Ilse presenteert Eurokids, en Bart Eurosong 2006

woensdag 20 april 2005

Ilse Van Hoecke presenteert dit najaar de liveshows van Eurokids, de wedstrijd waarin VRT en RTBF samen op zoek gaan naar de Belgische inzending voor het derde Junior Eurovisiesongfestival in Hasselt. Ook Eurosong 2006 heeft al een gezicht: Bart Peeters.

Ilse

Van Hoecke is ondertussen een vaste waarde bij Eurokids. In 2003 presenteerde ze samen met Bart Peeters de drie liveshows op TV1. De voorbije twee jaar was ze ook n van de commentatoren voor de VRT bij de Junior Eurovisiesongfestivals in Kopenhagen en Lillehammer.

Dit jaar is Eurokids een coproductie tussen VRT en RTBF. Voor de presentatie van de Eurokids-shows krijgt Ilse het gezelschap van een RTBF-collega: Jean-Louis Lahaye. Hij is de host van talrijke tv-programma's (Les allums.be, Seul contre tous, Cap 48, Coup de film) en hij presenteerde vorig jaar Eurokids op La Une. Jean-Louis heeft ook een dagelijks programma op radiozender VivaCit.

Begin volgend jaar presenteert Bart Peeters opnieuw Eurosong, net als in 1999, 2002 en 2004. De winnaar van die wedstrijd vertegenwoordigt Belgi op het 51ste Eurovisiesongfestival, in de lente van 2006.
Bron: VRT

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers