Najaar VTM: nieuw seizoen 'Stressvakantie'

zaterdag 1 september 2012

Juli en augustus zijn voor de meeste mensen de maanden van het jaar die synoniem zijn voor vakantie. Eindelijk tijd hebben om met man- of vrouwlief, het gezin of met vrienden te genieten van de zon en de natuur, de zee of het zwembad, lekker eten, wellness- of sportaccommodatie op het vakantieadres.

Kortom, geen zorgen aan het hoofd en honderduit relaxen. Maar deze formule beantwoordt niet altijd aan de realiteit.


Tine Van den Brande en Désiré Naessens kunnen hierover meespreken. Zij reisden de afgelopen maanden naar de populaire vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland om ter plaatse te bemiddelen en oplossingen uit te werken voor landgenoten, die een stressvakantie beleven.

Vanaf zondag 2 september geven Tine en Désiré afspraak voor de nieuwe afleveringen van 'Stressvakantie'. De verhalen van de landgenoten in nood staan gedurende zes weken centraal, maar in dit nieuwe seizoen krijgt de kijker ook allerhande tips om de vakantie zorgeloos door te brengen. Weet je welke verkeersregels er gelden in het buitenland? Wat als je kind verloren loopt aan onze kust of ben je als de dood wanneer de kinderen in de buurt van een zwembad wandelen? 'Stressvakantie' geeft reistips en vakantietricks om deze en andere vervelende situaties te voorkomen.

'Stressvakantie' op zondag 2 september
Désiré Naessens vliegt naar het Turkse Side, waar Kimberly en haar vriend Mathias uit Harelbeke in een 4-sterrenhotel verblijven. Het is de laatste vakantie onder hun tweetjes, maar genieten doen ze niet. Hun rust wordt verstoord door de bouwwerf naast hun hotel, ze kunnen geen gebruik maken van het binnenzwembad en hamam, het eten is zodanig slecht dat ze elke dag op restaurant gaan en voor een plekje op het strand moeten ze betalen. Kortom, het hotel is hun ogen geen vier sterren waard. Omdat de zwangere Kimberly en Matthias geen oplossing op hun maat aangereikt krijgen, schakelen ze 'Stressvakantie' in. Om de problemen met eigen ogen te kunnen vaststellen, huurt Désiré een kamer in het hotel.

Tine Van den Brande reist naar de Costa Brava, om de familie Croux uit Houthalen te helpen. Guido, zijn vrouw Roza en hun tienerdochter Kirsten hebben op de camping de schrik van hun leven beleefd. Midden in de nacht hoorden ze opeens de knal van een brandblusapparaat. De voortent van hun caravan was helemaal vernield en de hele inboedel zat onder het witte poeder. Omdat het gezin van de campinguitbater geen hulp krijgt, hopen ze dat Tine de nodige deuren kan openen om een proces verbaal in handen te krijgen. Dit document hebben ze immers nodig om de verzekering te kunnen inschakelen.

Reistips: Europese verkeersregels
De Belg gaat nog altijd het liefst met de auto op vakantie. Maar wist je dat je in de Spaanse bochten moet claxonneren? Of dat de gevarendriehoek in Zwitserland niet in de koffer maar in de cabine van de wagen moet liggen? Danny Smagghe van Touring geeft aan de Luxemburgse grens automobilisten tips en raad om zonder boetes in Europa rond te rijden.

'Stressvakantie', vanaf zondag 2 september om 20.30 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
stressvakantie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers