Maandag start nieuw seizoen van 'De Rechtbank' op VIER

zondag 25 augustus 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie.

Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt...


Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en 4 bekende rechters vanaf maandag 26 augustus geconfronteerd in het negende seizoen van 'De Rechtbank'.

De Rechters
Bekende rechters Geert Vandaele (politierechtbank Veurne), Ariane Braccio (correctionele rechtbank Tongeren), Lionel Dessart (politierechter Luik) en onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe (Antwerpen) zijn terug op post. En 6 nieuwe gezichten zetten de deuren van hun rechtszaal open: vrederechters Annemie Robijns (Jette), Dieter Vanoutrive (Gent) en Koenraad De Greve (Gent), correctionele rechters Anne Debrule (Luik) en Pieter Jan Steverlinck (Hasselt & Tongeren) en onderzoeksrechter Lionel Kaëns (Charleroi).

Karel Van Cauwenberghe
Karel Van Cauwenberghe is onderzoeksrechter in Antwerpen. Hij is een oude bekende van het programma, maar is dus weer op post dit seizoen. Ontploffende granaten, partnergeweld, bedreiging en steekpartijen komen allemaal aan bod.

Lionel Kaëns
Lionel Kaëns is onderzoeksrechter in Charleroi en krijgt daar te maken met heel wat uiteenlopende zaken als diefstal, slagen en verwondingen met voorbedachte rade, drugszaken of wapenbezit.

Dieter Vanoutrive
Rechter Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter in Gent. Met zijn eeuwig strikje is hij een opvallende verschijning en hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen.

Annemie Robijns
Als vrederechter in Jette behandelt rechter Robijns heel wat zaken in de zittingszaal, maar ook op locatie. Ze behandelt ondermeer heel wat zaken rond bewindvoering, waarbij ze iemand kan aanstellen om de belangen te behartigen van iemand die daar niet meer toe in staat is.
Annemie Robijns is rechter in het grootste vredegerecht van het land en schakelt vlot tussen Nederlandstalige en Franstalige zaken.

Anne Debrule
Rechter Debrule is correctionele rechter in Luik, en krijgt te maken met drugszaken, slagen en verwondingen, geweld, bedreigingen en inbraak.

Lionel Dessart
Politierechter Lionel Dessart in Luik was vorig seizoen al te zien in 'De Rechtbank', maar zet dus ook dit jaar de deur van de rechtszaal open.

Pieter Jan Steverlinck
Correctionele rechter Steverlinck behandelt in Hasselt en Tongeren onder andere drugszaken en diefstallen.

Ariane Braccio
Correctionele rechter Braccio was in het vorige seizoen van 'De Rechtbank' al te zien en krijgt in Tongeren te maken met drugszaken, zaken van huiselijk geweld en schiet- en steekpartijen.

Geert Vandaele
Rechter Vandaele was eerder al te zien in het vijfde seizoen van 'De Rechtbank'. Hij is politierechter in Veurne en is streng maar uiteraard rechtvaardig en schuwt de humor niet.

'De Rechtbank', vanaf 26 augustus elke maandag om 20.35 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers