Najaar En: de nieuwe rubrieken van 'Man Bijt Hond'

donderdag 26 augustus 2010

Vanaf maandag 30 augustus is 'Man Bijt Hond' er weer elke dag na 'Het Journaal'. Vertrouwde rubrieken als Het dorp, Dag in beeld en het Gesproken dagblad blijven op post en krijgen het gezelschap van de nieuwe items Weg naar Compostela, Dag op dag en m/v gezocht. In die laatste rubriek brengt 'Man Bijt Hond' elke week een vacante job aan de man.

Maandag wordt 'Man Bijt Hond' weer op gang getrapt. In het nieuwe, veertiende seizoen richt het programma zijn eigenzinnige blik weer dagelijks op de immer brandende actualiteit van Oostende tot in Westerlo.

Enkele vertrouwde rubrieken blijven gewoon op post: een lokale gids leidt de kijkers een week lang door zijn of haar Dorp, bekende Vlamingen tonen hun Dag in beeld, en – na drie jaar een vaste waarde op vrijdag – brengt het Gesproken dagblad een satirische samenvatting van de week.

Andere bestaande rubrieken kregen een kleine facelift. Nadat 'Man Bijt Hond' vorig jaar het literaire geheugen van de kijkers opfriste in Korte inhoud, doet het dit seizoen hetzelfde met klassiekers uit de opera. En niet kinderen, maar pubers nemen de Minicam ter hand op donderdag.

Omdat de snelste weg niet altijd de beste is, doet onze vliegende reporter het dit jaar te voet. In Weg naar Compostela neemt hij de kijker mee als compagnon de route naar het legendarische bedevaartsoord Santiago de Compostela. Onderweg zien de kijkers hoe de mooiste verhalen de reporter vanzelf komen tegemoet gewaaid.

Met de kredietcrisis in het achterhoofd wil 'Man Bijt Hond' graag helpen om de slabakkende economie weer aan te zwengelen. Daarom brengt het programma elke week een vacante job aan de man in de rubriek m/v gezocht. Daar is het de baas die solliciteert naar de diensten van de kijker, en niet omgekeerd.

Aan de dagelijkse afsluiter maakt de redactie dit seizoen niet te veel woorden vuil. Dag op dag hertekent 'Man Bijt Hond' de wereldgeschiedenis op geheel eigen wijze.

Maar naar goede gewoonte zal alles pas helemaal duidelijk worden vanaf maandag 30 augustus om 19.40 uur op Eén.

'Man Bijt Hond', elke werkdag om 19.40 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers