Nieuw seizoen van 'Make Belgium Great Again' vanaf zondag bij VTM

zaterdag 12 oktober 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Vorige zondag brak Frances Lefebure samen met Faroek Özgünes al even live in in de VTM-programmatie om een oproep te doen om de redder van de Indische stewardess Nidhi te vinden.

Deze week is ze klaar om creatieve oplossingen te zoeken voor een heel aantal problemen in het nieuwe seizoen van 'Make Belgium Great Again', dat nu zondag 13 oktober uit de startblokken schiet.


Vindt Frances de redder van Nidhi?
Vorige week werd het land al in beweging gezet om op zoek te gaan naar de persoon die de Indische stewardess Nidhi bijstond in de moeilijke uren na de aanslagen in Zaventem. Er kwamen honderden tips binnen via het callcenter en via mail. Op Facebook werd de robottekening maar liefst 3.000 keer gedeeld. Ook de buitenlandse media sprongen mee op de kar. Frances geeft in de eerste aflevering een stand van zaken.

'Grote Klein Elektro Strijd': Bornem kraait victorie. Nu de rest van Vlaanderen?
In Temse en Bornem werd de eerste Grote Klein Elektro Strijd van 'Make Belgium Great Again' gestreden. Onder aanvoering van teamleiders Koen Wauters (voor Temse) en Jonas Van Geel (voor Bornem), gingen de inwoners van de twee gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk oud klein elektro in te zamelen. In een gemiddeld huishouden liggen immers zo’n 4 oude gsm’s en 10 ongebruikte elektrotoestellen gewoon stof te vergaren. En net die toestellen zitten vol waardevolle grondstoffen, die sneller dan verwacht dreigen te verdwijnen als we niets doen.

Hun oud of kapot klein elektro moest op 9 oktober terechtkomen in de lege Recupel-containers die centraal in de gemeenten werden geplaatst. Vele inwoners en verenigingen zetten creatieve acties op. Uiteindelijk kwamen de Bornemenaars als winnaars uit de bus. Maar daar laat Frances het niet bij. In aflevering 1 gaat ze nog een stap verder om Vlaanderen van z'n klein elektro te verlossen.

'Make Belgium Great Again' springt uit de tv
De redactie van 'Make Belgium Great' zorgt vanaf nu ook voor extra content op verschillende kanalen. In 'Make Belgium Great Again Extra' op VTM GO en vtm.be kunnen fans van het programma telkens na de uitzending op zondag terecht voor heel wat extra’s. Het gaat om 'making of'-filmpjes, bloopers en achtergrondverhalen over Frances en haar team.

Frances maakt ook een zijsprong naar de radio: 'Omdat we kiezen voor thema’s die écht leven in onze samenleving, weten we uit ondervinding dat hier de volgende dag wel eens over gepraat wordt. En waar beter het gesprek verder zetten dan op de radio? Daarom ben ik nu ook héél blij dat ik een wekelijkse afspraak heb bij Qmusic-dj's Maarten en Dorothee en op maandag 14 oktober ga ik op Joe ook voor één keertje invallen voor Rani en maken we er een Raf & Frances-show van. Bekt iets minder dan Raf en Rani… maar dat gaat wel goedkomen!'

Geheime boodschappen in de afleveringen
Wat in dit tweede seizoen ook nieuw is, is dat er regelmatig verborgen boodschappen in het programma zitten, cadeautjes voor de oplettende kijker als het ware. Wie deze vindt, komt terecht bij extra content, maakt kans op een toffe prijs of kan misschien binnenkort op de eerste rij van één van Frances' nieuwe acties staan!

'Make Belgium Great Again', zondag 13 oktober om 19.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers