Najaar vtm: 'So You Think You Can Dance: The New York Edition'

zaterdag 25 augustus 2012

De Vlaamse prima ballerina Nina veroverde vorig jaar in 'So You Think You Can Dance' de harten van de jury en het publiek. Ze werd dan ook niet geheel onverwacht gekroond tot meest favoriete danser van de Lage Landen.

Wie haar opvolgt in het  vierde seizoen van 'So You Think You Can Dance' komen we dit najaar te weten. Eén ding is duidelijk: een nieuwe generatie dansers waagt dit jaar zijn kans. De nieuwe editie van 'So You Think You Can Dance',  die van start gaat op  woensdag 5 september 2012, gaat waar alle dansers willen gaan: New York!


The Big Apple wordt dit jaar dé locatie waar de beste dansers zullen strijden voor een plaats in de liveshows. Eén ding is zeker: de broeierig hete city that never sleeps legt de lat hoog 'So You Think You Can Dance' trekt naar New York (foto: vtm - © VMMa 2012)en test de dansers op een manier waarop ze nog nooit getest zijn. New York is immers de dansstad bij uitstek en dat zullen de dansers snel ondervinden. Van hiphop, tot jazz en moderne dans: de bootcampers krijgen een unieke blik achter de schermen op heel wat exclusieve plekken. Een optreden op Broadway wordt de ultieme uitdaging!

Tijdens de audities krijgen de dansers het ook al een pak lastiger: juryleden  Dan Karaty, Jan Kooijman, Euvgenia Parakhina en Ish Aït Hamou beslissen vanaf dit seizoen onmiddellijk of een danser wél of niet door mag naar het eerste bootcamp. In tegenstelling tot de voorbije jaren, is er namelijk  geen herkansing meer in de groepschoreografie aan het eind van de dag. Meer dan ooit hangt alles dus af van de eerste auditie.

Toch is er ook bijzonder vrolijk nieuws voor de dansers dit seizoen: aan het eind van elke auditiedag stuurt de jury in de call-backronde één danser rechtstreeks naar New York. Hij of zij mag het eerste bootcamp overslaan en zich onmiddellijk gaan voorbereiden op het Amerikaanse avontuur.

Nieuw jurylid
Kersvers Jurylid Ish Aït Hamou onderstreept alvast de kracht van deze nieuwe wending in het 'SYTYCD'-avontuur. 'De dansers die het schoppen tot die call-back ronde, dat is echt de crème de la crème. Elke kandidaat wil dus die kans grijpen. Er staat immers veel op het spel: een ticket naar The Big Apple. New York is dé dansstad waarin de twee uiteinden van de danswereldvervat zitten. Je vindt er de bakermat van hiphop, maar ook jazz en moderne dans vonden hier hun oorsprong. Elke danser vindt dus iets terug in NY.'

 Dennis Weening en An Lemmens presenteren 'So You Think You Can Dance' (foto: vtm - © VMMa 2012)Het Amerikaanse avontuur eindigt met een nieuwe top 18 die de liveshows zullen induiken. In die liveshows zullen bekende maar ook nieuwe choreografen de dansers laten aantreden in verschillende stijlen. De jury geeft uiteraard wekelijks commentaar, maar het publiek zal uiteindelijk beslissen wie de meest favoriete danser van de Lage Landen zal worden.

An Lemmens, die opnieuw samen met  Dennis Weening de presentatie van 'So You Think You Can Dance' op zich neemt, is er alvast klaar voor: 'Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen van 'So You Think You Can Dance'! Door het schrappen van de groepschoreografie bij de audities wordt deze editie harder dan ooit. Bovendien is het fantastisch dat we voor het tweede bootcamp naar New York, het mekka van de dans, trekken. De Vlaamse Ish is een enorme aanwinst bij de jury. Niet alleen vallen de meisjes voor hem in zwijm, maar hij is ook een keihard streng, maar rechtvaardig jurylid. In het vierde seizoen van SYTYCD valt er dus heel wat nieuws te beleven voor de kandidaten én voor de kijkers.'

Het parcours
Het nieuwe seizoen van 'So You Think You Can Dance' wordt afgetrapt met de open audities in de Bozar in Brussel en de Amsterdamse Carré. Tijdens deze audities beslist de jury na iedere auditie onmiddellijk of een danser door mag of niet. Bij twijfel is er dus geen herkansing meer mogelijk in de groepschoreo. De jury moet
onmiddellijk beslissen.

De jury kiest in Brussel en Amsterdam 100 dansers  die ze doorsturen naar  het eerste bootcamp in Nederland (Arnhem). Bovendien selecteren Ish, Dan, Jan en Euvgenia al vier dansers die onmiddellijk doorstoten naar New York.

Het bootcamp in New York
Tijdens het eerste bootcamp in Nederland worden dansers getest in alle verschillende stijlen, de 22 dansers die daarin uitblinken gaan samen met de 4 andere dansers naar New York. In dit mekka van de dans, dat de setting wordt voor het tweede bootcamp gaat de selectie onverbiddelijk verder.  26 dansers worden herleid tot  18 dansers  die de liveshows halen.

Tijdens de  liveshows, die starten vanaf  zondag 21 oktober, verlaten elke week één jongen en één meisje de wedstrijd. In de finale op 9 december wordt beslist welke van de 4 finalisten  de meest favoriete danser van de Lage Landen wordt.

It's UP2U
Heb jij zelf altijd achter de jurydesk willen zitten? Dankzij  'UP2U'  kan dit! Op http://vtm.be/sytycd/up2u kan je alle audities nu al bekijken en zelf oordelen of deze dansers volgens jou een ticket naar New York waard zijn, of eerst langs het bootcamp moeten gaan. Als je echt geen fan bent van hun performance kan je ze ook gewoon weer naar huis sturen. Let wel op! Je kan maar vier tickets naar New York geven, zodat je op die manier ook meteen jouw eigen ultieme finale kan samenstellen. Via Facebook kan je natuurlijk ook aan al  je vrienden laten weten wat je van de auditie vindt en kan je de leukste audities ook sharen op je eigen prikbord! Neem dus plaats achter de desk, want it’s UP2U!

'So You Think You Can Dance', vanaf woensdag 5 september elke week om 20.30 uur op vtm.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
SYTYCD

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 21:15
  Is er een dokter in de zaal?
  22:00
  VRT NWS journaal
 • 21:40
  Wim Helsen: Er wordt naar u geluisterd
  23:05
  American Pastoral
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 20:30
  LEGO MASTERS
  22:05
  Niet schieten
 • 19:00
  Belgian Darts Open 2022
  23:00
  The Devil's Own
 • 20:35
  Spy
  22:50
  Superbad
 • 20:55
  Zware jongens - Police Interceptors
  00:35
  Superstaar
 • 20:45
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:35
  Littlest Pet Shop: A World of Our Own
 • 21:45
  The Golden Girls
  22:15
  De Pfaffs
 • 20:25
  Interstellar
  23:50
  Klopjacht
 • 20:35
  Tag
  22:35
  Naked Attraction
 • 21:35
  NCIS
  00:20
  CSI: Miami
 • 21:35
  Au pairs
  22:40
  Spoorloos Nederland
 • 21:30
  De Zomerkeuken
  22:00
  It's Aperotime Somewhere in the World
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 21:00
  Zing Mee Met Je TV ? In Diksmuide
  22:00
  Een Uur Sorry Music
 • 21:44
  Betonneren in de kijker
  21:56
  Warm water aan de kraan
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 20:45
  The Paddock
  21:50
  Premier League World
 • 21:05
  Silent Witness
  22:05
  Midsomer murders
 • 20:55
  Hawaii Five-0
  22:50
  Nancy Drew
 • 21:27
  Matthijs gaat door
  22:28
  De vele gezichten van Tineke Schouten
 • 21:30
  Nieuwsuur
  22:10
  Crime: Irvine Welsh's Crime
 • 20:26
  Forhret
  22:12
  Kom hier dat ik u kus