Kijkcijfers: 'Dancing On Ice' lokt 2,5 miljoen kijkers

maandag 16 oktober 2006

Meer dan 2,5 miljoen kijkers in Belgi en Nederland volgden afgelopen zondag de finale van de ijsdansshow 'Dancing On Ice'. In Vlaanderen trotseerde de finale zelfs kijkcijferkanon 'Witse'. De strijd om de kijker lijkt hiermee eindelijk ingezet.

Exac

t 2.622.000 kijkers zagen hoe VTM-presentator Staf Coppens schitterde op het ijs. VTM blikt alvast tevreden terug op zijn coproductie met RTL4. 'Dancing On Ice was een grote productie met veel middelen en we houden er een positief gevoel aan over', aldus woordvoerder Mark Vanlombeek. Toch is er nog geen zekerheid over een tweede reeks van 'Dancing On Ice'.

'Daarvoor is het nog te vroeg. We hebben voor de komende maanden met onder meer 'Sterren op de Dansvloer' en 'Idool 2007' nog genoeg entertainment in de schuif liggen', zegt Vanlombeek.

Met deze finale scoort VTM opnieuw een miljoentopper. Toch waren de kijkers zondagavond mooi verdeeld over de twee grote zenders. 1.031.000 kijkers volgden 'Dancing On Ice' en ondertussen keken 1.061.000 Vlamingen naar de comeback van 'Witse' op En.

In aanloop van de grote kijkcijfertoppers lijkt VTM vooral te scoren met '101 Vragen aan VTM' (611.000) en 'De Pfaffs' (954.000). Op En scoorden 'Geert Hoste en het jaar van de hond' eveneens 611.000 kijkers en piekte het gloednieuwe 'Willy's en Marjetten' met 804.000 kijkers. In de late avond haalde En het moeiteloos met de herhaling van 'Het Eiland' (727.000). Op dat moment moest VTM tevreden zijn met slechts 227.000 voor de televisiefilm 'She's No Angel'.

Volgende zondag gooit VTM de 100ste aflevering van 'De Pfaffs' in de strijd om de kijker.

Bron: HLN/DBVHN

DOSSIER: Dancing On Ice

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers