Nieuw muziekprogramma 'Off the Record' op Canvas

woensdag 16 september 2015

In 'Off the Record' praten Belgische muzikanten met veel passie over de platen die hen artistiek en muzikaal hebben gevormd. Die platen zijn diep in het muzikale DNA van de centrale gasten geworteld en hebben hen tot de artiesten gemaakt die ze nu zijn.

De muzikanten praten over het vinylsingletje dat voor hun eerste muzikale Aha-Erlebnis zorgde. Over de gitaarvirtuoos wiens fingerpickin' ze bewonderend en ijverig kopieerden of het rockalbum dat insloeg als een bom. Tevens was er ook de bluesplaat die zalvend bleek op donkere dagen en inspirerend bij het liedjes schrijven. En dan was er ook nog het classic album dat in al zijn schoonheid ook een les in nederigheid was en het solomoment dat de directe aanleiding was om een gitaar te kopen.


Acht topmuzikanten geven in 'Off the Record' een exclusieve inkijk in hun platenkast en blikken terug op hun cruciale invloeden.

De kijker kan met de oren luisteren en kijken door de ogen van de muzikanten naar hun grote voorbeelden en natuurlijk ontdekt men de sporen van al die voorbeelden in hun eigen geluid via archiefbeelden en speciaal voor het programma gebrachte live demonstraties.

'Off the Record' doorzoekt de platenkast van acht muzikanten zoals Geoffrey Burton (gitarist, producer en componist), frontvrouw van Zap Mama, Marie Daulne, Pascal Deweze (muzikant, producer en componist), jazz-zangeres Melanie De Biasio, muzikante Trixie Whitley, hip-hop dj LeFtO, Chantal Acda (zangeres en muzikante) en Alex Callier van Hooverphonic.

'Off the Record', vanaf maandag 28 september om 21.15 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers