'Love Island' flopt (in Nederland)

woensdag 5 juni 2019
Foto: RTL 5 - © RTL 2019

De nieuwe realityshow 'Love Island' is allerminst een hoogvlieger In Nederland. Het programma met Holly Mae Brood en Viktor Verhulst zakte zelfs al naar een dieptepunt van 79.000 kijkers.

Nederland ligt niet wakker van de RTL 5-show 'Love Island'. Waar het programma nog opende met 228.000 kijkers ging de show vrij snel in vrije val. Na een dieptepunt van amper 79.000 kijkers wist de datingshow nog opnieuw 138.000 kijkers aan zich te binden. Maar veel meer wordt het niet. Het moge duidelijk wezen: 'Love Island' trekt niet hetzelfde publiek aan dan 'Temptation Island'. Die laatste show kreeg dit jaar ook bakken kritiek over zich heen omdat het zo verdomde saai was. Maar toch keken naar dat programma beduidend meer mensen.


Bij ons op VIER is 'Love Island' ook niet echt een kijkcijferkanon, maar voldoet het programma vooralsnog aan de verwachtingen. De show opende met 309.405 kijkers. Na enkele afleveringen zat het programma even in een dipje en raakte niet meer boven de 200.000 kijkers. Maar ondertussen klokt 'Love Island' af op een gemiddelde van zo'n 220.000 kijkers. 'Love Island' scoort vooral bij de jonge(re) doelgroep 18-54 en daar zijn zowel VIER als de adverteerders best tevreden mee.

Ter vergelijking: in Engeland ging het zoveelste seizoen van 'Love Island' op ITV2 van start met dik 3,7 miljoen fans.

Bron: AD.nl/Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In Boquete maakt Ben kennis met Andi, Rick en hun zoon Cole uit Oregon. Hij komt te weten waarom ze hun comfortabele leventje in de Verenigde Staten achter zich hebben gelaten om een bijzondere koffieplantage uit de grond te stampen in Panama. En uiteraard leert hij er ook de fijne kneepjes van het koffiebrandersvak.

'Ben Fogle: New Lives in the Wild', om 20.10 uur op Canvas.

Dossiers