Het najaar van Ketnet: 'Kwiskwat'

woensdag 19 augustus 2009

Ketnet brengt vanaf september 'Kwiskwat', de allereerste quiz voor 4- tot 6-jarigen. Het is een unieke combinatie van een kennisquiz, een razendsnelle race-game en een live presentator in een virtueel decor. Drie teams geanimeerde personages spelen een quiz die telkens eindigt met een razendsnelle race. Deze quiz wordt geleid door de Kwizentator, Ward Kerremans. De kinderen thuis kunnen meequizzen met de op hun maat gemaakte vragen, en ook 'Kwiskwat' verder beleven op de website.

H


et programma combineert een live presentator met geanimeerde figuurtjes. Voor de adaptatie van het Britse origineel werden de presentaties van de Kwizentator volledig opnieuw in een greenkey studio opgenomen. Deze presentaties werden daarna gentegreerd in de grafische virtuele wereld van Kerwhizz. Daarna werden de stemmen van de verschillende teamleden door Vlaamse stemacteurs ingesproken.

De Kwizentator
De quiz wordt geleid door de Kwizentator. Ward Kerremans is de coole quizmaster en vlotte sportcommentator in de race. Hij leidt de kijkers door het programma met zijn immer rijmende taal.

De personages
De vragen worden gesteld door grappige Kwiskwat-figuurtjes: Kwekkebek, de gekke kikker, Rookspook, het stinkdier, Bert Burp, de boerende babydraak en Koelkat, de muzikale kater.

Elk personage stelt zijn eigen typische vragen... Kit & Kabobbel zijn Team Kit. Kit zelf is niet zo slim als ze zelf wel denkt. De schattige Kabobbel zorgt vooral voor vonken en vuur in de show. Twist & Snuit zijn Team Twist. Twist vindt zichzelf heel dynamisch en cool. Snuit is een rustiger type. Ninki & Pip zijn Team Ninki. Ninki is pienter, maar ook ongeduldig en babbelziek. Pip is het slimst, maar niemand luistert naar hem.

De race
Aan het einde van elke aflevering racen de teams door het fantastische raceland om uit te maken welk team het slimst en snelst is. De drie teams beantwoorden Kwiskwat-vragen om 'Wats' te winnen, waarmee ze hun racewagentjes (Kwats) uitbouwen voor de race.

Ward Kerremans
Ward (1988, Mechelen) is gekend als Elvis uit 'Louislouise' (vtm) en vertolkte gastrollen in 'Aspe' en 'Familie' (vtm). Ward is een grote fan van KV Mechelen maar je vindt hem ook heel vaak in het theater. Hij speelt in figurentheater 'De maan'.

'Kwiskwat', vanaf zaterdag 5 september elke zaterdag en zondag om 7.15 uur op Ketnet.


Lees ook:
Niels Destadsbader wordt nieuwe Ketnet-wrapper

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers