Jelle Mels en Mariam El Mandoudi worden nieuwsankers van 'Karrewiet'

dinsdag 19 juni 2018
Foto: Ketnet - © VRT 2018

'Karrewiet' is al 16 jaar een vaste waarde op Ketnet en de referentie voor nieuws op kindermaat in Vlaanderen. 'Karrewiet' brengt nieuws door en voor kinderen maar de wereld is in die jaren veranderd.

Nieuws is ondertussen overal beschikbaar. Via hun smartphone, tablet, televisie of radio komen kinderen in contact met de actualiteit. Nieuws dat niet altijd op hun maat gefilterd is. En dat maakt 'Karrewiet' relevanter dan ooit.


Het afgelopen jaar heeft 'Karrewiet' al enkele vernieuwingen doorgevoerd. 'Karrewiet' brengt iedere dag actueel en relevant nieuws en schuwt ook geen moeilijke onderwerpen. Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op hun maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Daarom wordt 'Karrewiet', vanaf 3 september, uitgezonden vanuit de 'Karrewiet'-studio. Met Jelle Mels en Mariam El Mandoudi als ankers. Zij zullen de kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. De kindreporters blijven natuurlijk ook op post en brengen verslag uit ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt.

''Karrewiet' naar de studio is een logische stap. Zo kunnen we nog korter op de bal spelen en meer inzetten op het nieuws duidelijk en helder op kindermaat brengen. Jelle en Mariam zijn de geknipte journalisten om het nieuws alle dagen tot bij de kinderen te brengen', vertelt Katrien Van Der Slycken, Themachef JONG van VRT NWS.

De 'Karrewiet'-gezichten: Jelle Mels en Mariam El Mandoudi
Jelle Mels is 26 is afkomstig uit Sinaai en woont nu in Sint-Niklaas. Hij is al 5 jaar 'Karrewiet'-journalist. Jelle studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Jelle deed stage bij 'Karrewiet' en ging er nooit meer weg. Ondertussen bedacht hij ook het 'Karrewiet'-Kampioen-gezelschapsspel en is hij ook al twee jaar te horen als één van de inleesstemmen van 'Karrewiet'.

'Ik herinner mij dat ik als kind de eerste aflevering van 'Karrewiet' op televisie zag, dat ik Karrewiet nu ga presenteren is echt heel gek', aldus Jelle Mels.

Mariam El Mandoudi is 29 en geboren en getogen in Mechelen, intussen woont ze in Antwerpen. Ze studeerde samen met Jelle journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Nadien ging ze aan de slag bij onder meer MNM en Q-Music.

'Ik heb altijd gedroomd om het journaal te presenteren. ik ben begonnen bij MNM, dan Qmusic en Joe daar mocht ik het radionieuws maken en dat zag ik als de perfecte opstap. Ik dacht het jaren zou duren en nu mag ik plots het journaal voor de Karrewieters maken. Da's zelfs nog beter dan het grote-mensen-journaal!', aldus Mariam El Mandoudi.

De 'Karrewiet'-app binnenkort ook op tablet
Vorig jaar lanceerde Ketnet een app van 'Karrewiet' voor smartphone, intussen werd deze meer dan 56000 keer gedownload. Ketnet lanceert in het begin van de zomer nu ook een app voor tablet. De 'Karrewiet'-app biedt een veilige omgeving waar kinderen op de hoogte kunnen blijven van het belangrijkste nieuws. Met een uitbreiding naar tablet is Ketnet aanwezig op de platformen die kinderen verkiezen en dit op een toegankelijke manier. Elke dag krijgen de kinderen een ochtend- en middagupdate van het belangrijkste nieuws. Polls en quizjes zorgen voor interactie. Bij breaking news kan de Karrewiet-app ook een pushbericht sturen. Ketnet wil hier zeer voorzichtig mee omspringen maar wil kinderen ook bij breaking news de juiste informatie bezorgen. Zo zijn kinderen meteen op de hoogte wanneer er zich een belangrijk nieuwsfeit afspeelt.

'Karrewiet' is een programma van VRT NWS voor Ketnet. De 'Karrewiet'-app is vanaf de zomer ook beschikbaar voor tablet en is beschikbaar voor IOS en Android.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers