Nieuwe VTM-serie 'Vossenstreken' voorgesteld

woensdag 7 januari 2015

Serieuze politiezaken krijgen in 'Vossenstreken', vanaf maandag 19 januari wekelijks op VTM, een lichtvoetig tintje. Drie uitgerangeerde politiespeurders en hun nieuwe teamleider bijten zich vast in een reeks onopgeloste misdaden.

In de serie is de zaak op zich niet zo belangrijk maar wel de manier waarop het team voor de  oplossing zorgt en hoe de collegas met elkaar omgaan.


Sara Roose is een gedreven en ambitieuze politiecommissaris die recht heeft op promotie tot teamleider van de cel geweld. Maar deze promotie gaat naar een man. Uiteindelijk wordt ze teamleider van de cel onopgeloste moordzaken en wordt ze baas van drie oudere en uitgerangeerde rechercheurs die niet meer aan de bak komen in het korps. De nieuwe dienst wordt weggestopt in de archiefruimte, de vergeetput van de federale politie. Niemand verwacht veel van het team, maar toch wordt het een succes.

Week na week bewijzen deze onconventionele politiehelden dat ze niet te onderschatten zijn en wekken ze oude zaken terug tot leven. Dat gebeurt met oude en nieuwe technieken, niet altijd volgens het boekje, maar toch met resultaat.

Willebroek is de gastgemeente van de reeks en vormt de uitvalsbasis van de hoofdpersonages. Het was volgens de makers een bewuste keuze om naar het hart van de Rupelstreek te trekken, want de arena van 'Vossenstreken' moest een streek zijn met een eigentijds en herkenbaar Vlaams karakter en een gevarieerd aanbod van locaties.

De cast van 'Vossenstreken' bestaat uit een ensemble  van sterke acteurs en actrices met Barbara Sarafian, Vic De Wachter, Karel Vingerhoets en Jappe Claes in de hoofdrollen. Zij krijgen het gezelschap van Mathijs F Scheepers, Flor Decleir, Evelien Bosmans en van Els Olaerts en Hilde Heijnen in een terugkerende bijrol.

'Vossenstreken', vanaf maandag 19 januari om 21.40 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid. Tijdens een routinemissie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Niemand weet waarom. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden en raakt steeds meer in de war. Wordt ze langzaam gek en is ze een gevaar voor zichzelf en haar ongeboren baby's? Of is ze terecht doodsbang voor haar echtgenoot?

'The Astronaut's Wife', film uit 1999 met oa. Johnny Depp en Charlize Theron, om 20.25 uur op VIJF.

Dossiers