Het najaar van VIER: vaste waarden komen terug

woensdag 17 augustus 2016

In het najaar van VIER komen ook heel wat vertrouwde programma's terug. Zo is er een nieuwe reeks van 'Kroost', opnieuw 'De Rechtbank' n 'Glammertime' met Gilles 'De Mol' Van Bouwel.

 


 'Kroost'

Het derde seizoen van 'Kroost' brengt opnieuw een unieke inkijk in de persoonlijke en professionele levens van een aantal bekende Vlamingen en hun entourage. Programmamaker Eric Goens reisde naar Zuid-Afrika waar ex-K3-tje Kathleen Aerts voor haar ernstig zieke mama zorgt. Het resultaat is een beklijvend portret over liefde, verlies en hoop. Met de broers Dimitri en Michael Thivaios, het wereldberoemde DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike, gaat het naar de dancescene van Tomorrowland Brazilië en Bolivia. En dan brengt ook die mooie Rocco Granata, bijna tachtig jaar, pure Italiaanse passie en levenslust. Verder in de reeks ook Marijn Devalck, Liesbeth Homans, Sam Louwyck en Herman Brusselmans.

Vanaf 29 augustus elke maandag om 21.40 uur.

'De Rechtbank'
'De Rechtbank' volgt ook in dit zesde seizoen verschillende magistraten die zich elke dag door lijvige dossiers ploeteren, aandachtig luisteren naar de vele getuigen, slachtoffers en beklaagden en de argumenten en omstandigheden afwegen  om zo het juiste vonnis te vellen. Dit keer worden de camera's opgesteld in Hasselt, Tongeren, Mechelen, Laken, Zaventem, Bergen en Antwerpen.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 20.35 uur.

'Niveau 4'
Het is dinsdag 22 maart. Het politiekantoor Brussel West. De zesde brigade van de interventiepolitie in Molenbeek West maakt zich klaar voor de ochtendshift. 2016 zal een verschrikkelijk jaar worden. Dat had de hoofinspecteur enkel dagen ervoor nog gezegd. De rest is geschiedenis. Sinds de dag van de aanslagen op Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel, wordt de politie van Brussel West dagelijks gevolgd door journalist en programmamaker Eric Goens. Hij kreeg zeer uitzonderlijk de toestemming om uitgerekend tijdens deze periode en over alle geledingen heen het doen en laten van de Brusselse politie te registeren: zowel de BAB (Brigade Anti-Banditisme),  de interventiedienst, de cel radicalisering, de hondenbrigade als de verkeerspolitie. Verschillende agenten werden uitgerust met borstcamera’s waardoor je hen als kijker van heel dichtbij kan volgen.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 21.35 uur.

''t Is Gebeurd'
Met jeugdige onbezonnenheid en aanstekelijk enthousiasme duikt Thomas Huyghe opnieuw in het beeldarchief. Fragmenten uit 'Willy's en Marjetten', 'Temptation Island', 'Het Eiland', 'The Block',... Thomas ontrafelt de rode draad en tovert daarbij een lach op het gelaat.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 22.20 uur.

'De Idioten'
'De Idioten' zijn terug en doen het ditmaal solo. Pedro Elias en Sarah Vandeursen zoeken proefondervindelijk een antwoord op de vragen die iemand anders zich stelt. Dit seizoen nodigen ze elke week een andere gast – van Tom Waes tot Bent Van Looy - uit die hen onderwerpt aan zijn of haar vragen. En dat zijn vragen waar hij of zij zelf liever niet het antwoord op zoekt, omdat die zoektocht te moeilijk of te pijnlijk is.

Vanaf 8 september elke donderdag om 20.35 uur.

'Glammertime'
STOP! 'Glammertime'! Ook in seizoen twee blijft 'Glammertime' de beste plaats om bekend volk te spotten. Het is de plek waar BV’s vrijwillig vertellen over hun favorite things, ontboezemen met wie hun laatste kus was en wat ze laatst googelden. En waar wordt uitgelegd waarom Taylor Swift van kapsel verandert na een internetruzie met Kimye? Yep, in 'Glammertime'. De reporters dit seizoen zijn Gilles Van Bouwel, Elodie Ouedraogo, Annelore De Donder en Jani Kazaltzis.

Vanaf 8 september elke donderdag om 22.25 uur.

Crime Night
VIER blijft ook dit najaar inzetten op de beste en spannendste Amerikaanse series in de Crime Night op woensdag en zondag. Het achtste seizoen van 'Castle' is meteen ook het allerlaatste. Hoe eindigt het verhaal voor Castle en Beckett en welke definitieve wending geeft het koppel hun leven in New York? Dit voorjaar maakten we kennis met de mysterieuze Jane in 'Blindspot'. Ze werd naakt en verward gevonden op Times Square met haar lichaam vol tattoos. Een van de verwijzingen op Janes lichaam leidt naar FBI-agent Kurt Weller. Kan hij samen met zijn team de raadsels oplossen die Jane onbedoeld op haar lichaam heeft staan? Ook 'The Blacklist', een VIER-klassieker van formaat, keert dit najaar terug.

Vanaf 31 augustus op woensdag én zondag.

'De Slimste Mens ter Wereld'
Erik Van Looy – de premier der ongemakkelijke vragen en moeilijke grappen – maakt zich op voor een veertiende seizoen van de best bekeken quiz van Vlaanderen. Het jurygestoelte wordt opgeblonken voor vijf geweldige bijzitters die elke avond opnieuw zorgen voor de nodige extra bijdrages, subtiele nuanceringen of non-verbale uitbeeldingen bij Erik zijn vragen. De kandidaten zijn uiteraard en zoals steeds nog heel geheim, behalve dan Freddy De Vadder - aka Bart Vanneste, Jan-Jaap van der Wal, Olga Leyers, Sam Gooris, Gilles –De Mol- Van Bouwel, Julie Van den Steen, Ruben Van Gucht en Tomas De Soete.

Later dit najaar

'Komen Eten'
'Komen Eten' blijft de VIER-klassieker bij uitstek en opent ook in het zestiende seizoen de tv-avond. Het succesvolle recept blijft ongewijzigd en ook nu schuiven vier gezellige en vrolijke mensen aan om bij elkaar te komen dineren. Lekker eten is bij 'Komen Eten' even belangrijk als veel sfeer en een flinke portie gezelligheid. Herman Verbruggen praat het geheel op eigenwijze manier vlotjes aan elkaar.

van maandag tot donderdag om 19.50 uur.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 2001 richt sportkledingproducent Nike in het Amerikaanse Beaverton, in de staat Oregon, het Nike Oregon Project op, een project om succesvolle Amerikaanse langeafstandslopers op te leiden. In 2019 wordt hoofdcoach Alberto Salazar beschuldigd van het aanzetten tot doping en wordt hij veroordeeld tot een schorsing van vier jaar. Dat betekent meteen het einde van het project.

Nike's Big Bet', om 20.30 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:10
  F.C. De Kampioenen
  20:45
  Switch
 • 20:00
  Terzake
  20:30
  Nike's Big Bet
 • 20:15
  Het journaal met VGT
  20:50
  Geen uitzending
 • 19:55
  De Kotmadam
  20:35
  ... voor Dummies
 • 19:45
  De Pfaffs
  20:30
  Walking on Sunshine
 • 19:30
  Las Vegas
  20:30
  L.A.'s Finest
 • 19:30
  De Wegpolitie UK
  20:30
  Cliffhanger
 • 20:10
  TV krant VTMKIDS
  05:40
  Thomas de Trein
 • 20:10
  America's Funniest Home Videos
 • 19:55
  De Redders
  20:30
  Don't Worry, Be Happy Special
 • 19:50
  Zo Man Zo Vrouw
  20:30
  Meisje van plezier
 • 20:05
  Live PD: Police Patrol
  20:30
  Blue Bloods
 • 19:40
  Rizolli & Isles
  20:30
  Blueprint To The Heart
 • 20:20
  10 Jaar NJAM! 10 vragen voor..
  20:40
  De Garde van Gert
 • 20:25
  Z-Into AI
  20:35
  Z-Growth
 • 20:00
  Een Uur Sorry Music
  21:00
  In levende lijve
 • 20:21
  De kunstenaar
  20:40
  Laminaat in de badkamer
 • 20:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
  17:00
  De Koepelzaal
 • 20:00
  ATP Washington & WTA San Jose
  00:00
  Ajax - AZ
 • 19:45
  Call the Midwife: Xmas 2014
  21:00
  And then there were none
 • 19:45
  Desperate Housewives
  20:35
  The X-Files
 • 20:00
  NOS Journaal
  20:35
  NOS OS Studio Tokio
 • 19:45
  De wereld van de Chinezen
  20:40
  De slimste mens
 • 20:15
  Pride Test
  21:50
  It's a Sin