Martine Tanghe presenteert eenmalig 'Karrewiet'

donderdag 2 mei 2019
Foto: Ketnet - © VRT 2019

Vrijdag zien de Ketnetters een bekend gezicht tijdens 'Karrewiet'. Niemand minder dan nieuwsicoon Martine Tanghe presenteert morgen het jeugdjournaal van Ketnet.

Omdat Jelle Mels en Mariam El Mandoudi, de ankers van Karrewiet, in volle voorbereiding zijn van 'De Grote Karrewiet Verkiezingsshow' die wordt opgenomen op zaterdag 4 mei.


'De Grote Karrewiet Verkiezingsshow'
Voor het eerst sinds de start van 'Karrewiet' in 2002 brengen Ketnet en VRT NWS een speciaal programma in de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei: 'De Grote Karrewiet Verkiezingsshow'.

'Normaal staan wij alleen in de Karrewiet-studio. Nu hebben we een studio die gevuld is met 60 kinderen en ook nog eens zes toppolitici. Da’s spannend… héél spannend', aldus Jelle Mels en Mariam El Mandoudi

'Voor het eerst gaan we de partijvoorzitters zien op een manier die we zelden zien: op kindermaat. Door de eerlijke en openhartige vragen van de Ketnetters gaan ze op maat van kinderen een antwoord moeten geven. We hopen dat we met deze uitzending de Ketnetters warm maken om voortaan de politieke actualiteit te blijven volgen', zegt Maarten Janssen, Netmanager Ketnet.

Kinderen stellen de vragen in 'De Grote Karrewiet Verkiezingsshow'. En niemand minder dan de voorzitters van de Vlaamse partijen zullen ze beantwoorden: Bart De Wever (N-VA), Meyrem Almaci (Groen), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Wouter Beke (CD&V), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en John Crombez (Sp.a).

Want ze mogen misschien nog niet stemmen. Maar dat betekent niet dat kinderen van 9 tot 12 jaar niet bezig zijn met de toekomst van ons land en van de wereld. Ook kinderen maken zich zorgen over het klimaat, over vluchtelingen of veilig verkeer. En al weten ze het misschien niet altijd, ook hun leven wordt bepaald door politici. Want die beslissen over zaken die voor kinderen belangrijk zijn zoals: Moet ik een fietshelm dragen of niet? Krijg ik les in leuke leslokalen of in aftandse containers? Waarom zijn er zo weinig speelstraten?

In 'De Grote Karrewiet Verkiezingsshow' worden de voorzitters gedurende 50 minuten ondergedompeld in de leefwereld van kinderen. Weten de voorzitters waar kinderen mee bezig zijn? En omgekeerd: wat willen kinderen weten over die politici en hun beroep? Droomden zij als kind er al van om politicus te worden? Waarom maken ze zoveel ruzie? En zijn ze nu extra zenuwachtig voor de verkiezingen? 

'De Grote Karrewiet Verkiezingsshow' is een samenwerking tussen VRT NWS en Ketnet en wordt uitgezonden op zondag 12 mei omstreeks 8u30 op Ketnet, in de Ketnet-app en op Ketnet.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers