Kritiek op deelname De Wever aan 'Allerslimste Mens'

woensdag 24 november 2010

Is het wel gepast dat N-VA-voorzitter Bart De Wever binnenkort deelneemt aan de populaire Eén-quiz 'De Allerslimste Mens ter Wereld'? De Wever krijgt steeds meer kritiek op zijn deelname, zelfs uit eigen rangen...

Vanaf 6 december gaat Erik Van Looy op zoek naar 'De Allerslimste Mens ter Wereld', met de beste kandidaten van de voorbije seizoenen. Terwijl Bart De Wever eerder nog twijfelde over zijn deelname, liet hij enkele weken geleden weten toch deel te nemen.


Volgens De Wever vallen de opnames in de kerstvakantie, een periode waarin ook de politieke wereld een rustpauze inlast.

Intern lijkt niet iedereen op dezelfde lijn te zitten. Jaak Peeters, N-VA-lid van het eerste uur, is niet te spreken over de nieuwe deelname van zijn voorzitter.

'Ik denk dat het voor een aantal mensen ondertussen genoeg is geweest met die spelletjes. Veel mensen houden van de stijl van De Wever, ze genieten ervan dat hij dingen zegt zoals ze zijn, ze kunnen zich met hem identificeren, dat is de basis van zijn populariteit.', aldus Peeters.

Maar Peeters denkt dat de Vlaming nu iets anders verwacht van de N-VA: 'Nu verwachten ze ook dat het wordt opgelost, dat hij met resultaten komt voor Vlaanderen'.

Bron: De Standaard

 

DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
dasm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geïnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de première van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creëerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers