Klacht tegen 'Fata Morgana'

woensdag 23 augustus 2006

Er hangen weer donderwolken boven het populaire Eén-programma 'Fata Morgana'. Na de hele hetze rond het ingezamelde maar uiteindelijk geweigerde speelgoed in Scherpenheuvel, zijn er nu ook problemen in Opwijk. De heemkring Opwijk-Mazenzele dient een klacht in tegen 'Fata Morgana' omdat de graafwerken voor het programma de historische Borcht-site hebben vernield.

Voor

de aanleg van de zee, één van de opdrachten van 'Fata Morgana', zijn er hele stukken uitgegraven zonder beschermende maatregelen. Volgens de heemkring is de schade onherstelbaar. Badstad Opwijk werd gegraven op de Borcht-site aan het Hof ten Hemelrijk. Net op die plaats ontstond duizend jaar geleden het huidige dorp. Vorig jaar is er al archeologische prospectie uitgevoerd op de site. Daaruit bleek dat er uitgebreid onderzoek nodig is.

Het schepencollege weerlegt de beschuldigingen. 'Alleen de bovengrond werd afgegraven, we zijn niet dieper gegaan dan 7,5 meter en uit vorige archeologische onderzoeken weten we dat we dieper moeten gaan om iets te vinden', aldus eerste schepen Albert Beerens die de klacht afwimpelt als stemmingmakerij.

Of deze 'Fata Morgana' opnieuw een staartje krijgt, valt nog af te wachten. De goede bedoelingen van het programma lijken steeds meer en meer een tegengesteld effect te krijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: Het Nieuwsblad

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers