Leo Hellemans gaat VRT ad interim leiden

maandag 20 januari 2020
Foto: VRT - © Bart Musschoot 2014

Na het ontslag van CEO Paul Lembrechts bij de VRT eerder vandaag, is op een persconferentie bekend gemaakt dat Leo Hellemans terugkeert naar de Reyerslaan om de omroep te leiden tot er een definitieve opvolger is gevonden, dat meldt VRT NWS.

Maandagochtend werd bekend dat Paul Lembrechts door de Vlaamse Regering werd ontslagen als gedelegeerd bestuurder van de VRT. Op een persconferentie op de VRT is nu een tijdelijke opvolger aangekondigd. Leo Hellemans, intussen gepensioneerd en al eens CEO toen Sandra Depreter door ziekte moest vervangen worden, keert terug naar het bedrijf om de openbare omroep ad interim te leiden. Zijn belangrijkste taak bestaat erin om de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse Regering voor te bereiden.


LEES OOK: VRT-CEO Paul Lembrechts ontslagen
LEES OOK: Hommeles bij de VRT

VRT NWS meldt dat de Vlaamse Regering nog voor de zomer een nieuwe gedelegeerd bestuurder moet hebben.


Lees ook:
Hommeles bij de VRT
VRT-CEO Paul Lembrechts ontslagen

DOSSIER: VRT-crisis 2019-2020

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers