Najaar MEDIALAAN: het menu van VTM

donderdag 24 augustus 2017

VTM gaat het najaar vol vertrouwen tegemoet. Her lanceert maar liefst 11 nieuwe titels en er zijn uiteraard ook de sterkhouders. We zetten de highlights al even op een rijtje.

 


 

 

'Over Winnaars'
Koen Wauters is een zondagskind. Een succesvolle carrière, een gelukkig gezinsleven, een goede gezondheid: hij heeft het allemaal. In 'Over Winnaars' wil hij op zijn manier bijdragen aan het kleine geluk van anderen. Vijf mensen die door een ziekte of ongeval een fysieke beperking opliepen, verrast Koen met een uniek voorstel. Hij helpt hen om een opgeborgen passie toch waar te maken. Want iemand zonder benen kán die berg op, een slechtziende kán autorijden. Samen met Koen maken de vijf het onmogelijke mogelijk.

Vanaf maandag 4 september om 20.35 uur.

Nieuw seizoen van 'Spitsbroers'
Twee jaar geleden waren Dennis en Alan Moerman nog twee broers die op straat voetbalden. Nu is de ene een aanbeden topvoetballer die bakken geld verdient en zit de andere in de cel voor diefstal. Wie verliest zichzelf, wie blijft er met twee voeten op de grond? Oscar Willems en Joren Seldeslachts leiden een geweldige cast met verder onder andere nog Louis Talpe, Viv Van Dingenen, Kris Cuppens en Lynn Van Royen in een verhaal over topsport, geld, seks en misdaad, en de familie die er middenin staat.

Vanaf maandag 4 september om 21.45 uur.

'The Wall' met Niels Destadsbader
Je hart gaat net als dat van de kandidaten en dat van presentator Niels Destadsbader sneller slaan bij 'The Wall', een quiz voor duo’s waarvoor je stalen zenuwen, een hoge dosis geluk en vooral veel vertrouwen in je partner moet hebben. Door elkaar goed te kennen, kan je gigantisch veel geld winnen … of verliezen.

Vanaf dinsdag 5 september om 20.35 uur.

'Vermassen' (VTM NIEUWS)
Jef Vermassen is de strafste en meest succesvolle advocaat die ons land ooit heeft gekend. Dit jaar is hij zeventig geworden en blikt hij in een speciale, vierdelige reeks van VTM NIEUWS terug op zijn meest ophefmakende zaken uit zijn rijkgevulde loopbaan. Een persoonlijke visie op de evolutie van Assisen van de meester zelf, op basis van waargebeurde nieuwsfeiten.

Vanaf dinsdag 5 september om 21.45 uur.

'Kafka'
Ook in 2017 is Kafka nog altijd springlevend. Ambtenarij, regeltjes, kleine letters en grote bureaucratie. Gelukkig maar, want we kunnen ons nog altijd heerlijk ergeren. En die ergernis goten de makers van 'Loslopend Wild' in een gloednieuw sketchprogramma met absurde, maar herkenbare situaties. Kafka gaf alvast een contract aan een topcast met onder andere Frank Focketyn, Stefaan Degand, Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem, Tiny Bertels, Tom Audenaert, Nico Sturm, Dirk Van Dijck, Günther Lesage, Steve Geerts en Mathias Sercu.

Vanaf woensdag 6 september om 20.35 uur.

Nieuw seizoen 'Helden van Hier: In de Lucht'
Piloot zijn, en vanuit de lucht mensen redden. Verpleegkundigen en artsen die onder zware druk het verschil tussen leven en dood maken. Zij werken samen in het enige MUG-helikopterteam in Vlaanderen. Een hondenbeet, hartfalen of verkeersongeval, de MUG-helikopter met de hulpverleners landt op plaatsen waar het vaak niet makkelijk landen is. Helden van Hier: In de Lucht is belevingstelevisie van de puurste soort. Ervaar de spanning en adrenaline door de ogen van de piloten, dokters en verplegers.

Vanaf woensdag 6 september om 21.15 uur.

Nieuw seizoen 'Het Lichaam van Coppens'
Kan je aan niets denken? Komen muggen echt op licht af? En kan je over een papieren brug rijden? Vlaanderen stuurde weer massaal zijn vragen naar Staf en Mathias, en de Coppens-broers gaan met veel guts, goesting en humor achter de antwoorden aan. Vol overgave schenken de Coppensen hun lichaam weer aan de wetenschap.

Vanaf donderdag 7 september om 20.35 uur.

'Alloo in de Nacht'
In 'Alloo in de Nacht' heeft Luk Alloo toevallige en niet toevallige ontmoetingen met mensen die werken, leven en gedijen in de nacht. Wegenwerkers, callgirls, verplegers, daklozen, taxichauffeurs, marktkramers, cafébazen, nachtraven, kunstenaars, detectives. Alloo start zijn draaidagen 's avonds laat en gaat door tot de zon opkomt.

Vanaf donderdag 7 september om 21.40 uur.

'Open Keuken' met Sandra Bekkari
Elke weekdag verrast Sandra Bekkari met een nieuwe maaltijd. Nooit meer diëten, zegt ze en dat maakt ze waar door elke avond met simpele ingrediënten telkens een originele, heerlijke schotel te maken. Toegankelijk, lekker en vooral gezond eten dat kinderen ook lusten.

Vanaf maandag 28 augustus om 18.00 uur.

'De Laatste 24 uur' (later dit najaar)
'Wat zou je doen als je nog 24 uur te leven had?' Met die vraag overvalt Nathalie Meskens onder andere Staf Coppens, Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans en Ben Segers. En Nathalie heeft één en ander voorbereid om er een prachtige laatste dag van te maken. Ze nodigt hen uit om nog één keer te doen wat ze het liefste doen of altijd al hebben willen doen. En vooral om voor de laatste keer tijd door te brengen met de mensen die ze het liefste zien: hun partner, kinderen, vrienden en familie.

'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' (later dit najaar)
Hoe zeg je je vrouw dat ze te veel schoenen koopt? Hoe maak je je huisgenoot duidelijk dat zijn voeten ontzettend hard stinken? Hoe laat je je zoon ein-de-lijk zijn kamer opruimen? 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' helpt een handje om die – soms moeilijke – boodschappen op een hoogst originele manier over te brengen. Comedian Jens Dendoncker verrast nietsvermoedende mensen en bezorgt hen een moment dat ze zich nog lang zullen herinneren. Hoe zullen we zeggen dat dit programma van de makers van 'Wat Als?' en 'Safety First' is?

'Sergio in Moeders Keuken' (later dit najaar)
Wat mama maakt, smaakt 't lekkerst. Voor topchefs is dat niet anders. Zo denkt Sergio Herman met plezier terug aan de gerechten van zijn moeder die hij zo lekker vond. Met een aantal bekende Vlamingen haalt Sergio herinneringen op aan hun favoriet gerecht van mama. En dat wordt gepimpt en met veel liefde en respect aan mama geserveerd.

'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn' (later dit najaar)
Meesterlijke vertellers zoals Tom Waes, Urbanus en Bart Peeters doen hun meest verrassende verhaal. Geen urban legends, maar iets dat ze ooit zelf hebben meegemaakt. En terwijl zij vertellen, speelt een topcast met onder andere Olga Leyers, Sven De Ridder, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Charlotte Timmers en Stefaan Degand dat sappig verhaal na. Alsof je er zelf bij was.

Nieuw seizoen 'Groeten Uit' (later dit najaar)
In 1983 was Kürt Rogiers 12 jaar. Even oud als zijn oudste dochter Lola nu. Als Kürt iets wilde opzoeken, was er de Winkler Prins Encyclopedie. En films, die zag hij op een VHS-cassette. Samen met zijn vrouw en dochters is Kürt één van de BV's die voor een nieuwe reeks Groeten uit een weekend lang leeft zoals toen. Het nostalgisch programma vol verrassingen was één van de grote hits van het voorjaar en kreeg zopas een nominatie voor de Gouden Roos, één van de belangrijkste Europese tv-prijzen.

K3 (later dit najaar)
Twee jaar al duurt de droom van Hanne, Marthe en Klaasje, en de drie zijn klaar voor nieuwe avonturen. In drie specials blikken ze terug op de voorbije maanden en kijken ze vooral vooruit. Ze maken het gezellig met gasten, livemuziek, humor, entertainment en vooral véél K3.


DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:45
    Dagelijkse kost
    01:20
    Het weer (laat)
  • 23:00
    Smog Town
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:10
    The Good Doctor
    01:10
    Geen uitzending
  • 00:30
    Police: Hour Of Duty
    01:30
    Geen uitzending
  • 23:25
    BlacKkKlansman
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 00:20
    Godfather of Harlem
    01:15
    Stargate SG-1
  • 00:10
    Offspring
    07:35
    Strong Medicine
  • 00:15
    The Golden Girls
    06:00
    Joe
  • 23:15
    Stukken van mensen
    01:40
    Big Brother
  • 00:15
    Friends
    01:25
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:25
    Scorpion
    01:25
    Undercover Boss
  • 23:15
    Love Island
    01:25
    Geen uitzending
  • 23:45
    FBI
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 00:47
    Tooldokter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:50
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 23:55
    The Paddock
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Silent Witness
    01:20
    Murdoch Mysteries
  • 00:06
    NOS Journaal
    01:10
    Op1
  • 00:00
    De Nachtzoen
    01:06
    Ongehoord Nieuws
  • 23:51
    Kamp Van Koningsbrugge
    01:40
    Sophie & Jeroen