Najaar VIJF: 'Grootse Plannen', soaps en natuurlijk Astrid Bryan

donderdag 14 juni 2012

VIJFtv kan terugkijken op een bijzonder mooi voorjaar: van januari tot mei groeide VIJFtv gemiddeld met maar liefst 31 procent in vergelijking met diezelfde maanden vorig jaar in de doelgroep vrouwen tussen 20 en 49, VIJFtv blijft daarmee ook in 2012 de grootste Vlaamse vrouwenzender tussen 17.00 en 00.00 uur, de commercieel interessantste en belangrijkste uurschijf.

Vanaf maandag 3 september gaat het vernieuwde VIJFtv van start: met niet alleen de nieuwe naam VIJF, maar ook met een aangepaste look en - bovenop de extra investeringen van het voorjaar - nieuwe dagelijkse en wekelijkse afspraken dit najaar. In combinatie met haar sterkhouders wordt de zender van alle Vlaamse vrouwen zo nóg krachtiger.


VIJF trekt daarvoor dit najaar van Dallas over Seattle tot Hollywood. Met successeries ('The Client List', 'Grey's Anatomy' en 'Private Practice') en de meest romantische films uit en de grappigste reality in Hollywood ('Astrid in Wonderland'), het vervolg op een van de meest legendarische series ooit ('Dallas'!) én een nieuw reisprogramma doet VIJF ook dit najaar de vrouwen thuis heerlijk ontspannen, wegdromen of verwonderen.

VIJF vergeet trouwens evenmin de Vlaamse huiskamers: stilist Jani neemt in 'Zo Man Zo Vrouw' al hele kleerkasten onder handen, maar nu moeten ook salons, keukens of slaapkamers eraan geloven. Met het gloednieuwe 'Grootse Plannen' zorgt VIJF samen met Michèle Van Sebroeck, Ann Van Elsen en Véronique De Kock dit voorjaar voor een dagelijkse interieurafspraak. VIJF knoopt dit najaar ook aan bij haar dagelijkse soaptraditie. De gastrol van VIJF's eigenste Hollywooddiva in 's werelds populairste soap kondigde de terugkeer van 'Mooi en Meedogenloos' naar VIJF aan, in het najaar krijgt de bekende reeks opnieuw haar vaste plaats op VIJF, waar het samen met 'De Dingen des Levens' een sterke tandem zal vormen voor de Vlaamse soapliefhebbers.

'Grootse Plannen'
Interieurspecialiste Michèle Van Sebroeck schiet stijlarm Vlaanderen ter hulp: in 'Grootse Plannen' springt ze in de bres voor gezinnen wier huiskamer in de tijd is blijven steken, wier jaren 70 badkamer dringend onder handen moet worden genomen of wier aftandse keuken dringend een facelift kan gebruiken. Elke week restylen drie families éénzelfde ruimte in hun huis, op het einde van de week wordt de meest geslaagde en origineelste make-over bekroond. Niet alleen Michèle staat de families met raad en daad bij, de gezinnen krijgen ook de hulp van Ann Van Elsen, Véronique De Kock en een gast-BV. Deze bekende medemensen steken de handen uit de mouwen en helpen behangen, klussen of klungelen, en ontdekken misschien zelfs hun eigen verborgen talenten als, babysitter, autowasser of gehaaid onderhandelaar. Waarbij de gezinnen ook hulp nodig hebben tijdens hun renovatie, Michèle, Ann en Véronique zijn hun steun en toeverlaat.

'Astrid in Wonderland'
Geen nieuw televisieseizoen bij VIJF zonder haar favoriete Hollywooddiva! Ook dit najaar breit VIJF een vervolg aan het glamoureuze sprookje van Astrid Bryan, den John en De Lau in Hollywood met het derde seizoen van het populaire 'Astrid in Wonderland'. De avonturen van de immer zelf relativerende Astrid in Hollywood bezorgen vrouwen - én mannen - een heerlijke dosis guilty pleasure en Me-Time. Haar ongeremde spontaneïteit levert opnieuw even hilarische als vertederende beelden op. Naar welke rode lopers, bekende ontwerpers of exotische plekken Astrid ons dit seizoen meeneemt, in welke gekke pakken ze haar twee mannen deze keer gekscherend steekt en welke wensen John deze keer voor zijn Donut vervult, zijn voorlopig nog goed bewaarde Hollywoodgeheimen. Eén ding kunnen we wel al prijsgeven: Astrid, John en Laurens zijn net terug uit het paradijselijke Bali. Waarom ze daar waren en wat ze daar precies uitspookten, zie je dit najaar op VIJF.

Jani
De kleerkasten van stijlloze koppels naar 2012 katapulteren en nietsvermoedende vrouwen een heerlijk dagje vol luxe en verwennerij op het werk bezorgen: daarvoor klopt VIJF dit najaar weer graag aan bij Jani Kazaltzis. In het nieuwe seizoen van 'Tour Deluxe' doorkruist Jani Vlaanderen opnieuw met zijn roze glamtruck - waarvan het interieur zelf ook een make-over kreeg - gevuld met stapels kleurrijke pumps, rekken vol mooie kleedjes en de hipste accessoires. Samen met zijn glamteam, bestaande uit visagiste Angelique Vandewinkel en kappersduo Selda en Geert van De Cliént, zorgt Jani ervoor dat een dag op kantoor nooit meer hetzelfde wordt. Met het inmiddels vierde seizoen van 'Zo Man Zo Vrouw' zet Jani zijn missie om enkele doorsnee koppels te doen stralen als weleer voort. Jani bant de afgedragen outfits en fashion faux pas uit hun kleerkast, leert hen de fashion do's en don'ts aan tijdens een intensieve shoppingtrip en fleurt met een totale make-over niet alleen hun garderobe op, maar brengt ook weer het vuur in hun relatie.

'Citytripping' (Werktitel)
Elke week troont een bekende Vlaming (m/v) een goede vriend of hartsvriendin mee naar een tot de verbeelding sprekende stad die hij als zijn broekzak kent, om daar zijn favoriete adresjes prijs te geven. Hij of zij neemt ons mee op ontdekkingstocht en laat ons kennismaken met de atypische must-sees, must-do's en must-eats. De ideale citytrip in het spoor van een coole bekende Vlaming toont ons een heel ander Rome, Barcelona of Athene, één vol verrassende en onontgonnen plekjes.

'Dallas'
VIJF brengt dit najaar het vervolg op een van de meest populaire televisiedrama's aller tijden. Het legendarische 'Dallas' introduceert dertig jaar na de originele reeks de nieuwe generatie van de iconische oliedynastie uit Texas. De olie in de Texaanse grond zorgt op Southfork Ranck opnieuw voor rivaliteit, intriges en verraad. Het nageslacht van broers JR en Bobby Ewing - John Ross, zoon van JR, en Christopher, adoptiezoon van Bobby - strijdt net als hun vaders om de miljarden en de macht van het Ewingimperium. Voor fans van het eerste uur duiken enkele herkenbare gezichten op: ook Patrick Duffy, Larry Hagman en Linda Gray keren als Bobby Ewing, JR Ewing en Sue Ellen terug naar de plek die alles heeft.

'The Client List'
Geld spreekt, seks verkoopt en discretie is alles. Dat zijn de levenslessen die Riley (Jennifer Love Hewitt) leert wanneer haar man haar plots in de steek laat. Ze blijft alleen achter met twee kinderen en een financiële kater. Huisvrouw Riley wordt zo noodgedwongen een fulltime werkende moeder in een wellness center. Al snel ontdekt ze dat er in de beauty spa meer gebeurt dan relaxerende massages: het grote geld valt pas te verdienen met services die niet op de kaart staan...

VIJF's favoriete dokters

'Grey's Anatomy'
Het is erop of eronder voor Meredith & co in de nieuwe afleveringen van 'Grey's Anatomy': na acht jaar stage is het moment van de waarheid aangebroken voor de artsen in opleiding van Seattle Grace. Het allesbepalende eindexamen beslist hun toekomst. Slagen de aspirerende artsen in dit examen, dan kunnen ze in elk topziekenhuis van Amerika aan de slag. Maar het stresserende eindexamen blijkt niet de moeilijkste test voor de geliefde dokters. In één van de meest besproken seizoensfinales uit de geschiedenis van de serie worden ze meer dan ooit op de proef gesteld. De artsen van Seattle Grace moeten niet alleen vechten voor hun leven, maar ook voor dat van hun collega's. De vraag 'Wie leeft?' is belangrijker dan de vraag 'Wie sterft?'. En dat geldt ook voor McDreamy...

'Private Practice'
Ook in het nieuwe, vijfde seizoen van 'Private Practice' wordt afscheid genomen van een van de artsen: Naomi verlaat de groepspraktijk. Maar de dokters van Oceanside Wellness verwelkomen ook Jake Reilly, een rol die Benjamin Bratt voor zijn rekening neemt nu hij aan de vaste cast van de serie wordt toegevoegd. De artsen van de Californische privépraktijk ontdekken als geen ander dat je maar zoveel kunt plannen in je leven. Coopers huwelijk met Charlotte wordt op zijn kop gezet wanneer een oude vrouwelijke bekende in de praktijk verschijnt. En terwijl Amelia's gedrag steeds roekelozer wordt, schreeuwt Addisons kinderwens steeds luider.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
VIJF

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Starsky en Hutch, twee eigenzinnige undercoveragenten uit Zuid-Californië, worden op bevel van kapitein Dobey samen op pad gestuurd wanneer er op het strand van Bay City een lijk wordt aangetroffen. De twee worden geconfronteerd met hun sterk uiteenlopende karakters en komen al snel terecht in het gevaarlijke drugsmilieu. Ze worden aangewezen op informant Huggy Bear, die hen op het spoor zet van crimineel Reese Feldman.

'Starsky & Hutch', film uit 2004 met oa. Ben Stiller en Snoop Dogg, om 20.30 uur op VTM 3.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:35
  Sporza op zondag
  17:35
  The Zoo
 • 13:50
  Ketnet Junior
  17:10
  Planet of treasures
 • 15:50
  Interstellar Ella
  16:00
  Arthur en de kinderen van de ronde tafel
 • 15:50
  Celebrity Car Match - Compilatie
  16:25
  America's Funniest Home Videos
 • 15:15
  Voor hetzelfde geld
  16:00
  House M.D.
 • 15:00
  The Naked Gun 2½: The Smell of Fear
  16:35
  Siren
 • 15:55
  The World's Deadliest Weather
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 15:30
  Geen uitzending
  16:00
  SOS Piet
 • 15:45
  Roger van Damme desserts
  16:05
  Lekker lang leven
 • 15:30
  CSI: NY
  16:20
  CSI: Miami
 • 15:50
  Cops
  20:25
  Grumpy Old Men
 • 15:10
  A Murder in the Family
  16:55
  Criminal Confessions
 • 15:25
  Nuances
  16:00
  De sterrenkaart
 • 13:40
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 12:50
  al-1-maar-hits
  21:00
  Hadiemicha
 • 15:56
  Cottage tuinhuis bouwen 1
  16:17
  Cottage tuinhuis bouwen 2
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 15:25
  Dok
  16:10
  Duivelsweg
 • 15:45
  Midsomer murders
  18:45
  The Larkins
 • 15:25
  American Pickers
  18:10
  NCIS: New Orleans
 • 15:03
  NOS Studio Sport Live: WK Veldrijden
  17:04
  NOS Studio Sport Live: Schaatsen Daikin NK Afstanden
 • 15:43
  De Boeddhistische Blik: Free as a Monk
  16:20
  Geloof in het onderwijs
 • 15:30
  Buitenspel
  17:00
  Tussen Kop en Staart