Najaar op En: fictiereeks 'Voor Wat Hoort Wat'

dinsdag 18 augustus 2015

Vanaf donderdag 10 september kunnen de En-kijkers gedurende zes weken genieten van de tragikomische fictiereeks 'Voor Wat Hoort Wat'.

'Voor Wat Hoort Wat' vertelt het verhaal van vier jongeren die criminele feiten hebben gepleegd en voor hun taakstraf terecht komen in een luxe bejaardentehuis, gelegen aan de kust in Knokke. En dat is niet evident want zowel voor de jongeren als voor de bewoners is het een grote schok. Het zijn namelijk twee totaal verschillende werelden die met elkaar in botsing komen. Maar voor de seniorie, die met geldproblemen kampt en geen geld heeft om extra personeel aan te werven is de hulp van de probleemjongeren een oplossing.


Wanneer de seniorie toch moet worden te koop gezet, schieten de oudjes in gang. Ze smeden namelijk een plan om de verantwoordelijke voor hun miserie te bestelen. Met de hulp van de vier jongeren hopen zij hun plan tot een goed einde te brengen en de seniorie terug te kunnen kopen. Maar zal het lukken?

'Voor Wat Hoort Wat' gaat niet enkel over een traditioneel jong-oud generatieconflict maar is ook een originele clash van verschillende werelden, namelijk arm en rijk, autochtoon en allochtoon, status en marginaliteit. Het uiteindelijk naar elkaar groeien van die extremen zorgt voor zowel ontroerende als humoristische mogelijkheden, gebracht op het scherp van de snee.

De aanvankelijk vijandige jongeren en de gereserveerde oudjes leren elkaar willens nillens beter kennen en door omstandigheden komen zelfs nieuwe vriendschappen tot stand. De toenadering tussen de jongeren en de ouderen zorgt voor hilarische en emotionele momenten.

De hoofdrollen zijn een mix van nieuw talent zoals Sahin Avci, Maxime Vandommele, Jacob Ooghe en Lize Feryn, samen met meer ervaren acteurs. Tiny Bertels is de eigenares-directrice van de seniorie en Chris Lomme, Tuur De Weert, Peter Faber, Marilou Mermans, Jaak Van Assche, Hilde Uiterlinden, Françoise Oriane, Alice Toen en Gerda Marchand zijn de bewoners van de seniorie.

'Voor Wat Hoort Wat', vanaf donderdag 10 september om 21.15 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
voorwathoortwat

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island 2020' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

Tijdens de twee weken die ze apart hebben doorgebracht, hebben de koppels ruim de tijd gehad om hun relatie vanop een afstand te bekijken en conclusies te trekken. De dreamdate was de ultieme kans voor de verleiders om hun prooi te strikken. Vandaag worden de koppels herenigd met hun partner tijdens het laatste kampvuur. Een confrontatie waar iedereen vol spanning naar uitkijkt.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers