Kijkcijfers: goeie scores en veel waardering voor En

dinsdag 10 augustus 2010

De netmanager van En, Jean Philip De Tender, begon de voorstelling van de najaarsprogrammering van zijn zender met een korte terugblik op de kijk- en waarderingscijfers van zijn zender. Het was een zomer vol sport, wat geregeld resulteerde in hoge kijkcijfers voor de live verslagen van voetbal (WK) en wielrennen (de Tour). Maar er waren ook enkele uitschieters in de reguliere programma's. Denken we maar aan de goede scores voor 'De Premiejagers' en de herhalingen van 'FC De Kampioenen'.

De zomer is nog niet helemaal voorbij, maar toch kan Eén nu al terugblikken op een succesvol seizoen. Enkele opvallende scores zijn de 1.068.277 kijkers voor 'De Premiejagers' op 4 augustus. En ook 'Tour 2010, vive le vélo' kan met 827.482 bogen op een succesvol seizoen. Constantes in de zomerprogrammatie van Eén zijn al jaren 'FC De Kampioenen' en '1000 Zonnen'. Zij noteerden resepectievelijk de hoogste scores op 27 juli (962.014) en '1000 Zonnen' (897.339).


'Vlaanderen Muziekland', het enige nieuwe Eén-programma deze zomer, komt niet voor in de top 20 van afgelopen maanden, maar behaalde wel gemiddeld een marktaandeel van 30% en gemiddeld zo'n 500.000 kijkers. Of er een vervolg op de show met Geena Lisa komt, is nog niet zeker, maar hangt af van een grondige evaluatie die na de zomer zal gebeuren.

Verder in de top 20 van de zomer nog een mooie score voor 'Villa Vanthilt' (797.065 op 03/08) en 'Sportweekend' (913.367 op 20/06) dat de hele tijd heeft kunnen profiteren van de drukke sportzomer. En van sport gesproken: veel liveverslagen in de top 20 van de zomer. De finale van het WK Voetbal is het best bekeken programma van de afgelopen maanden (1.620.616), gevolgd door de eerste halve finale tussen Uruguay en Nederland (1.204.164). De best bekeken Tourrit was die van Pau naar de top van de Tourmalet (816.066).

Waarderingscijfers
Jean Philip De Tender vond het ook nuttig om eens te kijken naar de waarderingscijfers van alle programma's die afgelopen zomer werden uitgezonden. De volledige top 20 van de waarderingscijfers wordt bevolkt door programma's van Eén. Op kop de docureeks 'De Aarde vanuit de Hemel' met een waardering van 9,03, gevolgd door de film 'Pauline en Paulette' (8,92). Ook veel waardering voor het eerbetoon aan de overleden sportjournalist Jan Wauters in 'Niet te Wissen' (8,90) en 'De Premiejagers' (8,74). Dat de Vlaming nog altijd veel appreciatie heeft voor de sportverslaggeving van Eén bewijzen de waarderingscijfers voor de eerste rit uit de Ronde van Frankrijk van Rotterdam naar Brussel (8,91) en de halve finale van het dubbelspel bij de heren op Roland Garros (8,65). Ook de talkshow van Karl Vannieuwkerke, 'Tour 2010, vive le vélo', werd bijzonder goed onthaald door de kijker met een waarderingscijfer van 8,68.

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers