'Junior Eurosong' verhuist dit jaar naar Ketnet

dinsdag 2 februari 2010

'Junior Eurosong' is terug in 2010. En en Ketnet gaan op zoek naar nieuw muzikaal talent dat in de voetsporen van Laura zal treden. Naar jaarlijkse traditie zal het succesvolle 'Junior Eurovisiesongfestival' op 20 november te zien zijn op En. De zoektocht naar de geschikte kandidaat verhuist dit jaar naar Ketnet.

Wie treedt in de voetsporen van Laura? Wie verovert het hart van de kijkers en zal op 20 november ons land vertegenwoordigen in het Wit-Russische Minsk? Om dat te ontdekken, gaan Eén en Ketnet op zoek naar kinderen tussen 10 en 15 jaar die goed kunnen zingen. Inschrijven kan tot 1 maart via ketnet.be.
 
Naar jaarlijkse traditie zal het succesvolle 'Junior Eurovisiesongfestival' in het najaar te zien zijn op Eén. Steve De Conick –De Boeck, adjunct-netmanager Eén en voorzitter van de EBU-stuurgroep voor het Junior Songfestival: 'Vorig jaar keken meer dan 900 000 Vlamingen naar het 'Junior Eurovisiesongfestival'. Op het hoogtepunt volgden zelfs meer dan 1,3 miljoen kijkers hoe Laura het er vanaf bracht in Kiev. Ook dit jaar zenden we het internationale festival dus zeker weer uit op Eén. Naar analogie met veel andere landen, hebben we wel beslist de zoektocht naar de geschikte kandidaat te verplaatsen naar de kinderzender, in ons geval Ketnet.'
 
Catherine Castille, netmanager Ketnet: 'De vorige jaren leefde 'Junior Eurosong' al heel sterk op Ketnet. En met programma’s als 'De dansbende' en 'KetnetPOP' hebben muziek en dans een belangrijke plaats in het programma-aanbod van Ketnet. We willen een platform bieden aan jong talent om zich creatief en muzikaal uit te leven. De zoektocht naar een geschikte kandidaat voor Minsk past perfect in dat plaatje.'

OPROEP: Schrijf je in voor 'Junior Eurosong 2010'!
 
Altijd al willen weten hoe het voelt om Laura, Thor of Oliver te zijn? Schrijf je dan zeker in voor 'Junior Eurosong 2010'! Wie weet sta jij binnenkort wel op het podium van het volgende 'Junior Songfestival' in Wit-Rusland…
 
Er zijn wel een paar regeltjes: (a) Je bent tussen 10 en 15 jaar. Je bent dus geboren tussen 23 november 1995 en 22 november 2000. (b) Je kan je liedje alleen zingen of in groep. Een groep mag maximaal 6 personen op het podium tellen. (c) Je bent minderjarig, dus je ouders moeten akkoord gaan met je deelname aan Junior Eurosong.

Allemaal in orde? Fijn! Dan kan je je op twee manieren inschrijven:

Mogelijkheid 1: Je schrijft je in met een liedje dat je zelf geschreven hebt.

Mogelijkheid 2: Je bezorgt ons een opname waarop we jou een cover (een bestaand liedje) horen zingen. Aan een eigen liedje werken we dan later wel.
 
Je kan inschrijven tot 1 maart 2010 om 18 uur. Heb je nog vragen dan kan je een mailtje sturen naar junioreurosong@ketnet.be.


DOSSIER: Junior Eurosong 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

De finale van 'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

In deze finale neemt Piet Huysentruyt het op tegen Anne-Sophie Breysem die Loc Van Impe klopte in de eerste halve finale met de replica van de Manon-praline. Het wordt de ultieme kans voor Piet om revanche te nemen op Anne-Sophie tegen wie hij verloor met de Pringles-chips.

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers