Najaar vtm: nieuw seizoen van 'Aspe'

maandag 22 augustus 2011

Dit najaar vormen de straten van Brugge opnieuw hét decor voor een spannend seizoen van 'Aspe'. Achter elke voordeur schuilt een ander verhaal. Het ene is al duisterder dan het andere. Pieter Van In en zijn team staan klaar om doofpotoperaties aan het licht te brengen en de misdaad te lijf te gaan: van roofmoord tot passionele misdrijven en van gezinsdrama's tot koelbloedige afrekeningen. Vorig jaar wisten ze gemiddeld 879.000 getuigen te strikken (live +6), goed voor een marktaandeel van 38,1% (VVA 18-54).

Met ijzersterke verhaallijnen en knap regiewerk belooft de misdaadreeks ook nu weer aan een streng kwaliteitslabel te voldoen. Regisseurs Frank Van Mechelen, Kurt Vervaeren en Eric Wirix drukten hun stempel op de a everingen en versterkten de meeslepende scenario’s van onder meer Paul Piedfort, Piet Matthys en Nico Moolenaar met sprekende beelden. Frank Van Mechelen kennen we voornamelijk als regisseur van  films zoals 'De Indringer', 'De Hel van Tanger' en de nieuwe prent 'Groenten uit Balen'. Kurt Vervaeren werkte mee aan de regie van onder andere 'De Rodenburgs' en 'Louislouise'.


Het zevende seizoen van ‘Aspe’ dient zich aan als één dat bol staat van de persoonlijke problemen en intriges. De directe aanvaring van Hannelore Martens met procureur Lansier blijft nazinderen en brengt haar nakende herbenoeming in gevaar. Wanneer Lansier haar slag dreigt thuis te halen, schakelt Hannelore een versnelling hoger. Haar collega Van Steenkisten biedt een mogelijke uitweg, maar dat leidt tot een groot conflict ten huize Martens-Van In. Kan hun broze relatie aan de druk weerstaan?

Iedereen zijn zorgen...
In het gezin De Maegd daarentegen is de rust teruggekeerd. Rob en zijn vrouw Patricia wijten het druggebruik van hun dochter Machteld aan de problemen die zij ondervond door de verhuis van Limburg naar West-Vlaanderen. Intussen heeft Machteld er alles aan gedaan om clean te worden en dat schijnt ook gelukt te zijn. Of is dit enkel een illusie?

Tom Smeekens loopt er in het begin van dit nieuwe seizoen wat verloren bij. Zijn vaste partner, Carine Neels, is immers bevallen van een schattige dochter Loes en geniet nog van haar bevallingsverlof. Wanneer Carine het team weer vervoegt, doet zij dat met gemengde gevoelens. Een kind achterlaten om gevaarlijke criminelen na te jagen, het is geen evidente keuze. Heeft het prille moederschap van Neels er iets mee te maken of beseft Tom Smeekens gewoon dat ook hij last krijgt van een biologische klok? Feit is dat hij plots opvallend actief wordt op romantisch vlak...

Brompot Pieter Van In gaat moeilijke tijden tegemoet nu zijn relatie steeds meer barsten vertoont. Gelukkig kan hij zowel op menselijk, als op professioneel gebied steeds terugvallen op zijn geoliede speurteam. Samen met zijn compagnon Rob komt Pieter voor heel wat onopgeloste puzzels te staan. Spanning, verraad en gevaar zijn nooit ver weg, maar worden ook in het zevende seizoen geregeld afgewisseld met een luchtige knipoog.

Onderzoeksrechter Hannelore Martens beseft dat zij op een keerpunt in haar leven is gekomen. Er is enerzijds haar professionele carrière, die met een nieuwe benoeming in zicht wel eens een onverwachte wending zou kunnen nemen. Anderzijds gaat Hannelore ook haar huwelijk in vraag stellen, wanneer het binnen de muren van het gezin Van In-Martens steeds meer begint te rommelen…

Bekende gastacteurs
'Aspe' heeft ook deze keer heel wat grote namen uit de acteurswereld weten te strikken. Onder meer Greet Rouffaer, Els Dottermans,  Chris Van den Durpel , Peter Van den Eede, Greg Timmermans,  Ides Meire, Mathijs Scheepers, Axel Daeseleire, Tom Van Bauwel, Kristine Van Pellicom, Eline Kuppens, Natali Broodts, Carry Goossens , Antony Arandia, Stany Crets en Marijke Pinoy schitteren in een ijzersterke gastrol.

Aflevering 1 op maandag 29 augustus: Zwarte Anjers
Als Lode Verfaille de verdwijning van zijn verloofde, Elke Naegels, komt aangeven, trekken de inspecteurs meteen op onderzoek. Als bij toeval komen ze al snel op het spoor van ex-zedendelinquent Simon D’Heer en tre en ze bij hem thuis het lijk van Elke aan. Simon wordt zwaar op de rooster gelegd, maar dan komen nog 2 mannen de verdwijning van hun verloofde Elke aangeven en blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Terwijl Neels op moederschapsverlof is, loopt Smeekens er een beetje verloren bij. Hij zoekt een nieuwe partner in commissaris De Kee. Na haar conflict met procureur Lansier, staat Hannelores herbenoeming  als onderzoeksrechter op de helling. Haar collega Van Steenkisten vindt een mogelijke uitweg, maar de vraag is hoe ver Hanne wil gaan om haar job te redden...

Scenario: Piet Matthys
Regie: Frank Van Mechelen
Gastrollen: Herman Boets (Leo Van Maele), Guy Van Sande (Guy Van Steenkisten), Ides Meire (Lode Verfaille), Mathijs Schepers (Mathieu Brugman), Han Coucke (Daan De Jongh), Dimitri Duquennoy (Simon D’Heer), Lore Dejonckheere (Anja).


'Aspe', vanaf maandag 29 augustus terug op vtm.


DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
vtm

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:05
    On The Wing
    02:25
    Journaallus
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    07:30
    Ketnet Junior
  • 16:30
    Rox
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:10
    Superstore
    05:15
    Geen uitzending
  • 16:05
    Alles Mag Weg
    03:10
    Geen uitzending
  • 14:35
    Arrival
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 16:05
    All New Traffic Cops
    01:15
    Geen uitzending
  • 16:20
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 16:30
    SOS Piet
    06:00
    Joe
  • 16:25
    De Tafel van Gert
    01:45
    Geen uitzending
  • 16:10
    CSI: Miami
    02:05
    ER
  • 16:20
    Scorpion
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 16:00
    Paramedics
    02:55
    Geen uitzending
  • 15:50
    Cold Case Files
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 16:29
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 16:10
    Het Weekmenu
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 14:50
    Premier League
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 16:00
    Midsomer Murders
    02:10
    The Change
  • 15:58
    Op1
    01:42
    NOS Journaal
  • 16:30
    Ik mis je
    01:59
    Nieuwsuur
  • 16:30
    Peperbollen
    02:36
    Podium Zwart Unplugged