Najaar OP12: 'Magazinski'

zondag 16 september 2012

Vanaf maandag 17 september toont 'Magazinski' OP12 waar jonge mensen echt mee bezig zijn. Het wekelijkse magazine over en door jonge mensen mixt authentieke portretten met gewiekste humor.

De bijzondere interesses, de guilty pleasures, de ambities, de dromen van jongeren, en nog veel meer... Daar gaat 'Magazinski' over. Met 'een programski over jonge menski' als baseline bewijst het programma hoe goed de jeugd van tegenwoordig bezig is. Tegelijk geeft Magazinski die jeugd zelf de kans om aan te tonen dat het nog altijd beter kan. Daarvoor zijn er verschillende rubrieken.


Redelijk goe bezig
In de rubriek Redelijk goe bezig toont 'Magazinski' portretten van jonge gasten met een passie, en daar al wat succes mee geoogst hebben. Een chocolatier van 22 met een eigen zaak in de verbouwde garagebox van zijn ouders, een 20-jarige hairstylist die probeert door te breken in Londen, of een cabaretier van 23 die stilaan grotere podia betreedt. Ze hebben allemaal een specifiek talent, breken hier en daar al een (kleine) pot, en zijn daarom 'redelijk goe bezig'.

Zo ben ik
'Magazinski'-kijkers zien ook de kleine, verrassende kantjes van jonge mensen. Zo kijkt Margot altijd naar Disneyfilms, maar dan wel volledig in Disneykostuum. Kamiel tekent dan weer tijdens elke treinrit cartoons op het toiletpapier. Féline doet aan 'Jpop': ze maakt Japanse videoclips na op haar slaapkamer. De guilty pleasures van jonge mensen via een authentiek portret, dat is de rubriek Zo ben ik.

Absurde humor
Naast authentieke portretten staat 'Magazinski' ook voor absurde humor over thema’s waar jonge mensen echt mee bezig zijn. Zo toont Henk Rijckaert in zijn Boodschap van algemeen nutski welke beroepen jongeren vooral niet moeten kiezen, geeft Dina Van Daele – 'de moeder die je echt niet wil hebben' – advies over omgaan met ouders of over hoe jongeren echt cool kunnen zijn, en steekt Jonas Vermeulen elke week de draak met zijn nietsvermoedende medemens in Het spelletje van Jonas.

En verder...
En dan zijn er ook nog: koppels die los gehen in het shoppingcenter van hun dromen, een roadtrip doorheen de Verenigde Staten en De blowski van de week.

'Magazinski' is een programma van Alaska TV.

'Magazinski', elke maandag om 20.00 uur OP12. Herhaling op vrijdag om 20.00 uur OP12 en om 20.35 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
OP12

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Is hij weggelopen in een verwarde bui of is er meer aan de hand? Erg gelukkig was Bernard niet in het rusthuis. De verdwijning van Bernard is Nicks eerste zaak na zijn terugkeer bij de Cel Vermiste Personen en ze eist meteen een emotionele tol voor de speurder.

'Vermist', om 22.25 uur op VIER.

Dossiers