Het najaar van Canvas: de gelaagdheid der dingen

dinsdag 16 augustus 2016

In het najaar werkt Canvas verder aan de ingeslagen weg. Volgens netmanager Reinhilde Weyns heeft de zender geen afgebakend publiek maar staat Canvas meer voor een attitude.

Voor het najaar zijn er geen grote wijzigingen, maar er zal meer gefocust worden op Canvas online en op de kijkservice.


De leidraad van het najaar is 'de gelaagdheid der dingen'. 'We leven in een complexe wereld', zegt de netmanager, 'die niet zwart wit is maar divers en gelaagd. Meer dan ooit hebben wij nood aan duiding en inzicht om de wereld te begrijpen.'

Canvas brengt voor het najaar een gevarieerd aanbod van actua en duiding, sport, documentaires, cultuur, humor en fictie.

In het nieuwsblok 'Terzake' en 'De Afspraak' gaan Kathleen Cools, Annelies Beck, Bart Schols en Ivan De Vadder onverminderd op zoek naar andere invalshoeken bij het nieuws van de dag, maar ook naar nieuwe verhalen uit binnen- en buitenland.

Op zaterdag focust 'Vranckx' op het buitenland met nieuwe documentaires.

In de gloednieuwe cultuurshow en talkshow 'Culture Club' kijken Sofie Lemaire en Bent Van Looy met een open, gretige en nieuwsgierige blik  naar cultuur en de culturele activiteiten.

'4 X 7' brengt korte maar indringende documentaires van onder meer Paul Jambers, Marc Didden en Stijn Coninx.

In 'Wanderlust' ontmoet de Vlaams-Poolse filosofe Alicja Gescinska nationale en internationale persoonlijkheden met diverse filosofische en religieuze achtergronden.

In 'Changemakers' maakt de kijker kennis met mensen die een veranderingsproces op gang hebben gebracht dat hoop geeft op een betere toekomst.

Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan voor 'Radio Gaga' opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio.

In 'Exitus', een avontuurlijke en fascinerende reeks documentaires, gaan urban explores Bob Thissen en Jeroen Swyngedouw over heel de wereld leegstaande en verlaten sites opzoeken en door middel van animatiefilmtechniek opnieuw tot leven brengen.

In de zesdelige reeks documentaires 'Asfalt' duikt Canvas onder in heel speciale milieus.

Zes Vlaamse wetenschappers reizen in 'De Herontdekking' van de wereld hun held achterna.

Otto Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer staan te popelen voor een nieuw seizoen van 'De Ideale Wereld'.

Na 'Bevergem' en 'Clinch' brengt Canvas dit najaar een eigenzinnige fictiereeks. 'De 16' is een serie over de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. De reeks combineert drama en comedy en werd gefilmd met iPhones.

'Winteruur' keert terug, daarin praat Wim Helsen met boeiende mensen over hun favoriete tekst.

Laat dit najaar komt er een nieuwe reeks van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' met Thomas Vanderveken.

Canvas heeft ook een najaar vol fijne muziek in petto. 'Off the Record' gaat opnieuw op zoek naar de referentieplaten van een aantal Belgische muzikanten en 'Poprama' zet zijn zoektocht voort naar de drijfveren van hedendaagse alternatieve muzikanten.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers