Najaar vtm: 'Belgium's Got Talent' gaat op zoek naar toptalenten

vrijdag 10 augustus 2012

Ray Cokes, Karen Damen en Rob Vanoudenhoven zullen dit najaar 10 weken lang het entertainmentgehalte van Vlaanderen testen en beoordelen in 'Belgium's Got Talent'. Koen Wauters presenteert.

De talentenjacht 'Britain's Got Talent' is na meerdere edities nog steeds hot in Groot-Brittannië. Het programma veroverde intussen meer dan  veertig landen over de hele wereld en is het  grootste entertainment format van dit moment, dat wereldwijd het meeste verspreid is. Onlangs nog won de Vlaamse DDF-crew 'Holland’s Got Talent', de versie van onze Noorderburen.


Vanaf 31 augustus worden de poorten van de 'Got Talent'-zoektocht ook voor het Vlaamse publiek geopend bij vtm en krijgen de kandidaten de kans om de harten van de natie te veroveren.

Iedere Vlaming die het in zich heeft om op minder dan 2 minuten tijd een groot publiek te entertainen, op welke manier dan ook, kan zijn kans wagen om aan te treden in 'Belgium's Got Talent'. Anders dan bij andere wedstrijden geldt er deze keer geen leeftijdsgrens: de leeftijd van de kandidaten varieert van 5 jaar tot 83 jaar. En dat de Vlaming heel wat in zijn mars heeft, zal  vanaf vrijdag 31 augustus blijken in het gloednieuwe 'Belgium’s Got Talent'.

Een goocheltruc, operastuk, sportprestatie, buikdansperformance of ingewikkeld staaltje acrobatie? In 'Belgium’s Got Talent' kan het allemaal. De meest uiteenlopende acts zullen de revue passeren en het is de driekoppige jury, Ray Cokes, Karen Damen en Rob Vanoudenhoven die zullen inschatten welke acts het publiek het meeste kunnen raken.

 Koen Wauters presenteert 'Belgium's Got Talent' (foto: vtm - © VMMa 2012)Koen Wauters presenteert 'Belgium 's Got Talent'
Koen Wauters is als presentator van 'Belgium's Got Talent' niet aan zijn proefstuk toe. Als host van onder meer 'Idool' en 'X-Factor' zag hij al heel wat muzikaal talent de revue passeren. 'Belgium’s Got Talent' kijkt echter verder en wil het publiek verrassen met de meest uiteenlopende acts.

Koen Wauters: 'Dit wordt een programma waar een bijzonder gevarieerd aanbod van talent te zien zal zijn. Er wacht de juryleden een boeiend parcours. Ik ben tien weken lang de gastheer en ben net als de kijkers benieuwd hoe entertainend de kandidaten zullen zijn. Wie gaat ons verrassen, doen smelten, laten glimlachen? Voor mensen die nog nooit hun unieke talent hebben kunnen tonen, is het dé uitgelezen kans om de buitenwereld te overtuigen.'

Koen begint er aan vanaf vrijdag 31 augustus 2012 met de eerste auditieaflevering. Tijdens de audities verschijnen de kandidaten in de Antwerpse Stadsschouwburg voor een live publiek dat meteen zijn voorkeur laat blijken... Met een oorverdovend applaus, een spijtige stilte, of een staande ovatie.

Het verloop van Belgium's Got Talent
'Belgium’s Got Talent' telt in totaal 10 afleveringen, waarvan 5 auditieafleveringen en 5 live shows. In aflevering 10 kent de show dan ook zijn ontknoping en ontdekken we welk talent de jury en het publiek het meest heeft weten te bekoren.

Vrijdag 31 augustus 2012  –  aflevering 1  –   auditieshow 1
Vrijdag 7 september 2012  –  aflevering 2  –   auditieshow 2
Vrijdag 14 september 2012  –  aflevering 3  –   auditieshow 3
Vrijdag 21 september 2012  –  aflevering 4  –   auditieshow 4
Vrijdag 28 september 2012  –  aflevering 5  –   auditieshow 5
Vrijdag 5 oktober 2012   –  aflevering 6  –   LIVE 1
Vrijdag 12 oktober 2012  –  aflevering 7  –   LIVE 2
Vrijdag 19 oktober 2012  –  aflevering 8  –   LIVE 3
Vrijdag 26 oktober 2012  –  aflevering 9  –   LIVE 4
Vrijdag 2 november 2012  –  aflevering 10  –   LIVE FINALE

Van de open audities tot de grote finale. De kandidaten van 'Belgium’s Got Talent' leggen een lang parcours af om de harten van Vlaanderen én de jury te veroveren. De hoofdprijs mag er dan ook zijn.

De winnaar van 'Belgium’s Got Talent' gaat naar huis met de mooie som van 50.000 euro.

'Belgium's Got Talent', vanaf vrijdag 31 augustus bij vtm.


Lees ook:
Koen Wauters presenteert 'Belgium's Got Talent' op vtm

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
bgt

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers