Het vierde en laatste seizoen van 'De Ridder' op En

woensdag 7 september 2016

Op donderdag 8 september start het vierde en laatste seizoen van 'De Ridder' op En. En het wordt een bijzondere reeks: ditmaal geen 13 afleveringen met afgeronde verhalen, maar 8 afleveringen met n doorlopend verhaal: de bordeelmoorden.

Wanneer op een avond zes mensen brutaal worden vermoord in luxebordeel de Limbo, gaat substituut Helena De Ridder (Clara Cleymans) op zoek naar de dader. Ze krijgt daarbij de hulp van hoofdinspecteur Zohra El Zarkaoui (Dahlia Pessemiers-Benamar) en een nieuwe onderzoeksrechter, de knappe en doortastende Pieter-Jan Aelbrecht (Joris Van den Brande).


De schokkende moordpartij in het bordeel betekent het startpunt van een intensief en slopend moordonderzoek.

Zware beproevingen
Helena en haar collega's krijgen het tijdens het onderzoek zwaar te verduren. Zohra drong na de aanslag als eerste het bordeel binnen, niet eens wetend of de daders nog ter plekke waren. Ze slaagt er maar niet in om de angst en de schokkende confrontatie met het bloed en de lijken te verwerken. Ze reageert soms agressief en onvoorspelbaar en moet op zoek naar een nieuwe balans in haar leven.

Procureur Yves Bracke (Michaël Pas) heeft al zijn people en management skills nodig om de pers en publieke opinie te woord te staan en intussen zijn troepen in het gareel te houden.

Inspecteur Tony Laeremans (Ivan Pecnik) lijdt steeds meer onder de werkdruk. De altijd nieuwsgierige Manu Coppens (Michael Vergauwen) komt door het smeuïge bordeeldossier opeens in heel nauwe schoentjes terecht.

De zaak vergt ten slotte ook het uiterste van Helena. Wat begint als een spannende en mysterieuze moordthriller mondt uit in een zenuwslopende klopjacht. In de nerveuze en beangstigende finale wordt Helena menselijk en fysiek tot in het extreme op de proef gesteld.

Vreugde, verdriet en verwarring
Tegelijkertijd staat er op persoonlijk vlak ook heel wat voor Helena te gebeuren. Vreugde en verdriet volgen elkaar op: haar zus Cleo (Lynn Van Royen) is hoogzwanger, maar Helena's eeuwige vijand meester Jan Ravenakkers (Lucas Van den Eynde) lijdt aan een levensbedreigende ziekte.

Wanneer hij opeens de banden met haar weer komt aanhalen, worden ze op korte tijd heel erg close. Een erg verwarrende situatie.

Dilemma's in de liefde
Ook op amoureus vlak komt Helena voor grote dilemma's te staan. Onderzoeksrechter Pieter-Jan Aelbrecht is in alles het tegenovergestelde van de gepensioneerde Van der Zeypen. Hij is knap, doortastend en uiterst efficiënt. Helena werkt graag met hem samen. Hij steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij iets voor haar voelt.

Maar dan staat Helena opeens weer oog in oog met een oude geliefde. Ex-havenschepen Thomas De Kuyper (Louis Talpe) is tijdelijk terug in Gent. Na het verkrachtingsschandaal heeft hij in New York een nieuwe carrière uitgebouwd en nu komt hij zijn Amerikaanse verloofde aan zijn moeder voorstellen. Maar de gevoelens tussen hem en Helena laaien onmiddellijk weer hoog op...

Elk slachtoffer heeft een eigen verhaal
Dag en nacht volgen we Helena & co terwijl ze zich steeds dieper ingraven in het dossier. Onder de slachtoffers van de bordeelmoorden bevinden zich drie prostituees, een jonge buitenwipper, een ambtenaar van de BBI en een schimmige Franse zakenman. Een zevende slachtoffer is ernstig verwond, maar zijn leven wordt gered dankzij een snelle en koelbloedige interventie van Zohra.

Elk slachtoffer heeft zijn eigen verhaal, achter elke dode schuilt een mogelijk motief voor de moord.Terwijl de levens van slachtoffers en nabestaanden aflevering na aflevering zorgvuldig worden ontrafeld, ontstaat een waaier aan heel diverse verhalen. We zien in deze rollen onder andere Mathias Sercu, Carry Goossens, Ini Massez, Lotte Heijtenis en Joren Seldeslachts terug.

De vierde en laatste reeks van De Ridder wordt een reeks van ultieme beproevingen en definitieve levenskeuzes.

'De Ridder', vanaf 8 september elke donderdag om 21.15 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Morton, de machtsgeile eigenaar van een spoorwegmaatschappij, huurt de gewetenloze vechtersbaas Frank in. Het enige wat voor Morton telt is dat de spoorweg tijdig klaar geraakt en daar moet Frank hem bij helpen, desnoods door een bloedbad aan te richten. Hij ruimt de weerspannige landeigenaar Brett McBain zonder verpinken uit de weg, maar aan de weduwe van Brett heeft hij een stevige kluif. Ze wordt immers beschermd door een mysterieuze, harmonicaspelende pistoolheld.

'Once Upon a Time in the West', film uit 1968 met oa. Charles Bronson, om 20.35 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Deadwater fell
  01:05
  Iedereen beroemd
 • 23:05
  La pazza gioia
  00:55
  Canvaslus
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 00:15
  Geen Uitzending
  05:35
  Maya!
 • 23:00
  Vertical Limit
  01:10
  Party Island: Summer in Zante
 • 00:00
  Bless the Harts
  12:15
  The Kids Are Alright
 • 00:25
  Top Gear
  01:25
  Geen Uitzending
 • 20:50
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:35
  Trolls: The Beat Goes On!
 • 00:00
  Wat Nu Weer?
  00:35
  Zenderonderbreking
 • 23:05
  Death Wish
  05:00
  Geen uitzending
 • 23:40
  Tattoo Fixers on Holiday
  00:40
  Hij is een zij
 • 23:05
  NCIS
  03:50
  LOOP Play6
 • 00:00
  Diana's Decades
 • 00:15
  Bal National
  01:20
  Soep!
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Dit Zijn De Hits Van Zomer 2022
  01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 00:31
  Epdm-dak zelf plaatsen 2
  00:42
  Epdm-dak zelf plaatsen 3
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 00:20
  Mauve.
  01:10
  Midmid
 • 23:55
  Maigret
  01:25
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
 • 00:25
  Hudson & Rex
  01:50
  BoJack Horseman
 • 00:10
  Ik vertrek: Even weg
  01:08
  Dionne dichtbij
 • 00:22
  De Nachtzoen
  00:38
  Nieuwsuur
 • 00:05
  Doodslag
  01:34
  De Luizenmoeder