Humor, series, films en voetbal dit najaar bij 2BE

donderdag 12 augustus 2010

2BE is dit najaar meer dan ooit d zender voor humor, series, films en natuurlijk het kampioenenbal: de Champions League. De 'Benidorm Bastards' trekken terug op pad. De 'Roeiers Zonder Grenzen' nemen de kijker mee op hun spectaculaire en onderhoudende trip. En 2BE brengt stand-up comedy van de bovenste plank ('Droog' van Philippe Geubels en 'Achterklap' van Adriaan Van den Hoof).

Uiteraard staan ook de nieuwe seizoenen van onze sterke series te popelen met nieuwe afleveringen : ‘House MD’, ‘Bones’ en ‘Lie To Me’ tillen de Amerikaanse fictie naar een hoger niveau.


Uiteraard blijft 2BE ook de filmzender bij uitstek met de beste prenten en tv-premières. Bovendien kan je bij 2BE ook terecht voor de gloednieuwe datingshow ‘Take Me Out’ met Gerrit De Cock, het nieuwe ‘Inbox’ met spraakmakende documentaires en een nieuwe ‘Expeditie Robinson’ met bekende landgenoten.

NIEUW BIJ 2BE

'ROEIERS ZONDER GRENZEN'
De Atlantische Oceaan oversteken met een roeiboot. Je moet al een klap van de roeispaan hebben gekregen om daar nog maar aan te denken. Toch zijn Bart Verboven en Christophe Sepot er in geslaagd om in 190 dagen deze zoutwatermassa – dat ongeveer een vijfde deel van de aarde bedekt – te overbruggen.

Op 26 januari stapten Bart en Christophe in Gran Canaria in hun roeiboot voor een gevaarlijke tocht van meer dan 5000 kilometer en dit ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Op 15 mei bereikten de roeiers de haven van Kourou, Frans-Guyana. Het einde van een tocht die niet altijd van een leien dakje liep.

Integendeel, de mannen moesten opboksen tegen felle weersomstandigheden, een sterke stroming en zelfs enkele technische ongemakken. Maar ondanks alles was er ook tijd voor veel gelach en plezier. Het werd een onvergetelijke ervaring die hun vriendschap nog hechter maakte.

2BE brengt een vijfdelige reeks over de spectaculaire en vaak ook zeer humoristische roei-avonturen van de twee Vlamingen.

'TAKE ME OUT'
Dit najaar brengt 2BE de datingshow ‘Take Me Out’ naar Vlaanderen waarbij 1 single man er genadeloos van langs krijgt tijdens het kat en muisspel met 30 vrijgezelle dames.
De instinctieve reacties van de dames en de strijdlust van de mannen leveren telkens grappige en spannende momenten op.

In ‘Take Me Out’ hebben de vrouwen het voor het zeggen. Op basis van hun eerste indruk beslissen ze zelf om in het spel te blijven, of ze laten de man aan een ander over. Hij moet op zijn beurt proberen om zo veel mogelijk dames te blijven boeien om uiteindelijk een date uit de overgebleven kandidaten te kunnen kiezen. Presentator Gerrit De Cock leidt de liefdesdans in goede banen.

'INBOX'
Met het nieuwe ‘Inbox’ breng 2BE in het najaar spraakmakende buitenlandse documentaires. De thema’s zijn uiteenlopend, gaande van misdaad tot avontuur, van seks tot media, enz. We kiezen niet voor de gemakkelijke sensatie, wel voor verhalen die uniek, meeslepend en aangrijpend zijn. Het gaat om documentaires die buiten de lijntjes kleuren en bij 2BE een natuurlijke habitat vinden.

Een man die voor dood wordt achtergelaten op de Mount Everest terwijl hij nog leeft, een individu dat helemaal verslaafd is aan zelfbevrediging, een reportage die een blik werpt op het leven van gevangenen achter slot en grendel, … Dit zijn maar enkele van de vele onderwerpen die aan bod komen in ‘Inbox’.

'STAND-UP COMEDY'
Druilerig weer, het einde van de vakantie,… Niet bepaald redenen om het najaar glimlachend tegemoet te gaan. Toch kan je die lachspieren maar beter opwarmen, want binnenkort pakt 2BE uit met een flinke brok ongezouten stand-up comedy van eigen bodem. Zo brengen ondermeer Philippe Geubels en Adriaan Van den Hoof hun meest recente zaalshows ‘Droog’ en ‘Achterklap’ via 2BE in de huiskamer.

'ZWARE JONGENS'
Onder de noemer ‘Zware Jongens’ brengt 2BE een mix van afleveringen uit de documentairereeksen ‘Deadliest Catch’, ‘North Sea’ en ‘Ice Road Truckers’. Een greep uit de gevaarlijkste beroepen die er bestaan, uitgeoefend door echte helden op de meest
authentieke manier! Bij elk van deze jobs wacht er een zeer aantrekkelijk loon op de mannen, maar dan moeten ze wel bestand zijn tegen de gevaarlijkste grillen van Moeder Natuur


TERUG BIJ 2BE

'BENIDORM BASTARDS'
Dit najaar komen ook enkele oude bekenden terug. En dat woord “oud” mag je in dit geval letterlijk nemen. De ‘Benidorm Bastards’ zijn nog niet uitgefratst en zijn deze zomer weer
volop bezig met wat ze eigenlijk het liefst doen: jongeren te grazen nemen.

Toegegeven: de jongeren zijn dit jaarmisschien wat minder naïef, maar ze vallen nog steeds als vliegen voor de absurde, dolkomische sketches van de bejaarde Bastards. In het tweede seizoen trekken de Bastards nog eens alle registers open, met een heleboel nieuwe grappen op zak én versterkt met 4 nieuwe vrienden!

'EXPEDITIE ROBINSON 2010'
In het 12de seizoen van ‘Expeditie Robinson’ gaan 8 bekende Vlamingen en 9 bekende Nederlanders de uitputtende strijd met elkaar en de elementen aan.

Op een onbewoond eiland in Maleisië komen Sergio, Stéphanie Clerckx, Martine Prenen, Sugar Jackson, Zsofi Horvath, Iwein Segers, Antony Arandia en Tatiana Silva oog in oog te staan met bekende Nederlanders Maxim Hartman, Regina Romijen, Saar Koningberger, Lange Frans, Nienke Römer, John van Lottu, Kim Feenstra en Sebstiaan Labrie. Samen met Denis Weening, de 17de deelnemer, gaan zij het spannend overlevingsavontuur aan.

De presentatie ligt in de vertrouwde handen van Evi Hanssen en Eddy Zoëy. Het Maleisisch landschap mag dan veel weg hebben van het paradijs, de deelnemers zullen snel merken dat glitter en glamour ver zoek is. Zo ontdekken ze van bij de start dat de prachtige natuur het decor is van spectaculaire fysische en mentale uitdagingen.

'BENELUX NEXT TOPMODEL'
Ze zijn met 12 meisjes en koesteren éénzelfde droom: een carrière als topmodel. In de nieuwe reeks ‘Benelux Next Topmodel’ krijgen deze bloedmooie dames een unieke kans om een contract met het wereldberoemde bureau Elite Models in de wacht te slepen.

Maar er kan slechts één winnares zijn, en zij zullen snel ondervinden dat de lat dit jaar wel heel erg hoog ligt. Uitputtende fotoshoots in extreme omstandigheden, de beruchte make-over en onverwachte wendingen drijven de kandidaten tot het uiterste.

Presentatrice Daphne Deckers wordt opnieuw bijgestaan door coach Jani Kazaltis. Naast
de steun en toeverlaat van de kandidates is Jani dit jaar ook één van de vaste juryleden
van ‘Benelux Next Topmodel’. Naast hem en Daphne nemen Vlaamse fotograaf Geert De
Wolf, styliste Bastiaan van Schaik en catwalkcoach Mariana Verkerk plaats aan de jurytafel.

Wie heeft de juiste looks, het uithoudingsvermogen en de kwaliteiten van een echte
topmodel?

'UEFA CHAMPIONS LEAGUE'
De UEFA Champions League campagne 2010-2011 is er weer één om naar uit te kijken. Vanaf de play-offs in augustus tot de finale op Wembley in mei zit 2BE kort op de bal om de kunsten van Ronaldo, Messi, Robben, Milito en Co tot in de Vlaamse huiskamers te brengen.

Kan José Mourinho zijn kunstje van vorig seizoen overdoen met Real Madrid en zijn ex-ploeg Inter Milaan van de troon stoten? Of verhuist de beker met de grote oren dit jaar naar Manchester of Londen? De Engelse teams zijn ongetwijfeld gebrand op een goeie prestatie nu de finale op de heilige grond van Wembley wordt gespeeld.

Bovendien is de kans groot dat er, net als vorig jaar Standard, nu weer een Belgische ploeg doorstoot tot de poulefases van het kampioenenbal. Als reekshoofd in de play-offs heeft Anderlecht een grote kans om zich te kwalificeren en kunnen ze op zoek naar eerherstel voor het debacle van vorig seizoen tegen Olympique Lyon. Het mooie Europese parcours dat Anderlecht nadien in de Europa League aflegde, doet alvast het beste verhopen.

Robin Janssens en zijn gasten geven vanaf 17 augustus de aftrap voor een nieuw seizoen Europees topvoetbal van de bovenste plank.

FILMS BIJ 2BE

Heb je onlangs een topfilm in de bioscoop gemist? Hou de popcorn, nachos en frisdrank dan al maar klaar! Dit najaar claimt 2BE immers elke zaterdagavond met een kaskraker. Exclusieve premières en 'box office hits' zorgen voor maanden vol actie, spanning, verrassing en verwondering. Onder andere ‘Forgetting Sarah Marshall’, ‘Iron Man’, ‘Death Race’, ‘Wanted’, ‘Max Payne’, ‘Babylon A.D. Leatherheads’, ‘The Incredible Hulk’, enz. schitteren in het najaar bij 2BE.

Dat er dan ook heel wat sterren de revue passeren op het kleine scherm, is een vanzelfsprekendheid. Vin Diesel, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Jason Statham, Mark Wahlberg, Mila Kunis, … Dit zijn nog maar enkele van de filmdates die je elke zaterdagavond op het puntje van je stoel zullen laten zitten!

TOPSERIES BIJ 2BE

'HOUSE M.D.'
Vanaf september gaat 2BE verder met nieuwe afleveringen uit de zesde jaargang van ‘House MD’. Gregory House is ondertussen ontslagen uit de psychiatrie, maar of hij nu enige vorm van gezond verstand heeft verkregen, blijft een (medisch) raadsel. Op persoonlijk vlak heeft hij nog steeds veel om uit te dokteren. Kan hij blijven samenwonen met Wilson nu er een oude bekende in diens leven opduikt? En hoe moet het nu verder tussen hem en Cuddy, nu hun semi-ingebeelde affaire aan het licht is gekomen? House is een briljant diagnosticus, maar drijft zijn eigen constante fysieke pijn en de stress hem uiteindelijk terug naar de medicijnen?

'BONES'
‘Bones’ gaat in het najaar eveneens verder bij 2BE met nieuwe afleveringen uit jaargang vijf. We duiken opnieuw mee in bloedstollende forensische dossiers en krijgen daarbij te maken
met de nodige verrassende plotwendingen. 

'LIE TO ME'
Bij ‘Lie To Me’ gaat 2BE verder met nieuwe afleveringen uit seizoen 2. Tegen Dr. Cal Lightman valt er nog steeds niet te liegen, want hij en zijn groep ‘Lightman en Co.’ zien dwars door je heen. Nieuwe uitdagingen, nieuwe waarheden!


Lees ook:
Sterke vrouwen kleuren het najaar van vtm

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Drie jonge gasten, Jozef, Lars en Philip, houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Daar gaan ze iets aan doen. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om daar eindelijk ontmaagd te worden. En niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

'Hasta La Vista', film uit 2011 met Tom Audenaert, Gilles De Schryver en Robrecht Vanden Thoren, om 21.05 uur op En.

Dossiers