Lieven Scheire presenteert nieuw spelprogramma 'De Allesweter'

woensdag 24 juni 2015

Lieven Scheire presenteert dit najaar 'De Allesweter', een gloednieuw spelprogramma op En. Daarin nemen vier bekende Vlamingen het tegen elkaar op in een quiz. Maar 'De Allesweter' is geen gewone quiz: een van de kandidaten krijgt alle antwoorden ingefluisterd via een oortje.

Welke BV weet te veel? Welke BV weet plots heel weinig? Kan de allesweter iedereen voor de gek houden? 'Dit is een heerlijk tactisch spel dat je als kijker niet los laat', aldus Lieven Scheire.


Ontmaskeren
Eén kandidaat alle antwoorden geven terwijl de vragen gesteld worden: het lijkt het perfecte scenario voor een voorspelbare televisieavond. Maar dat is buiten de andere kandidaten en het publiek gerekend. Zij proberen de allesweter te ontmaskeren en doen er alles aan om te voorkomen dat hij of zij wint.

Presentator en bijna-allesweter Lieven Scheire is alvast gebeten: 'Ik had eerst wat argwaan tegenover een nieuw spelprogramma met BV's, maar toen ik de proefaflevering zag, was ik direct verkocht. Dit is geen simpele vraag-en-antwoordquiz, maar een heerlijk tactisch spel dat je als kijker niet los laat.'

'Een van de vier panelleden krijgt alle antwoorden ingefluisterd, en van begin tot einde zit je te zoeken naar hints om te achterhalen wie dat is. Wenkbrauwbewegingen, onlogische antwoorden, pauzes die net iets te lang duren ... Ook ik als presentator weet tijdens de opnames niet wie de allesweter is, en dat maakt het een heerlijk programma om te mogen presenteren.'

'De Allesweter' wordt dit najaar uitgezonden op Eén.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australi. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers