Najaar VTM: 'Spitsbroers 2'

maandag 21 augustus 2017

'Wie 'voetballers' zegt, zegt 'geld'. De astronomisch hoge lonen van de Axel Witsels, Kevin De Bruynes of Eden Hazards van deze wereld maken heel wat los bij de gewone Vlaming, van verbazing tot verontwaardiging en jaloezie. Hun levensstijl, met chique auto's en mooie vrouwen, spreekt tot de verbeelding.

Maar wat doet al dat geld, die plotse rijkdom, met een doodgewoon straatvoetballertje als Dennis Moerman? Tast het zijn waarden en normen aan? Is Dennis' honger naar succes en roem te stillen, of maakt het hem net gulzig naar meer? Verliest Dennis zichzelf en daarmee zijn oude vriendschappen en familie, of blijft hij met zijn beide voeten op de grond?


En hoe kijkt zijn broer Alan naar de sloten geld die Dennis plots binnenrijft, gewoon om te doen wat ze allebei zo graag doen: voetballen? Alan heeft eigenlijk niets. Met z'n crimineel verleden, moet hij nog meer dan vorig seizoen in de schaduw leven van zijn beroemde broertje. Het contrast tussen de levenswandel van de twee kan niet groter zijn en zal dit najaar ongetwijfeld op het gemoed spelen van de kijkers.

'Spitsbroers 2' vertelt dus een nieuw verhaal, maar bouwt verder op de stijl van het succesvolle eerste seizoen, dat door gemiddeld 712.000 fans in de tribunes thuis werd gevolgd. VTM heeft alle registers opengetrokken om het eerste seizoen te overtreffen en om het glamourleven van topvoetballers nog meer van het kleine scherm te laten spatten. Dennis en co trekken op decadente reis naar Marbella, er worden zotte feesten georganiseerd in de Versuz, racewagens scheuren over het circuit van Zolder - een belangrijke verhaallijn dit seizoen - en de voetbalscènes zijn nog realistischer en spraakmakender. Wie adrenaline en waargebeurde achter-deschermen verhalen uit het voetbal zoekt, zal rijkelijk bediend worden. Ook aan nieuwe personages geen gebrek waarvoor meteen grote rollen zijn weggelegd, denk aan Bill Barberis, Manuel Broekman en Lucas Van den Eynde.

Maar ook zal deze tweede reeks erg op het gevoel spelen. Wat 'Spitsbroers' uniek maakt, is het familieverhaal dat onder de blinkende laag van glamour en spektakel de ruggengraat vormt van deze reeks. Een verhaal over twee broers – ooit onafscheidelijk - wiens relatie onder druk staat, en over hun ouders. Tegenover de vluchtigheid van het voetbal, tegenover de oppervlakkige vriendschappen in de coulissen, staan echte mensen met echte emoties. De broers Moerman en hun ouders en vrienden worstelen allemaal met dezelfde uitdaging: hoe op een juiste manier om te gaan met dit nieuwe leven? Waar moet de eigen ambitie eindigen, en het respect voor een ander beginnen? Hoe sterk is de broederband? Hoe zwaar weegt een leven in de spotlights? Overleven vriendschappen, als de verhoudingen veranderen?

''Spitsbroers 2' is een reeks geworden die tegelijk beroert en vooral ontroert. Het opzet was ontzettend ambitieus, maar dankzij geweldige acteerprestaties en hard labeur van
de crew kunnen we trots zijn op het resultaat', zegt Kristof Hoefkens, bedenker en scenarist van 'Spitsbroers'.

'Spitsbroers 2': Gouden Schoen of enkelband
Het tweede seizoen van 'Spitsbroers' vertelt een nieuw verhaal, dat begint 8 maanden na het einde van seizoen één. Terwijl Dennis Moerman de koning is van KRC Genk en de volledige eerste klasse, komt zijn broer Alan, die in de criminaliteit verzeild was, vrij uit de gevangenis.

Beiden staan voor een grote uitdaging. Dennis heeft dit seizoen maar één doel: zijn ploeg kampioen maken en zo een vette buitenlandse transfer versieren. Maar er hangen donkere wolken boven de carrière van Dennis' beste vriend en ploegmakker Roel Thévenage, de ploeg worstelt met een vorm-dip, en er is ook nog de komst van de Nederlandse spits Andy Fonck. Een toptalent, maar met een onhandelbaar karakter. De ego's binnen het team dreigen te botsen. Zowel persoonlijk als professioneel zal Dennis moeten bewijzen dat hij eindelijk volwassen wordt, maar voorlopig wisselt hij schaarse wijze inzichten en volwassen daden af met het puberaal gedrag van een verwend, rijk voetballertje met een te groot ego, en te veel oog voor babes en snelle wagens. Het brengt hem in conflict met zijn club, zijn ploegmaats, zijn broer en zijn ouders.

Alan komt vrij, met een enkelband. Voorwaarde: hij moet een job hebben, of hij vliegt opnieuw de cel in. Gelukkig heeft Nina op hem gewacht, en langzaamaan pikken ze hun relatie terug op. Maar werk vinden én houden blijkt niet zo makkelijk. Alan heeft het moeilijk om z’n draai te vinden in het gewone leven en dat weegt op z’n relatie. Kiest hij het rechte of het duistere pad?

Verknoeien de broers Moerman hun familieband, hun carrière en hun leven definitief? Of worden ze volwassen en komt alles goed? Dat is de vraag die van dit nieuwe seizoen een razend spannend en meeslepend verhaal maakt.

Verder maken we in de bestuurskamer dit seizoen kennis met de flamboyante, maar eigenzinnige Toni Beernaert, de broer van de voorzitter, en met Gilles Van Vaerenbergh, de geslepen manager van Andy Fonck. Er duikt een sportpsychologe op en we maken kennis met racepiloot David Derizzo en de adrenaline op het circuit van Zolder. De relatie tussen Frieda en Leo kent een dip, en ook Shari – de knappe ex van Alan - komt het leven van de Moermans nog eens grondig door elkaar schudden.

Oude bekenden

Dennis Moerman (Oscar Willems)
Spits bij KRC Genk

Dennis heeft maar één doel: z’n ploeg kampioen maken en zo een vette buitenlandse transfer versieren. Wordt hij eindelijk volwassen? Of werkt hij zich definitief in nesten bij z’n familie en de supporters, omdat hij op een puberale manier blijft omgaan met geld en succes?

Alan Moerman (Joren Seldeslachts)
Oudere broer van Dennis

Alan komt vrij met een enkelband en droomt van een mooie toekomst met Nina. Slaagt hij erin z’n voetbaldroom te vergeten en te aanvaarden dat hij in het beste geval een 'gewoon' leventje zal leiden? Of komt hij opnieuw in het criminele milieu terecht?

Leo Moerman (Kris Cuppens)
Vader van Dennis en Alan

Leo lijdt onder de stress van het managerschap. Hij kan zich moeilijk staande houden in de slangenkuil die het profvoetbal is. En hoe moet hij zijn nieuwe rol combineren met vader zijn voor zowel Dennis als Alan? Het weegt op z’n relatie met Frieda.

Frieda Moerman (Viv Van Dingenen)
Moeder van Dennis en Alan

Frieda is bezorgd over de hobbelige levenswandel van haar zonen. Hoe meer ze zich met hun leven bemoeit, hoe meer ze haar lijken weg te duwen. Ook haar relatie met Leo gaat door woelig water.

Roel Thévenage (Louis Talpe)
Spits bij KRC Genk en vriend van Dennis

RoeI scoort samen met Dennis aan de lopende band, maar er duiken problemen op. Onder meer door een conflict met de club over z’n contractverlenging wordt z’n sterrenstatus bedreigd. Bovendien hunkert hij naar ware Iiefde, na een eindeloze reeks voetbalgroupies.

Guido Spechtmans (Tom Van Bauwel)
Coach bij KRC Genk

Spechtmans heeft grote zorgen wanneer de ploeg dreigt ten onder te gaan aan faalangst en onderlinge conflicten. Hij haalt er een sportpsychologe bij om het team te begeleiden. Kan de topcoach de titel binnenhalen, of moet hij via een achterpoortje de club verlaten?

Nico Temmerman (Kürt Rogiers)
Technisch directeur KRC Genk

Nico haalt tegen de zin van spelers en trainer de halvegare en onhandelbare Nederlandse spits Andy Fonck binnen. Dat maakt hem niet bepaald populair binnen de club. Nico botst steeds vaker met voorzitter Maurice Beernaert en aast op meer macht bij KRC.

Maurice Beernaert (Mike Verdrengh)
Clubvoorzitter KRC Genk

Kan Maurice zijn club in de hand houden wanneer het dilemma tussen een familieclub blijven, en verder professionaliseren en commerciëler worden, heel concreet wordt? Er dreigt een conflict met Nico Temmerman en enkele andere leden van het bestuur.

Nina Beernaert (Lynn Van Royen)
Kinesiste en vriendin van Alan

Nina heeft op Alan gewacht en is dolgelukkig wanneer die uit de gevangenis vrijkomt. De toekomst lacht hen toe, maar Alan maakt het haar niet bepaald makkelijk. Nina geraakt steeds meer betrokken bij de gang van zaken in de club, waar haar 'pappie' Maurice voorzitter is. Geen makkelijke omgeving voor de jonge vrouw.

Marilou Moerman (Sien Eggers)
Grootmoeder van Dennis en Alan

Marilou is het hart van de familie Moerman, de enige die in moeilijke momenten kan doordringen tot iedereen, of het nu gaat om haar zoon Leo, schoondochter Frieda of kleinzonen Alan en Dennis. Ze combineert een gouden hart met een karrenvracht aan levenswijsheden en een scheutje bemoeizucht.

Guy Vandewiele (Bert Haelvoet)
(Ex-)beste vriend van Alan

Guy is een man van twaalf stielen, dertien ongelukken. Hij is het die door te klikken bij de politie zijn beste vriend Alan in de cel deed belanden. Maar wanneer die vrijkomt wil Guy het goedmaken, omdat hij verteerd wordt door schuldgevoel.

Ibi (Gökhan Girginol)
Cité-fenomeen en beste vriend van Dennis

lbi woont in bij Dennis, en hij doet er alles voor zodat zijn beste makker alleen maar aan voetbal moet denken: hij kookt, fikst alles en staat Dennis bij met raad en daad. Achter de vlotte praatjes, is lbi ook Dennis’ morele kompas. Eén dat Dennis echter niet altijd wil volgen.

Nieuwe gezichten

Andy Fonck (Manuel Broekman)
Nieuwe spits en enfant terrible

Andy is een toptalent, maar ook een puberale clown. Denk: Mario Balotelli meets Anthony Vanden Borre. Hij verslijt club na club en belandt tegen de zin van trainer en spelers bij Genk. Fonck wil zich onmiddellijk laten gelden, op en naast het veld.

David Derizzo (Bill Barberis)
Racepiloot

Eén van de vrienden van Dennis is racepiloot David Derizzo. Samen met Anthony Kumpen en Bert Longin wil hij dit jaar de 24 uur van Zolder winnen.

Alix Van de Ven (Eva Binon)
Sportpsychologe

De spelers zien haar niet graag komen, maar sportpsychologe Alix is vastberaden om het team terug sterker te maken. Ze deinst er niet voor terug om verrassende en keiharde methodes te gebruiken. Heel wat van haar trucjes zijn overigens waargebeurde verhalen uit het Belgisch voetbal.

Tony Beernaert (Lucas Van den Eynde)
Broer van de clubvoorzitter

Toni is de broer van voorzitter Maurice Beernaert en dus ook de grootoom van Nina. Hij is al vele jaren medeaandeelhouder van de club en biedt aan om in het bestuur te zetelen om de gemoederen te bedaren na een conflict tussen zijn broer en technisch
directeur Nico Temmerman. Een charismatisch figuur.

Giles Van Vaerenbergh (M. F. Scheepers)
Manager van Andy Fonck

Gilles is de gehaaide manager van het Nederlandse enfant terrible Andy Fonck. Van Vaerenbergh – ook wel VéVé genoemd - is een ex-profvoetballer en kent het klappen van de zweep. Hij steunt zijn spelers door dik en dun en is bereid heel ver te gaan voor hen.

Ook met: Ella Leyers (Shari), Maarten Goffin (Faroek), Junior Bright ( Jemaine), Mathias Sercu (Laurent Vuylsteke), Steve Geerts (Manu), Joyce Beullens (Tineke), Begir Memeti (Beckers), e.a.

Producent: De Mensen Producer: Saskia Verboven, Pieter Van Huyck Line producer: Frédéric Gies Production Manager Jolien Beckers Regie: Gijs Polspoel Scenario: Kristof Hoefkens, Gijs Polspoel, Nico Moolenaar, Bart Uytdenhouwen, Pieter-Jan Verachtert, Nuran Karaca, Piet Baete Algemeen opnameleider: Mark Heijen DOP: Gerd Schelfhout Art Director: Benedict Van Acker, Stijn Verhoeven Styling: Manu Verschueren Make-up: Daphne Zwanenberg Montage: Ruben Beunckens , Mark Bynens, Steven Sanders Muziek: Steven Cornillie Grading: Frank Temmerman Mix: Chris Van Osselaer, Laurens Bekaert Mix: Bart Vanvoorden

KRC Genk én Genk vormen de arena van 'Spitsbroers 2'
Net zoals bij het eerste seizoen, streken de cast en crew van 'Spitsbroers' neer in Genk, zowel bij voetbalclub KRC Genk, als in de rest van de stad.

Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk: 'Voetbal is emotie, zowel op het veld als ernaast. Voetbal vertelt ook verhalen, over historische wedstrijden en over de mensen achter de spelers. Verhalen die tonen waar we samen voor gaan, die ons verbinden als club en maatschappij. We zijn trots dat het verhaal van 'Spitsbroers' opnieuw verteld wordt in de Luminus Arena, met het logo van KRC Genk op de borst.'

Wim Dries, burgemeester van Genk: 'We zijn trots ook voor dit tweede seizoen van 'Spitsbroers' gaststad te mogen zijn. Productie en acteurs verbleven hier in 2016 lange tijd voor de opnames, waar we Genk eens te meer als topsportstad mee in de kijker zetten. Onze voetbaltrots KRC Genk vormt het decor voor deze reeks, maar de stad staat ook gekend voor sportevents en zeer degelijke topsportinfrastructuur. Denk maar aan Karting Genk en het vernieuwde SportinGenk Park, die ook beiden in de reeks aan bod komen. We danken het productiehuis, VTM en KRC Genk voor de aangename samenwerking en kijken er naar uit de afleveringen op televisie te zien binnenkort.'

'Spitsbroers 2', vanaf maandag 4 september om 21.45 uur op VTM.

Volg TVvisie vanaf nu ook op Instagram.


DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 1956 zet de nieuwe Sojvetleider Nikita Chroesjtsjov een punt achter het Stalin-tijdperk. Hij wil de Sovjet-Unie opnieuw openstellen aan de wereld en brengt zelfs een bezoek aan de Verenigde Staten. De relatie tussen hem en president Kennedy verzuurt echter en de situatie tussen de twee wereldmachten escaleert. Een kernoorlog lijkt niet veraf te zijn. Op 26 juni 1963 spreekt Kennedy in Berlijn zijn beroemde woorden 'Ich bin ein Berliner' uit.

'Apocalypse: Guerre des Mondes', om 21.15 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:00
  Radio2 aan zee
  12:00
  Zomerbeelden
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:55
  Rolkrant
 • 11:55
  Zig & Sharko
  12:05
  W817
 • 09:55
  Geen Uitzending
  12:00
  Echte verhalen: De buurtpolitie
 • 10:35
  Geen uitzending
  13:40
  Seven Year Switch USA
 • 11:25
  Sturm der Liebe
  12:15
  Onderbreking
 • 01:40
  Geen Uitzending
  13:30
  The A-Team
 • 11:55
  Kattenoog
  12:10
  Booh!
 • 11:00
  Joe
  15:10
  Geen uitzending
 • 11:15
  Geen uitzending
  14:20
  De smaaktoerist
 • 11:20
  Million Dollar Listing: New York
  12:05
  Geen uitzending
 • 11:45
  FBI
  12:25
  Live PD: Police Patrol
 • 11:25
  Grey's Anatomy
 • 11:25
  De smaaktoerist
  12:00
  BBQ vanavond?!
 • 08:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 10:00
  Léééf !
  13:00
  Dit Zijn De Hits Van Zomer 2022
 • 11:41
  Prefab betonelementen
  12:00
  Hallo roger
 • 11:00
  Leefmilieu en Omgeving - Studio Commissie
  17:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 11:15
  Dok
  12:00
  Premier League Stories
 • 11:35
  Sister Boniface Mysteries
  12:20
  Father Brown
 • 11:30
  Below Deck
  12:15
  Shark Tank
 • 11:10
  Een huis vol
  12:00
  NOS Journaal (middag)
 • 11:32
  Regioned
  11:58
  Kook mee met MAX
 • 11:46
  Maya!
  11:59
  Sesamstraat