Kijkcijfers: 'Koning Filip' bereikt meer dan 1 miljoen VTM-kijkers

maandag 22 juli 2013

21 juli 2013 is een historische dag geworden. Er was de abdicatie van Koning Albert II en de eedaflegging van Koning Filip I met aansluitend alle festiviteiten, er was de sportieve agenda en de zon ging total loss.

'VTM NIEUWS' bereikte 1.092.000 Vlamingen met alle berichtgeving over de koninklijke actualiteit en had online een recordaantal pageviews.

De speciale uitzending rond de troonswisseling, Koning Filip, werd bij VTM vooral gevolgd door de actieve gezinnen. Van 8.00 uur 's morgens tot 13.40 uur in de namiddag bereikte het marathonblok van 'Koning Filip' 733.000 Vlamingen, goed voor een marktaandeel van 22,3% (VVA 18-54).

Door de tropische temperaturen kozen heel wat Vlamingen om naar buiten te gaan en op terras of strand het nieuws en reportages rond de troonswisseling te volgen. Er is online nooit zo massaal gekeken. De online videoreportages op vtmnieuws.be, op de app en op de sites die de content van 'VTM NIEUWS' overnemen, werden zowat 1 miljoen keer - 987.000 om precies te zijn - aangeklikt. Een absoluut record voor de redactie van vtmnieuws.be.

Bij 2BE werd vanaf 15.45 uur de aftrap gegeven van het nieuwe voetbalseizoen met de Supercup. De match tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Genk werd gevolgd door gemiddeld 172.000 kijkers, wat resulteerde in een marktaandeel van 21,3% (VVA 18-44).

Bron: CIM Audimetrie, live+vosdal, bereik: minimum 5 minuten opeenvolgend gekeken.


DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier
KoningFilip

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Filip van België, de lange weg naar de troon (Canvas)

De geboorte van Filip op 15 april 1960 is groot nieuws, het land is in extase. Na de geboorte van Astrid en Laurent is de liefde tussen Albert en Paola echter voorbij. De kinderen kennen een moeilijke jeugd waarbij ze vooral door nanny's worden opgevoed, terwijl Albert en Paola het te druk hebben met hun affaires. Filip keert in zichzelf. Toch heeft hij al op jonge leeftijd een groot plichtsbesef en is doordrongen van het idee dat hij ooit koning wordt.

'Filip van België: De Lange Weg Naar De Troon', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers