Najaar van VTM: Gert Verhulst zoekt 'Het Grootste Licht'

donderdag 1 september 2016

In de gloednieuwe panelshow 'Het Grootste Licht' heeft Gert Verhulst heel wat knotsgekke opdrachten bedacht voor zijn panelleden. Hij is heer en meester en zijn woord is wet.

Het is aan de panelleden Olga Leyers, Frieda Van Wijck, Guga Baúl, Sven De Ridder en een wekelijks wisselend panellid om al hun troeven op tafel te leggen en de opdrachten van de meester zo goed en zo kwaad mogelijk te vervullen.

Zoals Gert Verhulst het zelf zegt, de opdrachten zijn dikwijls onnozel. Hoe schilder je een paard terwijl je zelf paard rijdt? Hoe eet je in een minuut tijd zo veel mogelijk erwten zonder je handen te gebruiken? Hoe vul je een eierdopje met zoveel mogelijk tranen? Hoe stop je een ijstaart in een fles? Dat zijn maar enkele van bizarre en knotsgekke opdrachten die de soms hulploze kandidaten moeten uitvoeren.

Of ze hierbij nu hun verstand gebruiken, hun intuïtie volgen of hun creativiteit uitspelen doet er niet toe. Alles kan en alles mag, maar enkel de creatiefste oplossing wordt beloond. Wie komt het snelst tot resultaten, wie doet het op de slimste en origineelste manier? Wie de uitdagingen tot een goed einde brengt is de winnaar en is 'Het Grootste Licht'.

Wie uiteindelijk die winnaar is, bepaalt Gert Verhulst achteraf in de studio. Dan pas komen de panelleden te weten hoe zij, en vooral hun collega's, het er vanaf gebracht hebben.

Ruth Beeckmans, die in 'Het Grootste Licht' haar debuut maakt als (co)-presentatrice, is de bevallige assistente van Gert, zij begeleidt de kandidaten tijdens de beproevingen, is de scheidsrechter van dienst en fungeert als schouder om op te huilen. Haar geestige commentaar krijgen de kijkers er gratis bij.

'Het Grootste Licht', vanaf woensdag 7 september wekelijks om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers