Het Jaaroverzicht van TV-Visie: september 2008

zondag 28 december 2008

2008 is een erg turbulent jaar geweest. De ene politieke crisis volgde de andere op. En ook economisch ging het niet bijster goed. Gelukkig zorgde de televisie n internet voor de nodige ontspanning. 2008 is goed geweest voor TV-Visie. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna voorbij is. Vandaag: september 2008.

O


pschudding in september. Bart De Pauw wist te vertellen dat hij opstapte bij werkgever Woestijnvis. Ook bij 'Familie' vielen er ontslagen, want twee acteurs werden bedankt voor bewezen diensten. Bij 'Thuis' maakten dan weer nieuwe speurders hun opwachting en op het einde van de maand werd nog een nieuw personage voorgesteld. Nog bij En werd de cast van de nieuwe En-reeks 'Goesting' voorgesteld.

Onze aandacht was in de maand september ook wat op de tijdschriftenmarkt gericht. Want in die maand kwam Goedele Liekens eerste magazine op de markt. Het werd een onverwacht succes. Jean-Marie Pfaff zag zijn tijdschrift dan weer ten onder gaan. Als noodgreep veranderde hij de naam van zijn magazine.

In september werd ook heel wat opgedoekt. Verschillende sms-diensten van vtm werden naar de prullenmand verwezen en radio Donna kreeg zijn definitief doodsvonnis te horen. Vtm kondigde dan weer het mogelijke opdoeken van 'Telefacts' aan. Bij En verdween de succesquiz 'En Jaar Gratis' dan weer. Het programma bleek te duur.

Tijdens september kondigden de zenders ook een aantal nieuwe projecten aan. Bij VT4 gingen ze op zoek naar het 'Supertalent' van Vlaanderen n Nederland. Vtm zou dan weer de regionale soap '180' uitzenden en  de VRT maakte plannen om contact te zoeken met buitenaards leven.

September was ook een dramatische maand voor Wendy Van Wanten. In de gespecialiseerde 'boekskes' werd ze door het slijk gehaald. Volgens Wendy zelf was dit te wijten aan het stopzetten van haar docusoap. Ook drama voor Peter en Stany, die heel wat negatieve reacties op hun nieuwe programma 'Fans' kregen. En volgens chefkok Guy uit 'Chef In Nood' werd 'zijn' uitzending dan weer op een compleet verkeerd moment uitgezonden.

Gelukkig waren er ook nog winnaars in september. Zo konden Soraya, Melanie en Talisa het academiejaar doorbrengen in een 'Jim Kot Deluxe' en konden 'De Toppers' zich voorbereiden om voor Nederland naar het 'Eurovisiesongfestival' in Moskou te trekken. Boerin Sandy uit 'Boer Zkt. Vrouw' won haar man voor het leven, al moest ze daarvoor wel de wedstrijd verlaten. EXQI ten slotte won de strijd van de televisiedistributeurs en werd uiteindelijk toch digitaal uitgezonden.

Maandag: oktober 2008

DOSSIER: Het TV-Visie Jaaroverzicht 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers