Kijkcijfers: 'Dancing On Ice' lokt 2,5 miljoen kijkers

maandag 16 oktober 2006

Meer dan 2,5 miljoen kijkers in België en Nederland volgden afgelopen zondag de finale van de ijsdansshow 'Dancing On Ice'. In Vlaanderen trotseerde de finale zelfs kijkcijferkanon 'Witse'. De strijd om de kijker lijkt hiermee eindelijk ingezet.

Exac

t 2.622.000 kijkers zagen hoe VTM-presentator Staf Coppens schitterde op het ijs. VTM blikt alvast tevreden terug op zijn coproductie met RTL4. 'Dancing On Ice was een grote productie met veel middelen en we houden er een positief gevoel aan over', aldus woordvoerder Mark Vanlombeek. Toch is er nog geen zekerheid over een tweede reeks van 'Dancing On Ice'.

'Daarvoor is het nog te vroeg. We hebben voor de komende maanden met onder meer 'Sterren op de Dansvloer' en 'Idool 2007' nog genoeg entertainment in de schuif liggen', zegt Vanlombeek.

Met deze finale scoort VTM opnieuw een miljoentopper. Toch waren de kijkers zondagavond mooi verdeeld over de twee grote zenders. 1.031.000 kijkers volgden 'Dancing On Ice' en ondertussen keken 1.061.000 Vlamingen naar de comeback van 'Witse' op Eén.

In aanloop van de grote kijkcijfertoppers lijkt VTM vooral te scoren met '101 Vragen aan VTM' (611.000) en 'De Pfaffs' (954.000). Op Eén scoorden 'Geert Hoste en het jaar van de hond' eveneens 611.000 kijkers en piekte het gloednieuwe 'Willy's en Marjetten' met 804.000 kijkers. In de late avond haalde Eén het moeiteloos met de herhaling van 'Het Eiland' (727.000). Op dat moment moest VTM tevreden zijn met slechts 227.000 voor de televisiefilm 'She's No Angel'.

Volgende zondag gooit VTM de 100ste aflevering van 'De Pfaffs' in de strijd om de kijker.

Bron: HLN/DBVHN

DOSSIER: Dancing On Ice

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers