'Make Belgium Great Again' zoekt op kleurrijke wijze warme thuis voor 980 pleegkinderen

woensdag 13 november 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

980 kleurrijke popjes hebben vanmorgen de Groenplaats in Antwerpen ingenomen. Deze popjes staan symbool voor de 980 Belgische kinderen die momenteel op de wachtlijst staan om een warme thuis te vinden bij een pleeggezin.

Met deze opvallende actie vragen 'Make Belgium Great Again' en Pleegzorg Vlaanderen aandacht voor het nijpende tekort aan pleegouders. Voorbijgangers mogen een popje mee naar huis nemen, een warme thuis geven en zo de boodschap rond pleegzorg verspreiden.


Zondag komt het thema pleegzorg uitgebreid aan bod in de voorlaatste aflevering van 'Make Belgium Great Again'. Frances zal daarin een warme oproep doen voor kandidaat-pleegouders die hun huis en hart willen openstellen voor de 980 kinderen op de wachtlijst.

De 980 popjes werden gemaakt door de vrijwilligers van Het Haakbeest.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Holland-Belgi√ę' (foto: RTL 4 - ¬© RTL 2020)

Een team uit Vlaanderen onder leiding van Niels Destadsbader gaat een verbale strijd aan met een Nederlands team, geleid door Ruben Nicolai. Hoeveel kennen Vlamingen van Nederlandse gewoontes, uitdrukkingen en producten? Vandaag spelen naast Niels Destadsbader ook Katja Retsin en Wesley Sonck.

'Holland - BelgiŽ', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers