Najaar Eén: 10 nieuwe titels én 'Premiejagers Deluxe' [LIVE VERSLAG]

donderdag 4 augustus 2011

De VRT moet dit jaar drastisch besparen, maar daar lijkt niet meteen veel van te merken in de najaarsprogrammatie. Die wordt op dit moment voorgesteld in Kobbegem. Onze man is terplaatse en brengt live verslag uit.

Eén stelt alvast met trots 10 nieuwe titels voor tijdens de najaarsprogrammatie. Eén opvallende titel daarbij is 'Premiejagers Deluxe'. Het immer succesvolle zomerprogramma 'De Premiejagers' lijkt dus een winters vervolg te krijgen. Dat zal elke zaterdag worden geprogrammeerd. Het wordt geen normale versie, zoals we het deze en vorige zomers gewoon zijn geworden, maar een versie met bv's.


Ondertussen is er goed nieuws voor fans van Sven De Leijer. Hij komt nog meer aan bod in het nieuwe seizoen van 'De Laatste Show', dat trouwens een volledig nieuw decor krijgt. De Laatste Showband wordt elke week vervangen door een andere muziekgroep.

Ondertussen is ook duidelijk geworden wat de naam wordt van het nieuwe Peter Van De Veire-showbizzprogramma: 'Vrienden Van De Veire'. Ook Martin Heylen krijgt opnieuw wat vrienden over de vloer in een nieuw seizoen 'God In Klein Pierke': Gents burgemeester Daniël Termont, Erik Van Looy, Arno, zuster Jeanne Dvos en de onvermijdelijke Rudi Vranckx.

Toch laten ook de besparingen zich merken. Zo komt er dit najaar een herhaling van 'Van Vlees En Bloed'. En je mag er nu al gif op innemen: dit wordt opnieuw een miljoenensucces!

Iets minder succesvol, maar ongetwijfeld des te winstgevender, wordt het nieuwe tuinprogramma. 'Groenland', want zo zal het programma gaan heten, wordt gepresenteerd door neofiet Bartel Van Riet. Het programma wordt geproduceerd door de makers van 'Dagelijkse Kost'.

'Het Goddelijke Monster', de reeks over de boeken van Tom Lannoye en dat eerst pas wegens de besparingen in 2012 of 2013 zou worden uitgezonden, gaat toch al van start dit najaar. De eerste uitzending mag je verwachten op zondag 4 september.

Nog meer fictie volgt er met 'Kiekens'. Het nieuwe programma van Stany Crets en Peter Van Den Begin, dat eigenlijk gepland was voor Exqi, wordt dan eindelijk toch uitgezonden op Eén. Het moet een komisch programma worden, dat een blik werpt achter de schermen van een school. Een exacte datum wordt evenwel nog niet geprikt.

Ook Geert Hoste mag uiteraard niet ontbreken met zijn jaarlijkse aanloop naar de conferance. Dit jaar geen jaar van de kip, hond of bultrugwalvis, wel 'Geert Hoste En De Lopende Zaken'.

En Bart Peeters komt eindelijk terug op het Eén-scherm. Dat moet alweer van 'De Generatie Show' geleden zijn. Dit najaar komt hij met een quiz: 'De Slimste Thuis', elke zaterdag op Eén.

Verder is er ook nieuws vanop het realityfront: Chris Dushaussoit blikt terug in 'Tien Jaar Dieren In Nesten', 'Chester Zoo' wordt vervangen door 'Dublin Zoo' en 'De Weg Naar Compostella' wordt een volwaardig programma op Eén. Vrij naar de rubriek in 'Man Bijt Hond'. Er komt ook een reportagereeks dat het taboe rond HIV moet doorbreken.

Er komen dit najaar ook clips op Eén met 'De Topcollectie'. Het Radio 2 programma wordt dus een tv-programma, met de stem van Peter Verhulst. Er komt ook opnieuw een archiefprogramma: 'Hoe Is Het Zover Kunnen Komen', al durven we hier enige gelijkenissen vermoeden met 'De Schuld Van Vtm'.

'Wolven', de politieserie die 'Flikken' moest doen vergeten, maar die na een desastreuze film stilletjes werd weggezwegen, blijft ook dit najaar in de koelkast. 'Flikken Maastricht' komt wel weer terug, in tandem met 'Het Goddelijke Monster'.

Later volgt nog meer nieuws over de verschillende programma's van Eén dit najaar! Blijf deze site in de gaten houden!

Wat vinden jullie van het najaar van Eén? Discussiëren kan altijd in de Facebook-box hieronder of op ons forum. Klik daarvoor hier! Twitteren doen we met #een.


Nico De Freyn / Bram Bartholomees / Randy De Clercq
Meer artikels over Eén

DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
een

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    05:55
    Plop & de Peppers
  • 02:25
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 02:35
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:25
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 02:00
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 03:00
    Backroad Truckers
    02:25
    Two and a Half Men
  • 01:55
    Geen uitzending
    05:35
    The Block NZ
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 03:01
    Tooldokter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 02:40
    De Garde van Gert
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 02:10
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 03:00
    Friday Night Dinner
    02:45
    Midsomer Murders
  • 02:49
    NOS Journaal
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 02:38
    Nieuwsuur
    08:03
    Petrus in het land
  • 02:59
    Sophie & Jeroen
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal