Nieuwe VTM-serie 'Vossenstreken' voorgesteld

woensdag 7 januari 2015

Serieuze politiezaken krijgen in 'Vossenstreken', vanaf maandag 19 januari wekelijks op VTM, een lichtvoetig tintje. Drie uitgerangeerde politiespeurders en hun nieuwe teamleider bijten zich vast in een reeks onopgeloste misdaden.

In de serie is de zaak op zich niet zo belangrijk maar wel de manier waarop het team voor de  oplossing zorgt en hoe de collegas met elkaar omgaan.


Sara Roose is een gedreven en ambitieuze politiecommissaris die recht heeft op promotie tot teamleider van de cel geweld. Maar deze promotie gaat naar een man. Uiteindelijk wordt ze teamleider van de cel onopgeloste moordzaken en wordt ze baas van drie oudere en uitgerangeerde rechercheurs die niet meer aan de bak komen in het korps. De nieuwe dienst wordt weggestopt in de archiefruimte, de vergeetput van de federale politie. Niemand verwacht veel van het team, maar toch wordt het een succes.

Week na week bewijzen deze onconventionele politiehelden dat ze niet te onderschatten zijn en wekken ze oude zaken terug tot leven. Dat gebeurt met oude en nieuwe technieken, niet altijd volgens het boekje, maar toch met resultaat.

Willebroek is de gastgemeente van de reeks en vormt de uitvalsbasis van de hoofdpersonages. Het was volgens de makers een bewuste keuze om naar het hart van de Rupelstreek te trekken, want de arena van 'Vossenstreken' moest een streek zijn met een eigentijds en herkenbaar Vlaams karakter en een gevarieerd aanbod van locaties.

De cast van 'Vossenstreken' bestaat uit een ensemble  van sterke acteurs en actrices met Barbara Sarafian, Vic De Wachter, Karel Vingerhoets en Jappe Claes in de hoofdrollen. Zij krijgen het gezelschap van Mathijs F Scheepers, Flor Decleir, Evelien Bosmans en van Els Olaerts en Hilde Heijnen in een terugkerende bijrol.

'Vossenstreken', vanaf maandag 19 januari om 21.40 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In Boquete maakt Ben kennis met Andi, Rick en hun zoon Cole uit Oregon. Hij komt te weten waarom ze hun comfortabele leventje in de Verenigde Staten achter zich hebben gelaten om een bijzondere koffieplantage uit de grond te stampen in Panama. En uiteraard leert hij er ook de fijne kneepjes van het koffiebrandersvak.

'Ben Fogle: New Lives in the Wild', om 20.10 uur op Canvas.

Dossiers