Nickelodeon en Vlaamse Stichting Verkeerskunde komen met eerste 'De Grote Verkeerstest' in 2019

dinsdag 27 november 2018

'De Grote Verkeerstest' is het nieuwe spelprogramma dat vanaf maart 2019 op Nickelodeon wordt uitgezonden, in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

In deze show waarin spel en plezier voorop staan en tegelijkertijd verkeerskennis wordt getest, strijden klassen om wie het meeste weet en zich onderweg het veiligst kan gedragen. 'De Grote Verkeerstest' wordt uitgezonden in aanloop naar 'De Grote Verkeerstoets' die eind april georganiseerd wordt voor kinderen van het vijfde leerjaar. Nickelodeon-gezichten Wout Verstappen en Nienke van Dijk presenteren 'De Grote Verkeerstest' die te zien is op Nickelodeon vanaf 3 maart 2019.


Challenge
'De Grote Verkeerstest' is een spelprogramma met challenges. Wie het verkeerde antwoord geeft op verkeersvragen, stapt uit het spel. Na elke spelronde kunnen de afvallers hun plek in het spel opnieuw veroveren door het uitvoeren van een ludieke challenge.
De show van Viacom Benelux-zender Nickelodeon bestaat uit 5 afleveringen waarin 10 basisschoolklassen uit Vlaanderen en Nederland het tegen elkaar opnemen.

Verkeersveiligheid
Nickelodeon en de VSV bundelen hun krachten om op een competitieve en grappige manier veelvoorkomende verkeerssituaties aan de deelnemende schoolklassen voor te leggen en daarmee de verkeersveiligheid te vergroten bij basisschoolgroepen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers