorspelbaar en gevaarlijk man. Net als Lukas hoopt hij Norbert te kunnen opvolgen als directeur.

Karel Deruwe kroop tien jaar lang in de huid van Guido Van den Bossche in ‘Familie’. We zagen hem onder meer ook in ‘Heterdaad’, ‘Stille Waters’, ‘Aspe’, ‘Thuis’, ‘Witse’, ‘Emma’, ‘Katarakt’, en ‘Vermist’.

Sachli Gholamalizad is Yasmine


Yasmine werkt in de koffiebar van De Wingerd. Ze heeft een eigenzinnige en geraffineerde persoonlijkheid. Het ene moment is ze aanhankelijk en lief, het andere moment stuift ze blazend alle richtingen uit. Ook in de liefde is ze iemand van extremen. Ergens schuilt er een zorgzame en beschermende moeder in haar, anderzijds is ze heel onafhankelijk en duldt ze vaak niemand in haar om- geving. Net als Wolfs is ze heel intuïtief en kan ze het beste in hem naar boven brengen.

Sachli Gholamalizad leerden we kennen in ‘Dag & Nacht : Hotel Eburon’ waar ze de rol van het perfectionistische kamer- meisje Maryam voor haar rekening nam. Ook had ze een rol in de film ‘De helaasheid der dingen’.

Steven Boen is Jens

Jens is een knappe, diepzinnige en grappige jongen. Hij studeert Germaanse talen, verslindt boeken en houdt van toneel. Hij werkt in een nachtwinkel om zijn studies te financieren. In de nacht dat Ella uit de nachtwinkel loopt, zal zijn leven voorgoed veranderen. Hij probeert haar achterna te lopen, maar wordt aangereden door een wagen en valt in een diepe coma...

Het jonge acteertalent Steven Boen zagen we eerder in ‘Vermist’, ‘Flikken’, ‘Witse’, ‘Louislouise’, ‘Code 37’, ‘Zone Stad’, ‘Dag & Nacht’ en ‘David’.

Rudy Morren is Jasper


De Iraniër Jasper Fahadir is vaste klant in het kapsalon van Cindy en draagt een onuitputtelijke voorraad charmante anekdotes met zich mee uit een ver verleden, dat ogenschijnlijk nooit heeft plaatsgevonden. Deze zachtaardige, geduldige en hulpvaardige man leeft voor zijn dochter Yasmine. Zij krijgt echter vaak het gevoel dat hij uit een ander tijdperk stamt.

Rudy Morren speelde mee in ‘Ons Geluk’, ‘Spoed’, ‘Kinderen van Dewindt’, ‘Louislouise’ en schreef enkele afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’.

Gene Bervoets is Norbert


Norbert is directeur van De Wingerd. Hij is een echte wetenschapper : rechtschapen, slim en belezen, maar zonder veel mensenkennis. Zijn dochter, de sluwe Clio, legt hem dan ook geregeld in de luren. Hij voelt zich schuldig omdat hij Ella bij Ursula heeft achtergelaten en wil dit goedmaken.

Gene Bervoets studeerde in 1980 af aan de Studio Herman Teirlinck. Gene trok zijn dansschoenen aan in ‘Sterren op de Dansvloer’, presenteerde zijn culinair programma ‘Gentse Waterzooi’ en speel- de in tal van films, zoals ‘SM-Rechter’ en ‘De Zaak Alzheimer’. Ook was hij te zien in verschillende tv-series, zoals ‘Kinderen van Dewindt’ en ‘Goesting’.


DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers