'JIM Kot Deluxe' is terug... in Hasselt

maandag 14 juni 2010

Na twee succesvolle edities – vorig jaar waren er niet minder dan 2.000 inschrijvingen – stunt JIM ook in 2010 verder met de derde jaargang van 'JIM Kot Deluxe'. Wie dacht dat het niet meer straffer kon, is er aan voor de moeite, want dit jaar stuurt JIM één lucky student op kot op een WOONBOOT! De winnaar van deze editie mag letterlijk aanmeren in het hartje van de stad Hasselt.

Drie jaar geleden besliste jongerenzender JIM om eens gek te doen en zomaar een luxekot weg te geven. De winnaar in kwestie mocht daarbij een jaar lang gratis verblijven in een kot met alles erop en eraan, van een plasma-tv tot designmeubels. Bovendien werd er gratis studentenkrachtvoer voorzien en kreeg de winnaar nog tal van andere arrangementen cadeau.


Tijdens de eerste editie van 'JIM Kot Deluxe' in Leuven waren er drie winnaressen, vorig jaar in Antwerpen mocht Cathy van Houtert alleen op kot in een luxe-appartement. 'Ik weet nog goed dat ik even niet wist wat zeggen toen ze mijn naam als winnaar afriepen!', aldus Cathy.

'Op kot gaan in zoveel comfort is echt een geschenk! Naast het studeren waren er natuurlijk avonden waarop de drank ons toelachte, de volgende dag dan weer de kater die we verwachtten! Alle vrijheid en luxe werden me gegeven, jammer dat het niet zo is gedurende m’n hele leven. M.a.w. ik heb een fantastisch jaar gehad en zal moeite hebben om afscheid te nemen van het 'JIM Kot Deluxe'! (lacht)'

Studentenstad Hasselt
Dit jaar legt JIM aan in Hasselt. Deze stad, de provincie Limburg en de onderwijsinstellingen Xios, KHLim, PHL en de UHasselt promoten Hasselt graag als een bruisende studentenstad die nog steeds in opbloei is. Meer en meer studenten trekken naar Limburg voor hun studies én voor de vele leuke studentencafés. Voor JIM dus een logische keuze om er dit jaar het 'JIM Kot Deluxe' te vestigen. De stad zal niet alleen de thuisbasis van de woonboot worden, ze zal ook het decor vormen voor de verschillende opdrachten en de onverbiddelijke afvalrace die de finalisten naar de overwinning zal leiden.

Inschrijven vanaf 15 juni
Vanaf 25 augustus is 'JIM Kot Deluxe' het must-see programma bij JIM, met VJ Sean als presentator en troostende schouder van dienst. De inschrijvingen starten echter al vanaf 15 juni via JIM.be. Al wie plannen heeft om in Limburg te studeren en dit graag doet als God in Frankrijk kan zich registreren voor de selectiedagen. In oktober 2010 zal bekend zijn wie de kapitein wordt van de 'JIM Kot Deluxe' woonboot.

De woonboot
Dit jaar pakt 'JIM Kot Deluxe' het nog groter aan. Geen kot aan land, maar een boot midden in Hasselt city. Ontbijten bij het kwaken van de eenden en lunchen met de zon op het water,... Studeren met een voortdurend vakantiegevoel, zo kan de toekomst van één ijverige student er volgend jaar uitzien.

Hip en trendy
Vroeger was een woonboot eerder een goedkope oplossing of een tijdelijke woonst, nu is het gewoonweg ultrahip! Vooral de vrijheid en de privacy – geen directe buren – maken wonen op het water erg aantrekkelijk. Uitkateren na een kotfeestje kan gewoon op het dek van de boot. Als je dan toevallig eens een examen vergeet te leren, dan kan je nog altijd je kans wagen met het excuus: 'Mijn planning is in het water gevallen!'. Wonen op het water is wat JIM betreft niet enkel dé trend, het is gewoon de toekomst, tenminste als het waterpeil blijft stijgen.

Midden in hartje Hasselt
De woonboot is gelegen in de kanaalkom in Hasselt. Dat betekent op slecht 15 minuutjes wandelen van het centrum, waar je alle voorzieningen terugvindt en slechts 2 min van discotheek Versuz, voor als je eens op een ander wil gaan feesten. Het schip is 39,26 m lang en voorzien van alle moderne comfort.

Luxe & comfort
Meer onderhoud? Dat had je gedacht! Een woonboot moet je in principe maar eens om de 4 jaar schilderen langs de buitenkant,... niet aan de winnaar van 'JIM Kot Deluxe' besteed dus. Die mag zich concentreren op studeren! Verder heeft een woonboot dezelfde luxe als een appartement. Er is centrale verwarming, water, licht, kabel en internet. Bovendien bestaat de 'JIM Kot Deluxe' woonboot voor een groot deel uit ramen, wat dan weer voor mooie lichtreflecties zorgt!

Inrichting
Momenteel is de boot nog niet ingericht, maar dat het een studentikoze en vooral super coole plek wordt – een tweede thuis voor de student – dat staat als een paal boven water.

De inrichting van 'JIM Kot Deluxe' vertrouwt JIM dit jaar toe aan de Limburgse Jo Peters. Met zijn bedrijf 'Deusjevoo' produceert hij decors voor televisie, standen voor beurzen, inrichting van winkels, enz. Ook het behoorlijk geflipte JIM -decor is van de hand van Jo Peters.

'Een woonboot inrichten is toch iets anders dan een huis of het bouwen van een set voor televisie' ,aldus Jo Peters. 'Ik kijk er in elk geval naar uit om in deze fantastische ruimte aan de slag te gaan.' Jo Peters zal o.a. aan de slag kunnen met de prijzenpot die de winna(a)r(es) op de woonboot krijgt. Hij/zij mag immers rekenen op allerlei moderne apparatuur en leuke hebbedingetjes.

VJ Sean
De derde editie van 'JIM Kot Deluxe' zal gepresenteerd worden door Sean Dhondt. Sean is in 2009 als VJ begonnen bij JIM en dat meteen met een eigen muziekprogramma. Momenteel presenteert hij de 'Alternative Hitlist' en elke maandag, dinsdag en donderdag is hij te zien aan de zijde van VJ Eline in het after school programma 'FUZZ!'.

Sean beëindigde in 2007 zijn studie drums aan de popafdeling van het Rotterdamse Conservatorium. Omwille van de afstand – Sean is zelf afkomstig van Sint-Niklaas – heeft hij daar twee jaar een kamer gehuurd. Toen zijn lessenrooster veranderde naar drie dagen les per week, is hij dan toch overgeschakeld naar pendelen met de trein.

'Ik heb zowel in Gent als in Rotterdam op kot gezeten', vertelt VJ Sean. 'Langs de ene kant was dit uiteraard één groot feest met al die vrijheid waar je plots voor staat... langs de andere kant was ik wel blij om in de weekends naar huis te gaan en te kunnen terugvallen op de ouderlijke zorgen. Hoe dan ook, op kot gaan op een woonboot lijkt me zeker een unieke ervaring!'

Momenteel is Sean naast zijn werk als VJ bij JIM ook muziekleraar voor jongeren. Hij bevindt zich dus helemaal in de leefwereld van de jongeren en is de geschikte persoon om de finalisten van 'JIM Kot Deluxe' te coachen op weg naar de overwinning. Net als andere jaren is het een harde strijd naar het kot van hun dromen, dus de afvallers kunnen best wel een troostende schouder gebruiken.

'JIM Kot Deluxe' - het programma
Net zoals bij de voorbije edities, wordt ook dit jaar alles in een programma gegoten. Vanaf 25 augustus zie je bij JIM de strijd naar de 'JIM Kot Deluxe' woonboot!

20 finalisten
De inschrijvingsperiode gaat van start op dinsdag 15 juni en loopt via de website JIM.be. Wie zich registreert, krijgt een uitnodiging voor de selectiedagen en zal zich daarbij moeten 'verdedigen' tegenover een jury. De finalisten die uiteindelijk uitgekozen worden, moeten het immers waard zijn om een jaar op een luxe woonboot te vertoeven. De selectie zal streng zijn en uiteindelijk zullen er 20 finalisten zich in de startblokken kunnen zetten om te strijden voor het kot van hun dromen.

Nog straffere uitdagingen
Van zodra de 20 finalisten bekend zijn, kan de jacht op het strafste kot van Vlaanderen beginnen en dit in het decor van de stad Hasselt. Ook dit jaar zullen de kandidaten zich moeten bewijzen aan de hand van verrassende, intensieve, maar leuke opdrachten in en rondom de Limburgse stad! Eén klein detail: de uitdagingen worden dit jaar nóg harder! De inzet is natuurlijk ook een tikkeltje hoger. Na elke ronde zal er een eliminatie plaatsvinden en de kandidaat die het strijdtoneel moet verlaten, mag indien nodig even de schouder van Sean nuttigen om een traantje te laten.

1 winnaar
Uiteindelijk blijft er slechts één winna(a)r(es) over en hij of zij mag een academiejaar lang genieten van alle luxe en comfort van een woonboot, midden in het levendige Hasselt!


DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

Wat is tantra? Ook Axel wist het niet voor hij vertrok. Nog meer dan anders betreedt hij hier het onbekende. Eén ding is zeker: hij is emotioneel nog nooit zo diep gegaan. In deze aflevering komt Axel zichzelf helemaal tegen op verschillende vlakken. Met de nodige scepsis vertrekt hij naar de retraite in de Ardennen, maar hij keert terug naar Antwerpen als een compleet ander mens.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 12:30
    Blokken
    02:15
    Journaallus
  • 12:30
    Lentebeelden
    07:30
    Ketnet Junior
  • 12:25
    GameKeepers
    05:00
    Geen uitzending
  • 12:25
    Milo
    05:15
    Geen uitzending
  • 12:30
    GPs: Behind Closed Doors
    01:55
    Geen uitzending
  • 12:25
    Geen uitzending
    11:15
    Sturm der Liebe
  • 09:05
    Geen uitzending
    14:20
    Banlieue 13
  • 12:05
    The X-Files
    02:15
    Married ... With Children
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 11:35
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 12:40
    Bones
    02:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 12:15
    Bar Rescue
    02:50
    Backroad Truckers
  • 12:25
    Love Island
    02:15
    Geen uitzending
  • 12:15
    Dead Asleep
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 12:37
    Zelf gedaan, goed gedaan
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 12:35
    Snel, Makkelijk & Lekker
    03:05
    De Garde van Gert
  • 12:20
    Eredivisie
    04:10
    Premier League
  • 12:20
    Death in Paradise
    02:35
    DCI Banks
  • 12:36
    NOS Journaal
    08:11
    Goedemorgen Nederland
  • 12:34
    Metropolis
    08:00
    BinnensteBuiten
  • 12:39
    Zin in Zappelin
    07:50
    De boterhamshow