Meer dan 240 voetbalwedstrijden bij Belgacom TV

donderdag 28 juli 2011

Het Belgische voetbalkampioenschap start nu zaterdag 30 juli op Belgacom TV, met onder meer de eerste wedstrijd van de titelhouder – Racing Genk – tegen Beerschot A.C en op zondag 31 juli de vriendschappelijke match tussen Villareal en Lazio, de eerste van 4 vriendschappelijke matchen met de beste Spaanse ploegen: FC Barcelona, Real Madrid, Valencia en Villareal.

De voetbalfans krijgen bij Belgacom TV spektakel van de bovenste plank: Multi Live, 180 matchen van de Jupiler Pro League (Anderlecht, Standard, Genk, Club Brugge, Gent en andere clubs die voor verrassingen kunnen zorgen) alsook 60 wedstrijden van de Portugese Primeira Liga (met o.m. Benfica, nieuwe club van Axel Witsel en Porto, laatste winnaar van de Europa League). Dit alles is gratis te volgen via Belgacom11 op Belgacom TV, gsm, tablet of pc.


180 wedstrijden van de Jupiler Pro League

Van bij de aanvang van het kampioenschap hebben alle klanten van Belgacom TV gratis toegang tot:

  • De wedstrijden van zaterdag om 20.00 uur
    150 wedstrijden van de reguliere competitie (waarvan acht wedstrijden van elk van de top vijf clubs – Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk, AA Gent of Standard – en gemiddeld 75% van de wedstrijden van de andere clubs).
    29 à 31 wedstrijden van de play-offs, met minimum vier van play-off 1.
  • Multi Live (19.50 uur): elke zaterdag zijn alle wedstrijden gedurende de volle 90 minuten live te volgen. De regie schakelt van wedstrijd naar wedstrijd om rechtstreeks de hoogtepunten van de verschillende wedstrijden mee te pikken: strafschop, doelpunt, rode kaart, ... Een beetje zoals op de radio, maar dan met beeld. Na 90 minuten heeft hij alle belangrijke momenten van dichtbij meegemaakt.

Belgacom zal ook nog meer productiemiddelen inzetten dan de voorbije zes jaar. Voor de topmatch van zaterdagavond (normaal met een ploeg uit de top 5), zullen de laatste snufjes en technische middelen worden ingezet, naast de omkadering van analisten en uitzending in HD.

60 matchen van de Primeira Liga (met o.m. het Benfica van Axel Witsel) vanaf 13/8
Naast de Jupiler Pro League zendt Belgacom TV elke week gratis rechtstreeks twee topwedstrijden uit van de Primeira Liga (Portugese eerste klasse). Deze competitie staat  zesde op de UEFA-ranglijst en de drie grootste clubs behaalden mooie resultaten tijdens de afgelopen Europa League. Interessant ook voor de kijkers die Axel Witsel willen volgen na zijn overstap naar Benfica Lissabon.

Spaans topvoetbal vanaf 31 juli op Belgacom TV
In afwachting dat de Liga (nummer twee op de UEFA-ranglijst van kampioenschappen) exclusief wordt binnengehaald voor drie seizoenen, vanaf augustus 2012, biedt Belgacom TV zijn abonnees ook gratis vier voorbereidingswedstrijden van de vier beste clubs van het voorbije Spaanse kampioenschap. De affiches voor de komende weken:

  • 31/7: Villareal – Lazio (vanaf 22u)
  • 12/8: Valencia – Roma
  • 22/8: FC Barcelona – Napoli
  • 24/8: Real Madrid – Galatasaray

Nieuw dit seizoen: voetbal live op gsm, tablet en pc
Dankzij de applicatie 'TV Overal', die begin juli werd gelanceerd, kan de Belgacom TV-klant, waar hij zich ook bevindt, elke speeldag van het kampioenschap Multi Live (vanaf dit weekend), plus de twee wedstrijden van de Primeira Liga (vanaf 12/8) en de vriendschappelijke wedstrijden van de Spaanse teams bekijken op een tv-scherm, een tablet of een smartphone (in wifi thuis of elders, en ook via 3G in België). Over enkele weken wordt het ook mogelijk om voetbal te kijken op een vaste of draagbare pc.

Voor de liefhebbers van het Spaanse voetbal brengt Belgacom dit seizoen al de doelpunten van de Spaanse competitie quasi rechtstreeks op mobile en de samenvattingen op internet.

Belgacom behoudt haar sterk team van journalisten en analisten
'Never change a winning team': zoals de voorbije jaren zorgt Bart Raes samen een team van journalisten en analisten voor de omkadering. Zo zijn Gert Verheyen en Wim De Coninck de vaste cocommentatoren. Roel Caers verzorgt de interviews bij de belangrijkste zaterdagavondmatch. Het commentaar bij de andere wedstrijden wordt verzorgd door het team dat ook de voorbije jaren de Jupiler Pro League op de voet volgde: Koen Meulenaere, Dave Peeters, Bram Van Den Driessche, Jeroen Van Haute en Kenny Michiels.

Dit sterke team, onder leiding van Bart Raes, zal het commentaar verzorgen bij zowel de wedstrijden van de Jupiler Pro League als de internationale wedstrijden.

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lance' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

'Lance' vertelt het verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn val nadat hij opbiechtte dat hij betrokken was bij een van de grootste dopingschandalen aller tijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waar liep het fout? En hoe kon dit schandaal zo lang onder de radar blijven? Armstrong deelt zijn waarheid met het grote publiek. Ook heel wat mensen uit de wielerwereld komen aan bod.

'Lance', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers