Najaar vtm: 'Help Mijn Man heeft een Hobby'

maandag 5 september 2011

Mannen en hun hobby: het is een relatie die extreme proporties kan aannemen en vrouwen moeten er soms hemel en aarde voor bewegen om tussen die twee in te kunnen. De bijzondere band tussen mannen en hun hobby, maar ook de problemen die de uit de hand gelopen vrijetijdsbestedingen van mannen met zich kunnen meebrengen, worden vanaf 6 september in kaart gebracht in 'Help Mijn Man heeft een Hobby'.

Staf Coppens trekt vier weken lang naar vrouwen, die hun man doodgraag zien maar het beu zijn dat het met zijn hobby de spuigaten uitloopt. Alles moet wijken voor de obsessie van hun partner. De vrouwen zijn radeloos, maar smeekbeden of dreigende taal worden niet aanhoord.


Voor de emmer onherroepelijk dreigt over te lopen, treedt Staf Coppens op. Zonder de ware toedracht van zijn bezoek bekend te maken, dompelt hij zich onder in de passie van de man. Wat is er zo spannend aan de hobby? Waarom is ze zo verslavend? En in welke mate lopen de dingen uit de hand? Staf neemt polshoogte en probeert zich in te leven in de leefwereld van de hobbyist.

In een tweede fase is het tijd om orde op zaken te stellen. Staf licht de mannen in over de droom van hun partner en stelt een actieplan op. Maar gaan de hobbyisten in op de smeekbede van hun vrouwen? Zijn zij bereid hun passie bij te schaven? En wat moet er allemaal gebeuren om hun vrouw weer gelukkig te maken?

Aflevering 1: Annie en Dre
Annie en Dré wonen in Tielen, een dorp in de Kempen. Ze leerden elkaar dertig jaar geleden kennen en hebben drie kinderen. Annie bekommert zich in het dagelijks leven om de huishoudelijke taken, terwijl Dré als een bezetene aan auto’s sleutelt. Oude wagens, nieuwe wagens of raceauto's... alles met een motor passeert de revue. Dré’s passie slorpt zijn tijd en aandacht helemaal op en daar is Annie de dupe van. Ze voelt zich vaak verwaarloosd en is de rommel in de tuin meer dan beu.

Dré is een hamsteraar in hart en nieren. Hij verzamelt auto-onderdelen, bouten en andere materialen die 'ooit wel eens van pas kunnen komen'. Het resultaat is dat Annie moet leven op een autokerkhof. In de tuin is er geen vleugje groen meer te bespeuren, de voortuin staat vol auto’s, op zolder ligt een stock waar een garagist jaloers op zou zijn en ook de garage is bedolven onder de olie en autorommel...

Annie is het autokerkhof rond haar woning zo beu dat ze de hulp inroept van Staf. Hij zal alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat Annie opnieuw van haar tuin kan genieten en dat de rust in het gezin terugkeert. Annie wil helemaal niet dat Dré zijn hobby opgeeft, noch dat hij stopt met racen. Ze hoopt enkel dat de obsessie terug naar een gewone hobby omschakelt.

Voor Staf is de opdracht duidelijk en dus schiet hij in actie. Hij zoekt Dré op op het racecircuit, maar houdt de ware toedracht van zijn bezoek nog even geheim. Staf spiegelt Dré voor dat hij wil meeracen en tips nodig heeft van een ervaren autocrosser. Na de wedstrijd licht hij de gepassioneerde hobbyist in over de droom van zijn vrouw en kan de grote opkuis beginnen...

Om plaats te maken voor een tuin, moet er heel wat verdwijnen. Dré is echter niet van plan om zomaar al zijn auto-onderdelen en autowrakken aan de kant te zetten. Vooral één autowrak blijkt heel wat persoonlijke waarde te hebben voor de stoere autocrosser. Maar gelukkig beschikt Staf over een flinke portie overtuigingskracht...

'Help Mijn Man heeft een Hobby', dinsdag 6 september om 20.45 uur op vtm.


DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
vtm

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:20
    Joanna Lumley's Britain
  • 16:50
    Korean classics generation
    23:10
    Nachtlus
  • 16:35
    Rox
    21:00
    Geen uitzending
  • 16:35
    Code van Coppens
    01:25
    Geen uitzending
  • 16:20
    MasterChef Australië
    00:50
    Geen uitzending
  • 16:50
    Buffy the Vampire Slayer
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 16:50
    Stargate SG-1
    00:45
    Geen uitzending
  • 16:15
    The Flying Doctors
    16:00
    All Saints
  • 16:45
    Nonkel Jef
    00:40
    Geen uitzending
  • 16:20
    Big Brother
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 16:20
    CSI: Miami
    00:20
    ER
  • 16:40
    Bar Rescue
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 16:25
    Obsessive Compulsive Cleaners
    00:35
    Love Island
  • 16:40
    World's Most Evil Killers
  • 15:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 16:29
    Aan de wand
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 16:15
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 16:30
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 16:00
    Midsomer Murders
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 16:32
    Ik mis je
    00:49
    NOS Journaal
  • 16:26
    Per Seconde Wijzer
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 16:24
    Peperbollen
    00:25
    Sophie & Jeroen