Kijkcijfers: 'Koning Filip' bereikt meer dan 1 miljoen VTM-kijkers

maandag 22 juli 2013

21 juli 2013 is een historische dag geworden. Er was de abdicatie van Koning Albert II en de eedaflegging van Koning Filip I met aansluitend alle festiviteiten, er was de sportieve agenda en de zon ging total loss.

'VTM NIEUWS' bereikte 1.092.000 Vlamingen met alle berichtgeving over de koninklijke actualiteit en had online een recordaantal pageviews.

De speciale uitzending rond de troonswisseling, Koning Filip, werd bij VTM vooral gevolgd door de actieve gezinnen. Van 8.00 uur 's morgens tot 13.40 uur in de namiddag bereikte het marathonblok van 'Koning Filip' 733.000 Vlamingen, goed voor een marktaandeel van 22,3% (VVA 18-54).

Door de tropische temperaturen kozen heel wat Vlamingen om naar buiten te gaan en op terras of strand het nieuws en reportages rond de troonswisseling te volgen. Er is online nooit zo massaal gekeken. De online videoreportages op vtmnieuws.be, op de app en op de sites die de content van 'VTM NIEUWS' overnemen, werden zowat 1 miljoen keer - 987.000 om precies te zijn - aangeklikt. Een absoluut record voor de redactie van vtmnieuws.be.

Bij 2BE werd vanaf 15.45 uur de aftrap gegeven van het nieuwe voetbalseizoen met de Supercup. De match tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Genk werd gevolgd door gemiddeld 172.000 kijkers, wat resulteerde in een marktaandeel van 21,3% (VVA 18-44).

Bron: CIM Audimetrie, live+vosdal, bereik: minimum 5 minuten opeenvolgend gekeken.


DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier
KoningFilip

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers