Najaar Eén: Vlaanderen maakt zich op voor nieuw seizoen 'Thuis'

dinsdag 14 augustus 2012

Overleeft Simonne de aanrijding? Blijft Femke zwijgen over de ware toedracht van het ongeval? Kan Marianne haar bedrog blijven verbergen? En heeft de liefde tussen Bram en Jana een toekomst?

De antwoorden laten niet lang meer op zich wachten, want op maandag 27 augustus om 20.10 uur gaat het achttiende seizoen van 'Thuis' van start op Eén. Brengt het nieuwe seizoen van 'Thuis' hoop? Ware liefde? Spanning? Plezier? Troost? Op maandag 27 augustus wordt het allemaal duidelijk, want dan zitten de kijkers goed bij Eén voor het achttiende seizoen 'Thuis'.


In afwachting daarvan kunnen de kijkers vanaf 21 augustus op de 'Thuis'-pagina van Eén.be de leukste momenten van afgelopen seizoen herbeleven met de tijdslijn van het zeventiende seizoen. Op zondag 26 augustus om 18.10 uur zitten ze dan weer goed bij Eén voor een herhaling van de laatste aflevering van vorig seizoen, kwestie van helemaal klaar te zijn voor de nieuwe reeks. In wat volgt, lichten we alvast een tipje van de sluier.

Geen tijd voor huwelijksgeluk
Tijdens het huwelijksfeest van Franky (Jef Hoogmartens) en Tibo (Maxime De Winne) ziet Kasper (Matthias Van de Vijver) hoe iemand voor zijn ogen wordt aangereden op de oprit van Zus & Zo. Hij snelt meteen toe en treft tot zijn grote ontzetting het roerloze lichaam van Simonne (Marleen Merckx) aan. Half in shock neemt hij contact op met de hulpdiensten en  Marleen Merckx als Simonneke in 'Thuis' (foto: Eén - © VRT 2012)licht hij de feestvierders in over het vreselijke ongeval. Maar Kasper zwijgt voorlopig over de betrokkenheid van Femke (Vanya Wellens).

Het nieuws komt hard aan en werpt meteen een schaduw over het prille huwelijksgeluk van Franky en Tibo. Frank (Pol Goossen) is in één klap weer nuchter. Hij vervloekt de tot dan nog onbekende chauffeur die zijn 'suske' heeft aangereden en zweert wraak te nemen. De jacht op de chauffeur die het vluchtmisdrijf heeft gepleegd is open.

Simonne wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze overleeft de aanrijding, maar elke terugval kan fataal zijn. Bovendien ziet het ernaar uit dat Simonne blijvend ernstige letsels zal overhouden aan het ongeluk. Frank, Franky, Yvette (Chris Boni) en Tibo zijn er niet gerust in, maar voorlopig kunnen ze niets anders doen dan afwachten. Het wordt duidelijk dat hun leven, en zeker dat van Simonne, nooit meer hetzelfde zal zijn.

Bekent Femke of blijft ze zwijgen?
Intussen keert een nietsvermoedende Femke na haar taxirit terug naar de verlaten Zus & Zo. Pas wanneer Leo (Walter Moermans) haar inlicht over het ongeval van Simonne sijpelt bij Femke het gruwelijke besef door dat zij diegene is die Simonne heeft aangereden. De innerlijke tweestrijd is moordend voor Femke. Doet ze alsof er niets is gebeurd en blijft ze zwijgen? Of bekent ze, met het risico dat de laatste mensen die haar nog liefhebben, haar nu ook laten vallen? Maar wat als Kasper, de enige getuige van de aanrijding, haar toch verraadt?

Als Tim (Jeroen Lenaerts) haar op het spoor komt, dan is de kans dat hij haar nog zal steunen bovendien wel heel erg klein. Femke krijgt er nog een klap bovenop wanneer Nancy (Ann Pira) de gevolgen moet dragen van haar gedrag. Femke dreigt er helemaal onder door te gaan, tot ze hoort dat er nog een andere potentiële verdachte voor het vluchtmisdrijf is opgedoken...

Vertrouwensbreuk
Door het ongeval van Simonne slaagt Kasper er niet in om te vluchten en moet hij noodgedwongen de confrontatie aangaan met zijn ouders. Net nu Waldek (Bart Van Avermaet) en Rosa (Annick Segal) dachten dat Kasper weer op het rechte pad was, stelt hij  Matthias Van de Vyver als Kasper in 'Thuis' (foto: Eén - © VRT 2012)zijn ouders opnieuw teleur. Hij was niet alleen van plan om met de noorderzon te verdwijnen, maar hij is ook nog eens een leugenaar en een dief.

De spanningen beginnen stilaan door te wegen op de relatie van Waldek en Rosa. Hoe moeten ze hem nu aanpakken? Waldek kiest voor de zachte aanpak en wil het binnenskamers oplossen. Maar Rosa gelooft daar niet meer in, ze wil dat Kasper opdraait voor zijn eigen stommiteiten en dreigt naar de politie te stappen. Kasper beseft dat hij hun vertrouwen opnieuw heeft geschonden en besluit te blijven en zijn leven te beteren, maar dat lijkt makkelijker dan het is...

Verboden liefde
Jana (Joy Anna Thielemans) en vooral Bram (Bert Verbeke) bekomen van de heftige confrontatie metTibo. Jana is razend op haar vader omdat hij Bram zo hard heeft aangepakt. Ze is in geen geval van plan Bram op te geven en gooit zich in de strijd om hun relatie te redden. Ook Bram ziet Jana doodgraag, maar na de aanrijding van Simonne wil hij Tibo liever niet meer provoceren. Veel helpt dat niet, want Tibo houdt voet bij stuk; hij wil dat Bram het uitmaakt met Jana. Franky daarentegen raadt Bram aan om te bewijzen dat hij het echt meent met Jana, door eerlijk te zijn over zijn turbulente verleden. Durft Bram oprecht zijn en Jana vertellen dat hij Frank heeft neergestoken? En hoe reageert Jana op die bekentenis?

Ontluikende liefde
Julia (Myriam Bronzwaar) is zwaar aangeslagen door het nieuws van Simonne en zoekt steun en troost bij Luc (Mark Willems). Er hangt al een tijdje romantiek in de lucht tussen Luc en Julia, maar tot nu toe hield Julia de boot af, want ze weet maar al te goed dat Luc geen onbesproken blad is. Nu hij echt alles uit de kast haalt om haar te charmeren, besluit ze hem toch een kans te geven, maar hun prille verliefdheid wordt al meteen overschaduwd door de dreiging van Guy (Erik Goris). Die vermoedt al langer dat er iets gaande is tussen Luc en Julia en dat zint hem allerminst. Slaagt Guy er deze keer in om zijn emoties onder controle te houden, of verliest hij vroeg of laat toch opnieuw zijn zelfbeheersing?

Marianne is te ver gegaan
Ten huize Marianne (Leah Thys) kruipt David (Bob De Moor) door het oog van de naald dankzij de snelle interventie van Ann. Marianne beseft als geen ander dat ze deze keer echt te ver is gegaan en is vastbesloten een punt te zetten achter de affaire. Ze wil absoluut vermijden dat Geert er iets over te weten komt en verzint geloofwaardige uitvluchten om de aanwezigheid van David te verklaren. Geert stelt zich geen verdere vragen, maar Ann ruikt onraad en legt haar moeder op de rooster.

David herstelt intussen goed in het ziekenhuis. Ondanks de operatie voelt hij zich beter dan ooit tevoren; hij heeft eindelijk opnieuw het geluk en de liefde gevonden en dat wil hij met iedereen delen – ook met z’n dochter. Marianne krijgt het moeilijk wanneer Mayra (Muriël Bats) beslist om David verder bij Marianne te laten revalideren. Hoe lang kan ze haar bedrog nog geheim houden voor Geert?

'Thuis', vanaf 27 augustus van maandag tot vrijdag om 20.10 uur op Eén. Herhaling seizoensfinale zondag 26 augustus om 18.10 uur op Eén.
'Thuis-quiz' op Radio 2 in 'Avondpost', van maandag tot en met vrijdag vanaf 27 augustus omstreeks 17.50 uur op Radio 2.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
thuisopeen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 21:35
    Amai zeg wauw!
    02:25
    Journaallus
  • 21:20
    Wielerclub Wattage
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 20:40
    Eenmaal Andermaal
    05:15
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    03:10
    Geen uitzending
  • 20:35
    Kingsman: The Secret Service
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 20:35
    The Courier
    01:15
    Geen uitzending
  • 21:35
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 21:15
    Danni Lowinski
    06:00
    Joe
  • 21:15
    Nonkels
    01:45
    Geen uitzending
  • 20:35
    Booksmart
    02:05
    ER
  • 21:20
    NCIS: Los Angeles
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 20:35
    Interior Design Masters
    02:55
    Geen uitzending
  • 21:15
    World's Most Evil Killers
  • 20:35
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 21:35
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 21:40
    Over (h)eerlijke groenten
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 21:00
    Belga Sport
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 21:00
    The Mallorca Files
    02:10
    The Change
  • 21:18
    Dit was het nieuws
    01:42
    NOS Journaal
  • 21:30
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 21:18
    Podium Zwart Unplugged
    03:24
    Sophie & Jeroen