Mentalist Gili presenteert nieuwe Eén-spelshow 'ONmogelijk?'

donderdag 29 maart 2012

Vanaf zaterdag 14 april tast mentalist Gili de grenzen van het mogelijke af in de gloednieuwe spelshow ONmogelijk? op Eén. Zeven weken lang stelt hij iedere week een ander duo op de proef met enkele bizarre en verbazende uitdagingen. Zij moeten op hun beurt inschatten of de uitdagingen mogelijk zijn of niet.

Vanaf 14 april verwent Eén de kijkers met 'ONmogelijk?', een nieuwe spannende spelshow op zaterdagavond. Daarin neemt mentalist Gili het iedere week op tegen een onbekend duo. Als mentalist verdient hij al jarenlang zijn boterham met sluwe streken, maar in ONmogelijk? schakelt hij zijn krachttoeren voor het eerst in voor een spelshow op televisie. Zeven weken lang probeert hij iedere week een ander duo op het verkeerde been te zetten.


Kunnen zij juist inschatten of hij de uitdagingen tot een goed einde kan brengen? Zijn de uitdagingen haalbaar, of echt onmogelijk? Het resultaat is iedere zaterdag te zien in een duel tussen de enthousiaste kandidaten en de sluwe mentalist.

Mentalisten zoals Gili maken er al eeuwen hun handelsmerk van om het publiek te fascineren met hun kunsten. Ze brengen intrigerend entertainment, waarbij het publiek naar huis gaat met een prettig verward gevoel. Wat de mensen te zien krijgen, prikkelt de fantasie, maar roept ook vragen op. De toeschouwers zien en ervaren hoe het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk is. Of niet? Want hoe straf ze ook uit de hoek komen, geen enkele mentalist ter wereld is een god. Waar de grens ligt, demonstreert Gili in ONmogelijk?

Twee kandidaten, vijf uitdagingen
In elke aflevering van 'ONmogelijk?' verwelkomt Gili een kandidatenduo. Een koppel, twee dikke vrienden, een moeder en een dochter … allerhande duo’s nemen het op tegen de sluwe presentator en mentalist.

Gili stelt hen in elke aflevering vijf verbazende en bizarre uitdagingen voor. Hij tast de grenzen van zijn beroep als mentalist af, want sommige uitdagingen zijn perfect mogelijk, andere dan weer compleet onmogelijk. Om discussie te vermijden, worden de termen 'mogelijk' en 'onmogelijk' helder gedefinieerd. Een uitdaging is 'mogelijk' wanneer Gili of eender welke mentalist ter wereld de bewering keer op keer kan waarmaken. Zo’n uitdaging is dan weer 'onmogelijk' als niemand ter wereld die prestatie onder de gegeven omstandigheden kan nadoen.

Een gedreven mentalist zal zijn keukengeheimen nooit verklappen, maar Gili wil zijn kandidaten niet zomaar iets wijsmaken. Elke uitdaging staat daarom onder toezicht van een officiële gerechtsdeurwaarder, die precies weet of de beweringen van de host al dan niet mogelijk zijn. In elk geval blijft de beroepscode geldig en onaantastbaar. Gili laat het publiek achter met vragen over het hoe en waarom, maar dat is net wat zijn beroep zo bijzonder maakt.

Gespleten eprsoonlijkheid en hoge inzet
In ONmogelijk? is Gili zowel de host die zijn kandidaten een klinkende overwinning gunt als de mentalist die hen het hoofd op hol brengt en hen met zo min mogelijk winst naar huis wil sturen. Het is een dubbelrol die hij met plezier uitspeelt. In 'ONmogelijk?' is elke uitdaging geld waard en het bedrag dat de kandidaten kunnen winnen, stijgt met elke uitdaging. In totaal kan elk duo tot vijftienduizend euro verzamelen. Na elke uitdaging die de deelnemers juist hebben ingeschat, komen de centen in een speelpot terecht. Het finalespel beslist of de deelnemers het verzamelde geld al dan niet mee naar huis mogen nemen. Ook in dat finalespel moeten ze Gili te slim af zijn en de juiste keuze maken.

Het fianlespel: welke koffer kiezen?
Voor het finalespel begint, beslist Gili in welke van twee identieke koffers de speelpot gestopt wordt. Enkel hij en de deurwaarder weten waar de centen zitten. De deelnemers krijgen de vrije keuze om een van de beide koffers te kiezen en open te maken. Maar Gili zou Gili niet zijn als hij er geen mindgame van maakte. Met een reeks verwarrende tips en suggesties probeert hij ervoor te zorgen dat zijn kandidaten de lege koffer kiezen.

Laten ze zich verleiden of houden ze voet bij stuk? Wie beïnvloedt wie? Wie slaagt in zijn opzet? Het kost de deelnemers enkele spannende minuten om een definitieve keuze te maken. Wie de sluwe streken van Gili kan ontwijken, gaat sowieso rijker naar huis. In 'ONmogelijk?' is het erop of eronder.

Bekende assistenten
In 'ONmogelijk?' ontvangt Gili ook een hele rist tvpersoonlijkheden die hem assisteren bij diverse uitdagingen. Zo wordt hij in de loop van de reeks hij onder meer bijgestaan door Saartje Vandendriessche, Eva Daeleman, Kato, Kevin, Rob Vanoudenhoven, Brahim, Tom Dice, Lisa Del Bo, Bartel Van Riet, Christel Cabanier en Lesley-Ann Poppe.

'ONmogelijk?', vanaf zaterdag 14 april elke week om 20.40 uur op Eén.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 08:25
    De Smurfen
    21:00
    Geen uitzending
  • 08:20
    Kattenoog: Het geheim van de griezelclub
    01:25
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 08:15
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 07:50
    Cold Case
    00:20
    ER
  • 08:25
    NCIS: Los Angeles
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 08:20
    Bake Off Vlaanderen
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 08:00
    Wijzer Wonen
    00:50
    Herhalingslus
  • 08:14
    Meesterwerk
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 08:00
    Snel, Makkelijk & Lekker
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 08:15
    Death in Paradise
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 08:11
    Goedemorgen Nederland
    00:49
    NOS Journaal
  • 08:00
    BinnensteBuiten
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 08:18
    Mike de Ridder
    00:25
    Sophie & Jeroen