Najaar MEDIALAAN vandaag voorgesteld

donderdag 20 augustus 2015

Donderdag werd in Vilvoorde de najaarspresentatie van MEDIALAAN voorgesteld. Het belooft een boeiende herfst en winter te worden bij VTM, 2BE, Vitaya en Qmusic. Maar ook JIM, VTMKZOOM en JOE fm staan vol ongeduld te trappelen.

VTM heeft twaalf nieuwe programma's klaar staan voor de kijker, 2BE verrast met een nieuw humorprogramma en Vitaya verwelkomt de Boxy-broers. Daarnaast komt de nieuwe Qmusic eraan en staat JOE fm in de startblokken voor de Top 2000.


VTM

'Project K' (vanaf maandag 31/08)
Koen Wauters probeert in 'Project K' zijn jongensdromen waar te maken. Maar om die te kunnen realiseren, heeft hij hulp nodig. Daarom doet Koen een beroep op de juiste mannen en vrouwen, op mensen die hem écht kunnen helpen. Maar voor niets gaat de zon op, en dat geldt ook voor Koen Wauters. Zijn ‘helpers’ eisen van Koen een tegenprestatie, iets dat hen zelf na aan het hart ligt. Pas als Koen die opdracht tot een goed einde brengt, zijn zij bereid om Koens dromen waar te maken.

'De Bunker' (vanaf maandag 31/08)
Misdaad voorkomen. Daar draait het om in de misdaadreeks 'De Bunker'. Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Greg Timmermans, Sven De Ridder, Eline Kuppens en Sachli Gholamalizad vormen het team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid en opereren vanuit hun ondergronds hoofdkwartier: De Bunker.

Extreemrechts en -links, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes,... 'De Bunker' werpt via fictie een blik op de realiteit van de Belgische Staatsveiligheid. Op het team van De Bunker rust een enorme verantwoordelijkheid en de agenten zijn - door de interne geheimhouding - vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, hun taak zenuwslopend en de druk ontzettend hoog.

'Alloo & Jambers' (vanaf dinsdag 1/9)
Naast Neil Young, Eric Clapton, Brian Ferry, Eddy Merckx, Jacky Ickx en Jan Mulder wordt in 2015 ook Paul Jambers 70 jaar. Na 44 jaar televisie maken blijft hij de eeuwige jeugd uitstralen. Een goede reden voor Luk Alloo om het televisiefenomeen te portretteren in een 4-delige docureeks waarin de interviewer wordt geïnterviewd.

Alloo nodigt Jambers uit op locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben. Die roadtrip leidt hen naar het geboortehuis van Paul in Hoboken, de VRT-gebouwen in Brussel waar Paul zijn carrière startte, de haven van Antwerpen, Sluis en zelfs Londen. Paul ontmoet vrienden en collega's die met hem in dialoog gaan, toont de privévertrekken waar hij tot rust komt en neemt de kijker mee in zijn imposant archief. De meester van de human interest voorziet bovendien enkele van zijn legendarische reportages van scherpzinnige commentaar.

'Het Geheime Leven van 5-jarigen' (vanaf woensdag 2/9)
Tien kleuters die elkaar voor het eerst ontmoeten in een kleuterklas waar alles geregistreerd wordt door camera’s en microfoons. Dat is de unieke setting van het nieuwe docu-entertainment programma 'Het Geheime Leven van 5-jarigen'. Het programma geeft volwassenen een inkijk in de verborgen wereld van dit jonge geweld.

De kinderen zijn vijf jaar en staan op een cruciaal punt in hun ontwikkeling. Ze leren al doende hoe de wereld in elkaar zit: met vriendschap en liefde, maar ook met rivaliteit en ruzie. Er ontstaan ontroerende en grappige situaties waarin de kleuters vaardigheden oefenen die ook voor volwassenen herkenbaar zullen zijn.

De groeiende vriendschappen, het gefluister, de strubbelingen… Alles wordt geobserveerd en geduid door de ervaren kinderpsychiaters prof. dr. Peter Adriaenssens en dr. Binu Singh. Zij geven uitleg over de wonderbaarlijke fase in het kleuterleven waarin alles nog kan, mag en mogelijk is.

'Jonas & Van Geel' (vanaf woensdag 2/9)
In de personalityshow 'Jonas & Van Geel' staan comedy, live muziek, talk en verrassingen centraal. Twee keer per week verrast Jonas de kijker én zijn bekende gasten met komische acts, filmpjes en verrassende muzikale hoogstandjes.

Op woensdag trekt Jonas zijn kleurrijk presentator-imitator-acteur-zanger-entertainer-kostuum aan en trekt hij alle registers open met telkens vier gasten. Op vrijdag zet Van Geel het weekend in en trakteert hij één centrale gast op de show van zijn leven in een gezellige late night setting.

'Het Lichaam van Coppens' (vanaf donderdag 3/9)
De grappige, moedige en vooral immer sympathieke broers Coppens zijn terug. Mathias en Staf smijten zich voor dit derde seizoen van 'Het Lichaam van Coppens' weer voor de volle 100% en beantwoorden kijkersvragen zoals alleen zij dat kunnen: vol lef, overgave en met veel humor. Hun lichaam heeft dit jaar serieus afgezien, want de vragen waren zowaar nog gekker en extremer. Kan je varen in een boot van ijs? Reageren haaien op mensenbloed? Hoe succesvol zullen hun kinderen later worden? Geen vraag te gek en geen proef te ver voor de broers Coppens.

'Helden van Hier: door het vuur' (vanaf donderdag 3/9)
Waar anderen van weglopen, rijdt 'Helden van Hier: Door het Vuur' naartoe. De reportagereeks 'Helden van Hier: Door het Vuur' volgt het leven van ploeg vier, het jongste team van de Gentse brandweer. Branden blussen, mensen evacueren uit hun woonst, autowrakken open knippen, duiken naar slachtoffers,... 'Helden van Hier' brengt het verhaal van één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld, vanuit het standpunt van de hulpverleners zelf.

Waar de cameraploeg moet stoppen, gaan de bodycams van de brandweerlui verder. De beelden brengen de kijker op de action scene zelf en volgen alles vanuit het oog van de officieren, brandweerlui, duikers en ambulanciers. Teamspelers die letterlijk voor elkaar door het vuur gaan. 'Helden van Hier' is reality-tv in de puurste zin van het woord. Want ingrijpen in de realiteit is onmogelijk… tenzij je tot ploeg vier behoort.

'K3 zoekt K3' (vanaf vrijdag 4/9)
Na 180 liedjes, 19 albums, 2,5 miljoen verkochte platen, 5 miljoen concertbezoekers en ontelbare veroverde kinderharten, nemen Karen, Kristel en Josje afscheid van K3. Maar niet zonder samen met heel Vlaanderen en Nederland drie waardige opvolgsters aan te duiden. In 'K3 zoekt K3' maken enthousiaste meiden kans om hun grote droom in vervulling te zien gaan.

Een plekje in de nieuwe K3 krijg je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Zowel juryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst als een publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders beslissen mee. Wie sturen zij door naar de bootcamp? Wie krijgt een felbegeerde plek in de liveshows? En welke drie meiden mogen zich uiteindelijk de nieuwe K3 noemen? 'K3 zoekt K3' wordt een zinderende zoektocht die Vlaanderen en Nederland tien weken lang in de ban zal houden.

Dagelijkse afspraken (vanaf 31/08)

- 'De Keuken van Sofie'
- 'De Buurtpolitie'
- 'VTM NIEUWS'
- 'Familie'

Later dit najaar ook een nieuw seizoen van 'Beste Kijkers', 'Grote Ster, Kleine Ster', 'De Kotmadam', 'The Voice Kids', 'Nicholas' en 'Rijker dan je Denkt'!

2BE

'Lookalikes' (later dit najaar)
Je moet het maar meemaken: waar je ook komt, spreekt iedereen je aan omdat je zo sprekend op die éne bekende Vlaming lijkt. Edwin, de dierenverzorger van de Antwerpse Zoo, die als twee druppels water op Bart De Wever lijkt. Of Katrien, de goedlachse huismoeder en superfan van Jo Vally, die wel heel veel weg heeft van Sofie Dumont. Het zijn die en heel wat andere dubbelgangers die reportagemaker Piet de Praitere opzoekt tijdens hun dagelijks leven in 'Lookalikes'. Wat is hun verhaal? Zijn ze zich bewust van hun gelijkenis met een bekende Vlaming? En vooral: maken ze daar gebruik of misbruik van?

Nieuw seizoen 'Foute Vrienden' (september)
De 'Foute Vrienden' zijn helemaal terug van weggeweest. Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf en Thomas Smith verwelkomen in dit derde seizoen een nieuwe Foute Vriend: Christophe – je kent hem ook als 'Bartje' van 'Schuif Af' – Stienlet.

Het vertrouwde recept blijft hetzelfde: de vier Vrienden verleggen de grenzen van de gêne. Wie het minste lef toont in de meest beschamende situaties, mag zich opnieuw aan de pijnlijkste straffen verwachten.

'Agent Carter' (vanaf maandag 31/08)
2BE brengt de nieuwe 'MARVEL' spin-off over het geliefde personage Agent Carter, o.a. bekend van de populaire 'Captain America'-films, 'Avengers: Age of Ultron' en 'Agents of S.H.I.E.L.D'. Voor de actiereeks kruipt actrice Hayley Atwell opnieuw in de huid van dubbelagente Peggy Carter. In de unieke setting van de woelige jaren ’40, vlak na de Tweede Wereldoorlog, moet Carter een evenwicht zien te vinden tussen de dagelijkse routine van haar administratieve job en de gevaren van haar geheim speurwerk. Kan ze haar mannetje staan in deze harde mannenwereld?

Daarnaast programmeert 2BE 'Top Gear', nieuwe seizoenen van gekende 2BE-series ('Bones', 'Vikings' etc.), is er Champions League-voetbal en uiteraard heel wat filmpremières.

Vitaya

'Out of the Boxy'
Gepassioneerd door lekker eten, rad van tong en een tikkeltje excentriek: dat zijn de Boxy-broers. In 'Out Of The Boxy' stappen tweelingbroers Kristof en Stefan Boxy binnen in een voor hen onbekende wereld. De voormalige sterrenchefs maken kennis met verschillende bekende Vlamingen en volgen een volledige dag in hun spoor.

De Boxy's leren hun gasten gaandeweg beter kennen en proberen zo te weten te komen welk menu ze hen kunnen serveren. Waar de bekende Vlamingen ook moeten optreden, acteren of aanwezig zijn, de culinaire broers zorgen in hun mobiele keuken telkens voor een diner à la tête du client.

'The Fall 2' (vanaf 10/9)
De wereldwijd bejubelde thrillerreeks 'The Fall' komt met een tweede seizoen. Daarin gaat detective Stella Gibson (Gillian Anderson uit 'The X-Files') onvermoeibaar door met de jacht op seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan uit '50 Shades of Grey').

Spector was na een mislukte moordpoging naar Schotland gevlucht, maar moet ook daar weer vertrekken omdat zijn echtgenote Sally te veel vragen stelt. De seriemoordenaar beslist naar Belfast terug te keren om zijn werk daar af te maken. Gibson krijgt hem in het vizier en zet alles op alles om Pauls nieuwe slachtoffer te redden. Maar hij bereidt zich intussen voor op zijn ultieme zet… Zal Gibson er ditmaal wél in slagen om een nieuw drama te voorkomen?

'State of Affairs' (later dit najaar)
Emmy Award-winnares Katherine Heigl neemt in State of Affairs het voortouw als Charleston Tucker, een CIA-agente en persoonlijk veiligheidsadviseur van de Amerikaanse presidente Payton (Alfre Woodard). Het vaderland beschermen en de veiligheid van de presidente dagdagelijks garanderen, dat zijn haar twee belangrijkste taken. Er is ook een persoonlijke band met het staatshoofd: Charleston was verloofd met Payton’s zoon, totdat die om het leven kwam tijdens een terroristische aanslag. Naast haar drukke job, is Charleston erop uit om ook de daders van die aanslag op te sporen, met een choquerende ontdekking tot gevolg.

Verder programmeert voortaan Vitaya de soapserie 'Home and Away' én zijn er topfilms op woensdag.


DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
medialaan

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:00
  VRT NWS journaal (middag)
  13:25
  Het Weer (middag)
 • 12:30
  Herfstbeelden
  13:30
  Ketnet Junior
 • 13:00
  Helden
  13:15
  Arthur en de kinderen van de ronde tafel
 • 13:00
  VTM Nieuws 13 uur
  13:30
  Het weer
 • 12:30
  A Place In The Sun: Winter Sun
  13:30
  Don't Tell the Bride
 • 12:10
  Onderbreking
  14:45
  Christmas in the Air
 • 12:20
  A View to a Kill
  14:45
  The Graham Norton Show
 • 13:05
  De buurtpolitie - Extra
  13:15
  Wakandy
 • 11:00
  Joe
  15:20
  Geen uitzending
 • 11:40
  Geen uitzending
  15:00
  Feest van eigen bodem
 • 12:50
  Imposters
  13:45
  Geen uitzending
 • 13:05
  Special Victims Unit
  14:45
  WWE: Raw
 • 12:10
  The Bake Off UK
  13:20
  Property Brothers
 • 13:00
  De dagschotel
  13:15
  Bal National
 • 08:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 12:00
  al-1-maar-hits
  16:00
  Wat Een Dag
 • 13:02
  DIY on Wheels
  13:25
  Wonen
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 12:00
  Midmid mondial
  13:10
  Cross (Podcast)
 • 12:05
  Death in Paradise
  14:10
  Midsomer murders
 • 12:55
  Storage Wars
  13:25
  Tiny House Nation
 • 13:00
  NOS Journaal (middag)
  13:22
  Kook mee met MAX
 • 13:00
  NOS Journaal
  13:45
  Argos Medialogica
 • 13:08
  Zin in Zappelin
  13:14
  Splat & Seymour