Kijkcijfers: 1,5 miljoen kijkers voor eerste aflevering 'Allerslimste Mens'

woensdag 8 december 2010

De strijd is nog maar 2 dagen losgebarsten, maar nu al is zeker dat de En-quiz 'De Allerslimste Mens Ter Wereld' een voltreffer wordt. Het programma ging maandag van start met ruim anderhalf miljoen kijkers. Dat waren er 1.561.045 om precies te zijn. De strijd der titanen van 'De Slimste Mens Ter Wereld' blijkt dus alweer een meesterlijke (Woestijnvis-)zet.

Vlaanderen is meteen massaal op de kar gesprongen van 'De Allerslimste Mens Ter Wereld' waarin de beste kandidaten uit de vorige reeksen van 'De Slimste Mens' de degens kruisen om als grootste bolleboos uit de strijd te komen. Op de formule van het laatavondspelletje van Eén zit duidelijk nog geen sleet. Het programma draait al 7 jaar mee en heeft in die tijd alleen maar aan populariteit gewonnen. Om je een idee te geven: de eerste aflevering van 'De Slimste Mens Ter Wereld', die op 1 september 2003 werd uitgezonden, wist 421.000 kijkers te boeien. Daarna ging het in stijgende lijn. Begin 2009, het jaar van 'Van Vlees en Bloed', overschreed 'De Slimste Mens Ter Wereld' zelfs de magische grens van 2 miljoen kijkers.


Bij Eén en Woestijnvis zijn ze erg verheugd met het succes van 'De Allerslimste Mens Ter Wereld', maar toch blijven ze nuchter onder de megascore. 'Anderhalf miljoen mensen zitten om tien uur 's avonds klaar voor onze quiz. Dit is natuurlijk een supereditie met de beste kandidaten, maar we staan er toch met grote ogen naar te kijken', aldus Eén-woordvoerder Björn Verdoodt in Het Nieuwsblad.

Of 'De Allerslimste Mens Ter Wereld' dé ultieme editie is, wil niemand gezegd hebben. 'Het huidige contract met Woestijnvis loopt dit seizoen af en dan moeten we alles herbekijken. In theorie kan 'De Slimste Mens Ter Wereld' op een andere zender belanden, maar dat is de theorie. Laat eerst 'De Allerslimste Mens Ter Wereld' zijn werk doen. Daarna zien we wel', besluit Verdoodt nog.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Kijkcijfers: 2 miljoen voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'

DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
dasm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australi, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers