Kijkcijfers: De Wever lokt 1,8 miljoen kijkers naar 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'

donderdag 6 januari 2011

Het wederoptreden van N-VA-voorzitter Bart De Wever in 'De Allerslimste Mens ter wereld' is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Maar liefst 1.870.604 Vlamingen zagen woensdagavond hoe 'grote vis' De Wever overtuigend zijn eerste aflevering won. De populaire Woestijnvisquiz op En haalde hiermee een marktaandeel van 75,5 procent.

De Wever kreeg vooraf heel wat kritiek te slikken over zijn deelname aan de quiz. Vele tegenstanders (en ook medestanders) van hem vonden het ongepast om midden in de regeringsondernhandelingen, die erg moeilijk verlopen, deel te nemen aan een tv-spelletje. Ook gisteravond werd er in de nieuwsuitzendingen, waarin De Wever trouwens niet opdook, verwezen naar zijn deelname in 'De Allerslimste Mens'.


De politieke tenor legde de kritiek naast zich neer en won zijn eerste aflevering overtuigend met meer dan 400 seconden. Hij stuurde zo Eva Brems en Hans Bourlon naar het finalespel waar Brems uiteindelijk het onderspit moest delven.

Het vorige kijkcijferrecord van 'De Allerslimste Mens ter Wereld' dateert van 29 december 2010. Die aflevering, met Ann De Bie, Wouter Deprez en Eva Brems, kon 1,7 miljoen kijklustigen lokken. Maar voor het absolute kijkcijferrecord van deze één-quiz moeten we terugkeren naar 5 februari 2009. Ruim 2,1 miljoen Vlamingen keken toen naar de spannende seizoensfinale waarin VRT-nieuwsanker Freek Braeckman nipt won van Bart De Wever.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
dasm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers