Najaar vtm: hobbykoks, juiste prijzen en fictie

donderdag 12 augustus 2010

Je kon op TV-Visie al lezen dat vtm dit najaar zijn sterke vrouwen uitstuurt. Maar ook de mannen krijgen hun programma, met als opvallendste nieuwkomer Bruno Wynaele. Ook de fictieliefhebbers komen aan hun trekken met nieuwe reeksen van 'De Rodenburgs' en 'Aspe'. Romantische zielen kunnen dan weer terecht bij de nieuwe romcom 'Ella'.

NIEUW OP VTM

'De Juiste Prijs'

Een arsenaal aan prijzen, een prettige mix van ludieke spelletjes, een energiek studiopubliek, enthousiaste kandidaten en leuke prijzenstreelsters: laat het duidelijk wezen dat ‘De Juiste Prijs’ helemaal terug is. Het legendarisch spelprogramma dat in de jaren ’90 furore maakte bij vtm, is gerestyled en in een modern jasje gestopt.

Anno 2010 leidt Koen Wauters de prijzenshow met hoog meespeelgehalte in goede banen. Hij wordt daarbij niet bijgestaan door een onbekende prijzenstem, maar door een collega die in de studio lijfelijk aanwezig is om de prijzen en de kandidaten aan te kondigen. Deze rol neemt de energieke Sergio met verve op zich. Voeg hierbij nog de bevallige prijzenstreelsters die het uitgebreid prijzenassortiment - van tuinslangen tot volledige keukens - showen en je hebt alle ingrediënten voor een aanstekelijk programma voor het hele gezin.

'De Juiste Prijs' start op 23 augustus 2010, van maandag tot vrijdag

'Missie Amazone'

In ‘Missie Amazone’ beleven 9 ouder en tiener-duo’s hét avontuur van hun leven. Ze ondernemen een expeditie van aan de monding tot aan de bron van de grootste rivier ter wereld, de Amazone. Het is een tocht waarbij de duo’s elkaar beter leren kennen of herontdekken. Een tocht waarbij ze heel wat hindernissen moeten trotseren en waarin de groep en elk duo stevig op de proef worden gesteld.

Wederzijds respect en vertrouwen, verdraagzaamheid én communicatie zijn een absolute must om het grote doel te bewerkstelligen: de bron van de machtige Amazone bereiken. Hoe dichter ze bij de bron komen, hoe meer ouder en tiener op elkaar aangewezen zijn en ze hun onderlinge verschillen opzij moeten zetten. Rob Vanoudenhoven is de expeditiebegeleider van ‘Missie Amazone’ en maakt net als de duo’s dezelfde ervaringen door. Als begeleider zoekt hij mee naar oplossingen en motiveert hij de groep om de beoogde doelstellingen te bereiken.

'Ella'

Sinds ‘Sara’, ‘Louislouise’ en ‘David’ is de telenovelle niet meer weg te denken uit het fictie-aanbod van vtm. Met opvolger ‘Ella’ grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre: een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress. De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur.

Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt. Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in ‘Ella’ omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

'Uit Elkaar'


Van alle huwelijken eindigt tegenwoordig bijna de helft in een echtscheiding. Bij 6 op de 10 scheidingen zijn kinderen betrokken. Scheiden is een heftig, ingrijpend en emotioneel proces dat niet alleen op de ex-partners en kinderen een diepe indruk nalaat, maar ook op hun hele omgeving. ‘Uit Elkaar’ brengt indringende en openhartige portretten van gezinnen die in een echtscheiding verwikkeld zijn of achter de rug hebben.

Tijdens een gesprek met beide ex-partners op de sofa worden schil voor schil de opgebouwde pantsers afgepeld tot de hele kroniek van de scheiding wordt verteld. Ondertussen krijgt de kijker ook een zicht op het nieuwe leven van de gezinnen. En, hoe goed alles ook geregeld lijkt te zijn, … er blijft ergens nog wel een smeulend restje van het oude vuur roken.

'Het Sterke Geslacht'

Wie is het sterke geslacht? Man of vrouw? Bruno Wyndaele vindt het tijd om te beslissen en geeft daarom afspraak voor ‘Het Sterke Geslacht’. In dit programma gaan 2 teams van bekende landgenoten het gevecht aan. Filip Peeters leidt de mannen en Goedele Liekens de vrouwen. In elke aflevering kiezen Filip en Goedele een thema - zoals daar zijn aanpassingsvermogen, oriëntatie, intelligentie, motoriek, teamspirit, enz. - en 2 teamleden om de strijd aan te gaan.

Hun spelarena is Lesbos, een van de grootste Griekse eilanden maar onbedorven door massatoerisme. De natuur is er weids, de dorpen klein en het leven traditioneel. De emancipatie lijkt voorbij te zijn gegaan aan Lesbos. De teams kiezen in elke aflevering 3 wedstrijden die het thema illustreren. Worden de clichés bevestigd? Of kunnen mannen ook multi-tasken, kunnen vrouwen wel parkeren, hebben mannen gevoel voor mode en zijn vrouwen in staat om de weg te vinden? Kortom, zijn de mannen ‘Het Sterke Geslacht’? Of de vrouwen?

'Comedy Toppers'


Gekopieerd, geïmiteerd, geparodieerd. Gaston Berghmans en Leo Martin staan synoniem voor humor. Decennia lang hebben de onafscheidelijke compagnons Vlaanderen aan het lachen gebracht met hun komisch talent. In 'Comedy Toppers' worden de beste sketches, quickies, typetjes en stand-ups van de grootmeesters van de lach gebundeld. Het zijn stuk voor stuk humoristische toppers die in het collectieve geheugen zitten, maar die de kijker al lang niet meer op televisie heeft gezien. Omringd door o.m. Jan Decleir, René Verreth, Jef Burm, Carry Goossens en Warre Borgmans staat het legendarisch duo in 'Comedy Toppers' borg voor een half uurtje toegankelijke ontspanning.

'Comedy Toppers' start in de week van 30 augustus 2010

TERUG BIJ VTM

'De Rodenburgs'

In het najaar van 2009 introduceerde vtm met ‘De Rodenburgs’ de fascinerende kroniek van 2 families, die werden samengebracht door de banden van het huwelijk en door zakelijke belangen. In het nieuwe televisieseizoen krijgt deze kwaliteitsvolle fictiereeks een vervolg. Mike Verdrengh, Gilda De Bal, Pieter Embrechts, Marie Vinck, Mathias Sercu, Wim Daeninck, Hilde Heijnen, Lien De Graeve en Daphne Wellens brengen terug met verve de Rodenburgs en de De Ridders tot leven en serveren de adepten nog meer intrige en drama.

Want het is een feit dat de macht en de rijkdom van ‘De Rodenburgs’ langzaam afbrokkelt en dat relaties uit het verleden niet stand lijken te houden als er stinkende potjes open gaan… Of Joke Devynck -de grote nieuwkomer in de 2de jaargang- hiervoor verantwoordelijk is, kan de kijker in het nieuwe televisieseizoen ontdekken.

'De Rodenburgs' start in de week van 30 augustus 2010

'De Beste Hobbykok van Vlaanderen'

De gerenommeerde driesterrenchefs Peter Goossens en Sergio Herman gaan terug op zoek naar het grootste verborgen kooktalent in Vlaanderen. Gedurende 14 afleveringen zullen Peter en Sergio de hobbykoks die ze toelaten tot hun trainingskeuken intensief begeleiden, coachen en beoordelen. Dit seizoen nemen de kennis van kwalitatieve streekproducten en de bereiding van typische streekgerechten een belangrijke plaats in in ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’. Maar uiteraard zullen de hobbykoks zich samen met Peter en Sergio ook verdiepen in de opbouw van een menu. En misschien wel in het buitenland op zoek gaan naar streekproducten en topgastronomie. Vorig jaar ging Claudia Allemeersch uit Roeselare met de begeerde titel van ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ aan de haal. Welke hobbykok heeft evenveel motivatie, passie en talent om in haar voetsporen te stappen?

'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' start in de week van 30 augustus 2010.

'Stressvakantie'

Iedereen verlangt naar een zorgeloze en ontspannende vakantie, waarin zowel de reis als het verblijf verlopen als in een droom. Bij 1 procent van de Vlamingen loopt het echter goed fout en ontaardt de droomvakantie in een ware stressvakantie: het gemeentebestuur geeft je verkeerde informatie en je geraakt met de kids-ID die ze je hebben meegegeven niet het vliegtuig op, in het hotel blijkt er geen water in het zwembad en zijn de glijbanen en speeltuin ‘under construction’, je moet allerlei extra’s betalen terwijl je een all inclusive hebt geboekt, de huurauto blijkt een gammele schroothoop of je vakantiehuis is door een overstroming in een puinhoop veranderd en de huisbaas ziet niet om. Daarom springen Tine Van den Brande en Desiré Naessens ook dit jaar in de bres om landgenoten in de problemen te helpen door als bemiddelaars op te treden.

'Stressvakantie' start in de week van 30 augustus 2010

'Aspe'

Brugge wordt voor het zesde seizoen op rij geteisterd door een misdaadgolf die 13 weken lang zal aanhouden. Een blij weerzien met hoofdrolspelers Herbert Flack, Francesca Vanthielen, Maaike Cafmeyer, Michel Van Dousselaere en Mathias Coppens. In de nieuwe ‘Aspe’ voeren zij meer dan ooit een gedreven strijd om een brede waaier aan misdrijven - van de gevaarlijke zoektocht naar een seriemoordenaar tot het moordonderzoek van een veroordeelde pedofiel - op te helderen.

Het politie-team wordt dit seizoen trouwens uitgebreid met enkele nieuwkomers: Ludo Hoogmartens geeft gestalte aan de nieuwe politiepartner van Van In, Adriaan Van den Hoof wordt geïntroduceerd als een agent van de Computer Crime Unit en Kim Hertogs neemt de rol van assistent-wetsdokter voor haar rekening. De sfeervolle verfilming, sterke scenario’s en meeslepende plots hebben ook dit seizoen verschillende grote namen ertoe aangezet om een gastrol te vertolken: Alice Reijs, Karlijn Sileghem, Marc Van Eeghem, Veronique Leysen, Stan Van Samang, Tine Van den Brande, Gert Winckelmans, Free Souffriau, e.a.

'Aspe' start in de week van 30 augustus 2010

'TV Makelaar'

‘TV Makelaar’ is sinds de lancering in 2007 uitgegroeid tot een vaste waarde in de bouw- en verbouwprogramma’s op tv. Voor het vierde seizoen op rij maken Pascale Naessens en Jo De Poorter er een erezaak van om zoveel mogelijk mensen te helpen bij de verkoop van hun woning of de zoektocht naar een nieuwe stek. Ze hebben hierbij ook oog voor de menselijke kant achter deze belangrijke beslissingen.

Meer dan ooit komen er in de rubrieken 'Huis Gezocht' en 'Huis Te Koop' panden uit elk segment van de woningmarkt aan bod: van klassiek tot excentriek, van klein tot groot en van goedkoop tot superduur. Ook dit seizoen kunnen Jo en Pascale rekenen op het professionele advies van architect Peter Vermeulen en de nuttige tips van interieurontwerper Christophe Aertssen. Uiteraard trakteert ‘TV Makelaar’ de kijker opnieuw op de rubriek ‘Mijn Droomhuis’, waarin de deuren van exclusieve droomwoningen voor één keer open gaan.

'De Stip'

De grote oranje stip is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Op korte tijd heeft ‘De Stip’ een enthousiaste aanhang opgebouwd, zowel in de steden waar de stip 'te gast' was als in de woonkamer van de kijkers. In de herfst gaat ‘De Stip’ verder op haar elan, met als enige verschil dat het programma in het weekend wordt uitgezonden. Het concept blijft identiek: elke dag zal de stip zich op een andere plaats in Vlaanderen bevinden. Zo heeft werkelijk iedereen de kans om een oproep te lanceren of om gewoonweg zijn of haar mening over een bepaald topic te delen met Vlaanderen. De oproepen van ‘De Stip’ kunnen alle kanten uit en omvatten een brede waaier aan onderwerpen. Alle verzoeken zijn ook terug te vinden op de website van ‘De Stip’. Zo bereikt het programma een nog ruimer publiek.

'EHBL'

In een nieuw seizoen van ‘EHBL’ (Eerste Hulp Bij Linkerhanden) trekken gastvrouw Tess Goossens en superklusser Bas opnieuw door Vlaanderen. Ze beantwoorden klusoproepen van kijkers die hun vriend(in) of partner hebben ingeschreven, omdat de werken in huis maar niet vorderen… of gewoonweg erger gemaakt worden. Bas, de-man-die-alles-kan, leidt de werken in goede banen en geeft de kijker tussendoor handige tips. Minstens even belangrijk is het emotioneel verhaal achter al het kluswerk. Zo trekken Tess en Bas dit najaar naar de woonboot van Anneke en Jeroen. Onder andere door de zorg voor hun gehandicapte kindjes heeft het koppel het erg moeilijk om van de woonboot een gezellige thuis te maken. Tess heeft alles om de missie te doen slagen: een superklusser, een massa materiaal en een hele hoop helpende handen.

'SOS Piet'

'En, wat hebben we geleerd vandaag?': Deze vraag is zowat het handelsmerk geworden van ‘SOS Piet’ en van topkok Piet Huysentruyt. Wat één van de vele kookprogramma’s had kunnen zijn, is dankzij de gepassioneerde chef uitgegroeid tot een niet te missen afspraak voor zowel de beginnende als de ervaren kookliefhebber. En voor alle kijkers die van lekker eten houden. Sinds de lancering van ‘SOS Piet’ in het najaar van 2004 heeft de chef al vele honderden zowel eenvoudige als ingewikkelde kookproblemen aan huis opgelost. En toch blijkt uit de mails van kookminnend Vlaanderen dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

Film bij vtm

'Mamma Mia!’, ‘SM-Rechter’, ‘Step Up 2: The Streets’, ‘The Spiderwick Chronicles’, ‘In Bruges’, ‘Suske en Wiske: de Texas Rakkers’, ‘Nim’s Island’, ‘The Mummy: Tomb of the DragonEmperor’, ‘Wall-E’, ‘27 Dresses’, ‘Alles is Liefde’, ‘Horton Hears a Who!’,… U merkt het: ook dit najaar barst het bij vtm van de blockbusters. Er wordt niet vastgepind op één genre. Het wordt een gevarieerde mix met de meest kwalitatieve titels.Lees ook:
Sterke vrouwen kleuren het najaar van vtm
'Familie' in preview?

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers