Kate Ryan krijgt (on)geluksgetal 7

dinsdag 21 maart 2006

Een positief of negatief voorteken? Het maakt niet echt uit want er is geen ontkomen aan. Kate Ryan moet als zevende aantreden tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Athene. Naast de rangschikking voor deze halve finale maakte de organisatie ook enkele wijzigingen bekend.

Voor

taan mogen de woordvoerders van de verschillende landen enkel nog de drie hoogste scores live in de uitzending vertellen. De laagste punten (1-7) verschijnen automatisch op het puntenbord. Om enige spanning in de show te houden moeten de laatste drie landen wel alle punten ťťn voor ťťn verkondigen.

Deze ingreep moet ervoor zorgen dat de televisieshow een stuk boeiender, vlotter en korter wordt. Eerder pasten RTBF en VRT dit systeem ook al toe bij  het Junior Eurovisiesongfestival in Hasselt.
Bron: De Standaard

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers