Nieuw op Canvas: Actualiteit in 'De Afspraak'

zondag 23 augustus 2015

Bart Schols kijkt in 'De Afspraak' elke avond om half negen op zijn eigen manier naar het nieuws. 'De Afspraak' wordt een programma voor mensen die helemaal mee zijn met de gebeurtenissen van de dag, maar toch nog op hun honger blijven.

Bij Bart krijgen ze nieuwe, verrassende inzichten en andere nieuwsverhalen.


'De Afspraak' bekijkt het nieuws van de dag vanuit een andere invalshoek en gooit ook de deuren wagenwijd open. Er is niet alleen aandacht voor binnenlandse en buitenlandse politiek maar ook andere domeinen van de actualiteit zullen de revue passeren: wetenschap, cultuur, sport, economie... Bart Schols is altijd de nieuwsgierige gastheer die van zijn gasten te weten wil komen hoe de dingen in elkaar zitten.

Gesprekken
De invitees in 'De Afspraak' kunnen mensen zijn die het nieuws mee maken. Maar het kunnen ook experts zijn, mensen die de wereld en het nieuws nauwgezet observeren en analyseren. Dat zijn de vertrouwde specialisten die VRT Nieuws in huis heeft (Rudi Vranckx, Ivan De Vadder, Ruben Van Gucht …), maar ook nieuwe gezichten uit de academische wereld en ver daarbuiten, die de komende weken en maanden zullen uitgroeien tot de huisspecialisten van 'De Afspraak'.

... en reportages
'De Afspraak' geeft ook een arena aan jonge, talentvolle reportagemakers van VRT Nieuws. Reporters zoals Lauwke Vandendriessche, Thomas De Graeve en Karine Claassen gaan elke dag op zoek naar antwoorden op onbeantwoorde vragen uit de nieuwsstroom. Hoe komt drugsafval in een Limburgs bos terecht? Waren de eerste kernbommen er gekomen zonder inbreng vanuit België? Wat is eigenlijk het verschil tussen koosjer en halal? Dat is een greep uit de vragen waar Lauwke, Karine en Thomas de afgelopen dagen en weken mee aan de slag zijn gegaan.

Elke keer leverde dat verrassende antwoorden en inzichten op. Vanaf maandag 24 augustus, dagelijks in 'De Afspraak'.

Vaste afspraken
Bart Schols heeft in de loop van de week ook enkele vaste afspraken met gasten die op een eigenzinnige manier naar de actualiteit kijken. Op maandag 24 augustus, in de eerste aflevering, is dat cineast en documentairemaker Dimitri Van Zeebroeck, die  in zijn eigen stijl een portret maakt van Lisbet Gruwez, één van onze meest opvallende hedendaagse danseressen. Kamagurka wordt ook een wekelijkse gast. In zijn eerste bijdrage heeft hij een heel bijzondere ontmoeting in Calais, in het dorp vluchtelingen dat zich in de Franse havenstad heeft gevormd. Kamagurka maakt er kennis met Alpha uit Mauretanië, die zich in afwachting van een definitieve bestemming helemaal uitleeft in de kunst. Een zielsgenoot.

Ook sportjournalist Ruben Van Gucht is een vaste terugkerende gast. Op vrijdag geeft hij zijn eigen kijk op de sportactualiteit.

'De Afspraak', vanaf 24 augustus elke werkdag om 20.30 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers