'Junior Songfestival': Ketnetploeg zorgt voor paniek in Kiev

zaterdag 21 november 2009

De angst voor de Mexicaanse griep zet er in Oekra´ne hard in. Voor de Servische delegatie volstond het dat Marijke Ryckmans van Ketnetprogramma 'Karrewiet' toevallig moest hoesten tijdens een internview met Laura aan de ontbijttafel in het hotel om te eisen dat de Vlaamse ploeg mondmaskertjes zou opzetten of - liever nog - de ruimte zou verlaten. Zo'n vaart liep het gelukkig niet, maar aan de mondmaskertjes ontkwamen die van 'Karrewiet' niet. De Oekra´ense omroep heeft trouwens 15.000 stuks klaarliggen voor het publiek in de zaal.

Donderdagmorgen konden de tv-ploeg van 'Karrewiet' en de journalist van de Concentra-kranten samen met Laura ontbijten. Tijdens het draaien kuchte 'Karrewiet'-journaliste Marijke Ryckmans even, en dat was voor de delegatieleidster van de Serviërs voldoende om te eisen dat de hele cameraploeg mondmaskertjes zou opzetten. Ze beende naar de veiligheidsmensen om haar beklag te doen. Die namen de zaak van de 'zieke' journaliste zeer ernstig en traden onverzettelijk op. 'Stop met filmen, u moet buiten.'


Na heel wat gesus mocht de cameraploeg toch nog ontbijten in het hotel. Ze kregen wel enkele mondmaskertjes aangereikt. "Het was maar een simpel kuchje. Ik ben zeker niet ziek", zegt 'Karrewiet'-reporter Marijke Ryckmans.

Ook tijdens de finale zaterdag zullen in de wedstrijd-arena mondmaskertjes worden uitgedeeld aan alle bezoekers. "We hebben 15.000 mondmaskers gekregen van het ministerie van Volksgezondheid. We willen echt geen risico lopen met de verspreiding van de Mexicaanse griep. De wedstrijd gaat wel gewoon door", klinkt het bij de organisatie.

Artikel: RVB - Eurosong.be   

DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Justice for All' (foto: VIER - ┬ę SBS Belgium 2020)

Meester Pol Vandemeulebroucke staat een cliŰnt bij die door de correctionele rechtbank veroordeeld werd wegens moordpoging. De man werd jarenlang afgeperst en bedreigd door Klaas O. en schoot hem neer. O. was de leider van de beruchte motorclub No Surrender en werd inmiddels zelf veroordeeld wegens 'crimineel kannibalisme'. Meester Vandemeulebroucke pleit de zaak voor het hof van beroep. Meester Mounir Souidi bezoekt een cliŰnt in de hulpgevangenis van Leuven. De man is een notoir pornoproducent en zit een straf uit wegens een zedenmisdrijf.

'Justice for All', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers