Najaar vtm: 'So You Think You Can Dance: The New York Edition'

zaterdag 25 augustus 2012

De Vlaamse prima ballerina Nina veroverde vorig jaar in 'So You Think You Can Dance' de harten van de jury en het publiek. Ze werd dan ook niet geheel onverwacht gekroond tot meest favoriete danser van de Lage Landen.

Wie haar opvolgt in het  vierde seizoen van 'So You Think You Can Dance' komen we dit najaar te weten. Eén ding is duidelijk: een nieuwe generatie dansers waagt dit jaar zijn kans. De nieuwe editie van 'So You Think You Can Dance',  die van start gaat op  woensdag 5 september 2012, gaat waar alle dansers willen gaan: New York!


The Big Apple wordt dit jaar dé locatie waar de beste dansers zullen strijden voor een plaats in de liveshows. Eén ding is zeker: de broeierig hete city that never sleeps legt de lat hoog 'So You Think You Can Dance' trekt naar New York (foto: vtm - © VMMa 2012)en test de dansers op een manier waarop ze nog nooit getest zijn. New York is immers de dansstad bij uitstek en dat zullen de dansers snel ondervinden. Van hiphop, tot jazz en moderne dans: de bootcampers krijgen een unieke blik achter de schermen op heel wat exclusieve plekken. Een optreden op Broadway wordt de ultieme uitdaging!

Tijdens de audities krijgen de dansers het ook al een pak lastiger: juryleden  Dan Karaty, Jan Kooijman, Euvgenia Parakhina en Ish Aït Hamou beslissen vanaf dit seizoen onmiddellijk of een danser wél of niet door mag naar het eerste bootcamp. In tegenstelling tot de voorbije jaren, is er namelijk  geen herkansing meer in de groepschoreografie aan het eind van de dag. Meer dan ooit hangt alles dus af van de eerste auditie.

Toch is er ook bijzonder vrolijk nieuws voor de dansers dit seizoen: aan het eind van elke auditiedag stuurt de jury in de call-backronde één danser rechtstreeks naar New York. Hij of zij mag het eerste bootcamp overslaan en zich onmiddellijk gaan voorbereiden op het Amerikaanse avontuur.

Nieuw jurylid
Kersvers Jurylid Ish Aït Hamou onderstreept alvast de kracht van deze nieuwe wending in het 'SYTYCD'-avontuur. 'De dansers die het schoppen tot die call-back ronde, dat is echt de crème de la crème. Elke kandidaat wil dus die kans grijpen. Er staat immers veel op het spel: een ticket naar The Big Apple. New York is dé dansstad waarin de twee uiteinden van de danswereldvervat zitten. Je vindt er de bakermat van hiphop, maar ook jazz en moderne dans vonden hier hun oorsprong. Elke danser vindt dus iets terug in NY.'

 Dennis Weening en An Lemmens presenteren 'So You Think You Can Dance' (foto: vtm - © VMMa 2012)Het Amerikaanse avontuur eindigt met een nieuwe top 18 die de liveshows zullen induiken. In die liveshows zullen bekende maar ook nieuwe choreografen de dansers laten aantreden in verschillende stijlen. De jury geeft uiteraard wekelijks commentaar, maar het publiek zal uiteindelijk beslissen wie de meest favoriete danser van de Lage Landen zal worden.

An Lemmens, die opnieuw samen met  Dennis Weening de presentatie van 'So You Think You Can Dance' op zich neemt, is er alvast klaar voor: 'Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen van 'So You Think You Can Dance'! Door het schrappen van de groepschoreografie bij de audities wordt deze editie harder dan ooit. Bovendien is het fantastisch dat we voor het tweede bootcamp naar New York, het mekka van de dans, trekken. De Vlaamse Ish is een enorme aanwinst bij de jury. Niet alleen vallen de meisjes voor hem in zwijm, maar hij is ook een keihard streng, maar rechtvaardig jurylid. In het vierde seizoen van SYTYCD valt er dus heel wat nieuws te beleven voor de kandidaten én voor de kijkers.'

Het parcours
Het nieuwe seizoen van 'So You Think You Can Dance' wordt afgetrapt met de open audities in de Bozar in Brussel en de Amsterdamse Carré. Tijdens deze audities beslist de jury na iedere auditie onmiddellijk of een danser door mag of niet. Bij twijfel is er dus geen herkansing meer mogelijk in de groepschoreo. De jury moet
onmiddellijk beslissen.

De jury kiest in Brussel en Amsterdam 100 dansers  die ze doorsturen naar  het eerste bootcamp in Nederland (Arnhem). Bovendien selecteren Ish, Dan, Jan en Euvgenia al vier dansers die onmiddellijk doorstoten naar New York.

Het bootcamp in New York
Tijdens het eerste bootcamp in Nederland worden dansers getest in alle verschillende stijlen, de 22 dansers die daarin uitblinken gaan samen met de 4 andere dansers naar New York. In dit mekka van de dans, dat de setting wordt voor het tweede bootcamp gaat de selectie onverbiddelijk verder.  26 dansers worden herleid tot  18 dansers  die de liveshows halen.

Tijdens de  liveshows, die starten vanaf  zondag 21 oktober, verlaten elke week één jongen en één meisje de wedstrijd. In de finale op 9 december wordt beslist welke van de 4 finalisten  de meest favoriete danser van de Lage Landen wordt.

It's UP2U
Heb jij zelf altijd achter de jurydesk willen zitten? Dankzij  'UP2U'  kan dit! Op http://vtm.be/sytycd/up2u kan je alle audities nu al bekijken en zelf oordelen of deze dansers volgens jou een ticket naar New York waard zijn, of eerst langs het bootcamp moeten gaan. Als je echt geen fan bent van hun performance kan je ze ook gewoon weer naar huis sturen. Let wel op! Je kan maar vier tickets naar New York geven, zodat je op die manier ook meteen jouw eigen ultieme finale kan samenstellen. Via Facebook kan je natuurlijk ook aan al  je vrienden laten weten wat je van de auditie vindt en kan je de leukste audities ook sharen op je eigen prikbord! Neem dus plaats achter de desk, want it’s UP2U!

'So You Think You Can Dance', vanaf woensdag 5 september elke week om 20.30 uur op vtm.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
SYTYCD

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' (Eén)

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' is een ode aan de dans in al zijn stijlen: van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom. Jong, oud, solo's, duo's en groepen, iedereen kan auditie doen en meedingen naar de prijs 'The Greatest Dancer van Vlaanderen'. Alle dansers komen terecht in de dansstudio en dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van 700 mensen mee naar de auditie en zij beslissen of ze de auditie leuk vinden of niet. Pas als 75 procent 'ja' stemt gaat de spiegel open. Wie krijgt zijn energie door de spiegel tot bij het publiek? De kandidaten die de spiegel open krijgen, maken kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows.

'The Greatest Dancer van Vlaanderen', om 20.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:05
  Herhaling late Journaal
  08:00
  Radio2 op n
 • 00:55
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:15
  Geen Uitzending
  06:25
  Kabouter Plop
 • 03:00
  Geen uitzending
  07:15
  Revenge Body with Khloe Kardashian
 • 01:05
  Onderbreking
  11:40
  Modern Family
 • 01:05
  Geen Uitzending
  14:20
  SAS: Who Dares Wins
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 00:50
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 02:45
  Geen uitzending
  05:00
  Geen uitzending - Play4
 • 02:35
  Geen uitzending
  08:20
  CSI: Vegas
 • 02:50
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Night
 • 00:40
  Geen uitzending
  07:55
  My Sister's Keeper
 • 03:25
  De sterrenkaart
  04:05
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 20:35
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 02:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 03:25
  DIY on Wheels
  03:46
  Aan de wand
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 03:15
  Dok
  03:55
  Duivelsweg
 • 03:25
  Jonathan Creek
  04:20
  Grantchester
 • 03:10
  The Real Housewives of NYC
  04:35
  American Pickers
 • 03:14
  NOS Journaal (laat)
  05:57
  De slimste mens
 • 02:50
  Nieuwsuur
  08:00
  Van krot tot Vinex: 100 jaar wonen
 • 02:12
  TekstTV
  05:30
  Timmy Time